Oletko niin kuin Maria vai Martta?

17.11.2022

Oletko niin kuin Maria vai Martta?

Suomennettu hartaudesta: Are you like Mary or Martha? (Charlyne Cares Devotion 8.11.2020)

Jeesus vaelsi eteenpäin opetuslastensa kanssa ja tuli erääseen kylään. Siellä muuan nainen, jonka nimi oli Martta, otti hänet vieraakseen. Martalla oli sisar, Maria. Tämä asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettaan. Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: »Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.» Mutta Herra vastasi: »Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.»
Luuk 10:38-42

Marialla ja Martalla on kovin erilaiset persoonallisuudet. Maria oli se, joka istui Herran jalkojen juuressa ja otti vastaan jokaisen sanan, jonka Hän sanoi. Martta oli enemmänkin sellainen touhuaja. Hän häiriintyi kaikista niistä asioista, jotka olivat hoitamatta.

Kumman kaltainen sinä olet? Oletko Maria vai Martta? Jeesus paljasti todella voimallisen totuuden Martalle. Maria teki Jeesuksen saapuessa päätöksen, että hän laittaisi sivuun kaiken muun ja käyttäisi jokaisen hetken kuunnellakseen ja oppiakseen, mitä Herra puhui ja opetti. Martta oli kuitenkin niin hermostunut kaikista tekemättömistä töistä, ettei löytänyt aikaa kuunnellakseen Herraa. Voitko samaistua?

Onko sinulla vaikeuksia löytää aikaa istua alas Herran jalkojen juureen viettämään aikaa Hänen kanssaan päivittäin? Martta oli niin uppoutunut työntekoon, että meni jopa Jeesuksen luokse ja pyysi Häntä sanomaan Marialle, että tämä auttaisi häntä askareissa. Mitä odottaisit Jeesuksen vastaavan?

Jeesus moitti Marttaa, mahdollisesti muiden läsnäollessa, ja sanoi hänelle, että Maria oli valinnut paremman osan. Mitä Maria oli valinnut? Hän oli päättänyt haluta viettää aikaa Herransa kanssa. Tärkein asia, jota voit tehdä joka päivä, on viettää omaa aikaa Herrasi kanssa. Kyllä, tiedän että olet kiireinen velvollisuuksien kanssa, ja monina päivinä sinulla on kiireinen aikataulu. Saatat tehdä kahta työtä, jolloin omaa päivittäistä hiljaista aikaa Herran kanssa ei tunnu löytyvän.

Saatat olla jopa niin kiireinen tekemään Herran työtä, että järkeilet, ettet tarvitse hengellistä yhteyttä Jeesuksen Kristuksen kanssa. Vietä muutama minuutti rukoustesi lopussa tänään, istu Herran läsnäolossa ja kuuntele, mitä Hän haluaa sanoa sinulle.

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.
Matt 6:33

Jeesus näki Martan huolehtivan ja hätäilevän niin monista asioista, mutta vain yksi on tarpeen. Aika Hänen kanssaan. Ovatko olosuhteet saaneet sinut valtaasi? Pysähdy ja vietä aikaa Herran kanssa. Hänellä on kaikki tarvitsemasi vastaukset. Voit oppia kulkemaan uskossa ja tietää, että voit luottaa Herran olevan Huolehtijasi, Puolustajasi ja Vapauttajasi, sillä Hän vastaa rukouksiisi. Heitä joka päivä kaikki ongelmasi ja pelkosi Herran jalkojen juureen. Jos annat ne Hänelle, löydät rauhan, joka ylittää kaiken ymmärryksen.

Nyt haluan jakaa raamatunkohdan, jonka Herra antoi minulle monta vuotta sitten, ja joka muutti oman elämäni olosuhteineen, pelkoineen ja huolineen, ja sain Jumalan rauhan.

 Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa!  Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.
Fil 4:4-7

Huomasitko sanan iloitkaa (Rejoice)? Herra ja Bob antoivat nimen Rejoice Marriage Ministries:lle, kun Bob oli erämaassa. Bob soitti minulle yhtenä päivänä ja sanoi “Tiedän, etten ikinä ole tulossa kotiin, mutta jos ikinä tulen, niin meidän tulee auttaa muita ihmisiä ja Ministryn nimeksi tulee Rejoice!” Olin hölmistynyt tuosta puhelinsoitosta. Yritin keskustella jostakin vakavammasta ja Bob sanoi “Ei, en halua puhua, koska en ole ikinä tulossa kotiin!”. Bob oli kahtaalle horjuva, sillä hän suunnitteli samaan aikaan häitä sen toisen naisen kanssa.

Herra oli antanut minulle kultahippusen ja näytti minulle, että Hän teki työtään Bobissa, vaikka minä näin vain olosuhteita ja Bob eli synnissä. Älä ikinä epäile, etteikö Herra puhuisi aviomiehellesi tai vaimollesi tai lapsellesi, jos olet uskollinen Herralle ja asetat Hänet ensimmäiseksi elämässäsi. Älä ikinä epäile Jumalan voimaa! Hän vihaa eroa niin kuin sinäkin!

Sinun täytyy tehdä valinta joka päivä, jos aiot käyttää aikaa ja istua Jeesuksen jalkojen juuressa. Hän haluaa, että asetat Hänet ensimmäiseksi. Teetkö niin?

Siunauksin Charlyne Steinkamp, Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.