Jumalan taisteluvarustus

6.9.2019

Jumalan taisteluvarustus

Suomennettu hartaudesta: The armor of God (Charlyne Cares Devotion 28.4.2023)

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.
Ef 6:10-13

On tärkeää tuntea hengelliset aseet, joita Herra on antanut lapsilleen. Yksi niistä on Jumalan taisteluvarustus, joka on selitetty efesolaiskirjeessä. Vuosien ajan olen ottanu tavaksi rukoilla Jumalan taisteluvarustusta koko perheeni ylle.

Muistan Dr. Jeremiahin tehneen opetussarjan Jumalan taisteluvarustuksesta. Jos tunnet minua yhtään, niin tiedät, että opetan usein Jumalan taisteluvarustuksen päälle pukemisesta.

Kristittyinä voimme olla varmoja siitä, että jossakin vaiheessa tulemme olemaan hengellisessä taistelussa vihollisen kanssa. Voimme olla vahvoja Herrassa ja Hänen mahtavassa voimassaan, kun taistelemme paholaisen, Saatanan, temppuja ja juonia vastaan.

Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teitä pahalta.
2 Tess 3:3

Kuka on vihollinen? Se ei ole puolisosi, eikä se ole se toinen nainen tai mies. (Ef 6:12) Avioliittosi ja perheesi vihollinen on Saatana. Vihollinen astuu esiin ensimmäisessä Mooseksen kirjassa luvussa 3 ja houkuttelee Eevaa ja valehtelee, jotta tämä lankeaisi synnin ansaan.

En tiennyt, että oli olemassa vihollinen niin kuin ärjyvä leijona, joka kulkee ympäriinsä etsien, kenen avioliiton ja perheen voisi tuhota ja niellä – minun! En tiennyt, kuinka kulkea uskossa, jotta voisin saada voiton Herrani Jeesuksen Krisuksen kautta.

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.
Joh 10:10

Missä sinä olet tänä päivänä? Tiedätkö, kuka olet Kristuksessa? Tunnetko auktoriteettisi uskovaisena?

Olet hengellisessä taistelussa avioliittosi puolesta ja mahdollisesti myös puolisosi ja lastesi pelastuksen puolesta. Vihollinen hyökkää sinua vastaan monin eri asein. Jumalan taisteluvarustus on suojasi. Jumala on antanut meille hyvin selkeät ohjeet Raamatussa, kuinka vastustaa paholaista.

Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot.
1 Joh 3:8

Älä eksy. Paras suojasi petosta vastaan on tuntea Raamatun totuuksia enemmän ja enemmän.

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina…
1 Piet 5:8-9

Jumalan taisteluvarustus on tehty kokonaan hengellisistä aseista: Totuus, vanhurskaus, rauhan evankeliumi, usko, pelastus ja Jumalan sana. Rukoilen puolestasi tänään, että oppisit pukemaan, käyttämään ja hallitsemaan näitä voimallisia hengellisiä aseita päivittäin, jotta vihollisen tarkkaan harkitut suunnitelmat voitaisiin kaivaa esiin ja estää!

Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.
Ef 6:14-18

Päätä tänään, että puet Jumalan taisteluvarustuksen itsesi, puolisosi ja lastesi ylle joka päivä. Paavali korostaa, että voimme seisoa paholaisen juonia vastaan vain, kun Jumalan taisteluvarustus suojelee meitä. Opettele käyttämään ja pukemaan päälle Jumalan hengelliset aseet päivittäin!

  • Sido lanteillesi totuus. Tässä viitataan vyöhön, joka suojaa alaruumista, ja siinä on nahkasuikaleita. Se tulee reisien ympärille ja on kiinnitetty armeijan vyöllä. Älä ikinä unohda, että Jumalan totuus paljastetaan Jumalan sanassa.
  • Pue yllesi vanhurskauden haarniska, mikä tarkoittaa pukeutumista vanhurskauteen sekä luonteessa että käytöksessä. Haarniska oli tehty nahasta ja metallista suojelemaan rintaa.
  • Laita kengiksi jalkoihisi vakaa jalansija rauhan evankeliumille. Ole aina valmis tekemään Jumalan tahto ja julistamaan rauhan evankeliumia. Sotilaat pitivät sandaaleja tai saappaita suojaamaan jalkojaan.
  • Ota uskon kilpi. Roomalaisten sotilaiden kilpi oli suuri, pitkänmallinen puinen kilpi, jonka etuosassa oli nahkaa, ja se oli reilun metrin mittainen. Usko on täydellistä riippuvaisuutta Jumalasta ja asettaa Jumalan sinun ja vihollisen väliin. Kilpi voi pysäyttää KAIKKI Saatanan suunnielmien, keinojen ja juonien tuliset nuolet sinua vastaan.
  • Pelastuksen kypärän ottaminen tarkoitta sitä, että se saadaan Jumalalta. Se suojelee sinua pelastuksesi varmuudella. Kypärä suojelee päätäsi, joka on älykkyytesi. Se suojelee sinua vääriltä opetuksilta ja mielesi hyökkäyksiltä. Kypärä voi antaa sinulle itsevarmuutta ja rohkeutta, kun vihollinen yrittää käyttää mieltäsi sotatantereena. Roomalaisten sotilaiden käyttämät kypärät olivat pronssia ja niissä oli sivuosat, jotka suojelivat päätä ja kasvoja.
  • Ota Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Tämä miekka on terävä ja sitä käytetään lähitaistelussa. Se on ainoa hyökkäysase. Pyhä Henki antaa sen. Raamattusi pitää olla käytössä!
  • Rukoile Hengen antamin voimin joka hetki. Älä ikinä unohda rukouksen voimaa. Muista, rukoile hellittämättä!

Olet Herran armeijassa. Nouse joka aamu ja pue yllesi Jumalan taisteluvarustus. Se tarkoittaa, että sinun täytyy laittaa yllesi jokainen osa suojelemaan koko ruumistasi ja rakkaimpiasi. Jumalan taisteluvarustus on mahtavampi kuin kaikki vihollisesi!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.