Jeesuksen kaltainen

25.9.2018

Jeesuksen kaltainen

Suomennettu hartaudesta:
To be like Jesus
Charlyne Cares Devotion 25.9.2018

Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.
1 Joh 2:6

Oletko ikinä huomannut, miten eri ihmiset tai yritykset yrittävät kopioida toisiaan eri tavoin? Kun muut pyrkivät olemaan niin kuin joku toinen, kenen kaltainen sinä pyrit olemaan? Jos olet odottava puoliso ja yrität tehdä, mitä Charlyne teki, tulet kopioimaan myös hänen “virheensä”. Jos olet tuhlaaja ja yrität löytää tietä kotiin samaa reittiä kuin minä, et välttämättä pääse sinne.

Näethän, me olemme ihmisiä ja me kaikki teemme virheitä. Jos seuraat meitä, seuraat sokeita oppaita ja me saatamme tahtomattamme johdattaa sinut syrjään vuoren juurelta. Vain Jumala tietää Hänen suunnitelmansa sinulle ja perheellesi. Emme me eikä kukaan ihminen voi kertoa sinulle, mitä tehdä ja sanoa.

Aika ajoin joku uusi odottava puoliso kirjoittaa meille, kertoo kaikki olosuhteensa ja kysyy sitten “Mitä minun pitäisi tehdä?”. Jotkut ärsyyntyvät, kun vastaamme, että rukoilemme hänen puolestaan, mutta hänen tulee pyytää Jumalalta erityisiä ohjeita tekoihinsa. Raamattu on ainoa opaskirja tai sääntökirja avioliiton puolesta seisomiseen. Jos Raamattu ei anna erityistä ohjeistusta aiheeseen, emme mekään anna.

Sana “pitäisi” on ollut punainen vaate RMM:llä yli 20 vuotta. Ole varovainen antaessasi kenenkään ihmisen opastaa sinua siinä, mitä sinun pitäisi tai ei pitäisi tehdä seisoessasi avioliittosi puolesta. Monet ihmiset ovat kadottaneet Jumalan suunnitelman, koska he kuuntelivat ihmisten sanoja “pitäisi” tai “ei pitäisi”.

Mikä on vastaus suuntaohjeeksi seisoessasi avioliiton eheytymisen puolesta? Sinun tulee etsiä ja löytää Jumalan suunnitelma perheellesi, missä Hän tekee työtään, ja kohdata Hänet siellä. Miten se tapahtuu? Olemalla niin kuin Jeesus, niin monella eri tavalla kuin vain mahdollista.

Entä jos pyrkisit tekemään elämästäsi ja odotuksestasi Jeesuksen kaltaisen? Häntä parempaa esimerkkiä ei ole ikinä kävellyt maan päällä. Jeesus eli synnittömän elämän. Hän ei ikinä tehnyt virhettä. Hän vastasi jokaiseen haasteeseen oikein. Monin tavoin Hän oli ensimmäinen ja parhain “odottava puoliso” uhraten oman elämänsä jokaisen meidän puolesta henkilökohtaisesti.

Mutta minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. Näin olisin myös vastedes esimerkkinä niille, jotka uskovat häneen ja saavat ikuisen elämän. Ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja ikuisesti! Aamen.
1 Tim 1:16-17

Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille. Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi.
Joh 13:15-16

Tänään, huomenna ja joka päivä voit olla Jeesuksen kaltainen niin monin eri tavoin:

  • Ole Jeesuksen kaltainen askeleissasi – Meistä jokainen voi kulkea sitä tietä, jonka Jeesus kulki, olemme varovaisia minne menemme, ja autamme muita Jumalan lapsia, jotka kärsivät.
  • Ole Jeesuksen kaltainen puheessasi – Miten Jeesus puhui? Olivatko Hänen sanansa satuttavia vai auttavia? Jokainen meistä voi puhua (ja lähettää sähköpostia) Mestarin esimerkin mukaisesti.
  • Ole Jeesuksen kaltainen uhrauksessasi – Kuinka paljosta olet valmis luopumaan toisen puolesta? Sattuuko sinuun, kun huomaat, että johonkin toiseen sattuu, vai käännytkö pois välinpitämättömänä? Annatko Herralle takaisin Hänen kymmenyksensä (10%) paikalliseen seurakuntaasi?
  • Ole Jeesuksen kaltainen periaatteissasi – Ovatko moraalisi ja arvosi juurtuneena ja perustettuna Jumalan Sanaan vai muuttuvatko periaatteesi ympäristösi mukaan? Jeesus ei ikinä muutu.
  • Ole Jeesuksen kaltainen palvelemisessa – Tuetko palvelemisessasi seurakuntaa ja yhdistyksiä, jotka tukevat sinua? Onko sinulla Jumalalta saatuja lahjoja, jotka pitäisi laittaa käyttöön valtakunnan rakentamista varten?
  • Ole Jeesuksen kaltainen avioliiton puolesta seisomisessa – Jeesuksen ei ollut pakko kuolla meidän kaikkien syntien puolesta. Hän rakasti meitä pyyteettömällä rakkaudella, eikä antanut meidän saada sitä rangaistusta Jumalalta, jonka ansaitsimme. Rakastatko ei-rakastettavaa puolisoasi tuolla samalla rakkaudella vai onko rakkautesi riippuvainen hänen teoistaan?

Ratkaiseva tekijä ei ole se “Pystytkö olemaan niin kuin Jeesus?” vaan ennemminkin “Haluatko olla niin kuin Jeesus?”. Jokainen meistä voi asettaa tavoitteekseen elää joka päivä niin, että on enemmän Jeesuksen kaltainen. Ei ainoastaan avioliittosi ja perheenjäsentesi pelastus riippuu siitä, vaan myös muut tarkkailevat ja kopioivat sinua.

Ja näytä itse esimerkkiä hyvän tekemisessä. Opetuksesi olkoon puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja vakuuttavaa, niin että vastustajasi joutuu häpeään, koska ei pysty sanomaan meistä mitään pahaa.
Tit 2:7-8

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.