Huuda entistä kovemmin

8.10.2019

Huuda entistä kovemmin

Suomennettu hartaudesta: Shout all the more (Charlyne Cares Devotion 7.10.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Markuksen evankeliumissa 10:46-52 Bartimaioksella oli tarve (hän oli sokea) ja ainoa ihmisapu, jota hän sai, oli väliaikainen helpotus hänen tilaansa (almut). Hän näyttää olevan uskovainen, koska kun hän kuulee, että Jeesus Nasaretilainen oli kulkemassa ohi, hän muistaa, mitä hänelle on kerrottu Jeesuksen teoista muille. Hän uskoo, että Jeesus voi tehdä sen myös hänelle. (Luuk 7:22)

Bartimaios eli Jeesuksen aikana, mutta siihen päivään asti, kunnes hän kohtaa Jeesuksen, hän oli vain kuullut, mitä Jeesus oli tehnyt muille; hän oli sokea. Niin kuin me tänä päivänä kuulemme todistuksia eheytyneistä avioliitoista ja uskomme, että sama Jumala pystyy ja Hän tekee sen meillekin. Uskotko sinä Kristukseen? Anna epätoivoisen tilanteesi olla syy tuntea Herra sinun Herranasi ja Pelastajanasi. (Ps 119:71)

HUOMIO: Vain Bartimaios ymmärsi oman tilanteensa epätoivoisuuden. Kukaan muu, edes ne jotka tunsivat myötätuntoa häntä kohtaan ja antoivat hänelle almuja, ei voinut ymmärtää sitä. Sinä olet ainoa, joka ymmärtää, kuinka epätoivoinen tilanteesi on.

“Hän alkoi huutaa Herralle”. Oletko sinä valmis huutamaan Herralle samalla epätoivolla kuin sokea katukerjäläinen? Jumala vastaa vilpittömään ja sinnikkääseen rukoukseen (Jaak 5:16). Jeesus on täällä, läsnä sinun kanssasi. Älä anna Hänen kulkea ohi.

“Monet käskivät hänen olla hiljaa, mutta HÄN VAIN HUUSI ENTISTÄ KOVEMMIN.” Niin, eivätkö monet ole lannistaneet sinua jo menemään eteenpäin, etsimään onnellisuuta ja lopettamaan Jumalaan luottamisen avioliittosi eheytymisessä? Ihmisten lukumäärä ei tee heidän näkemyksestään oikeaa, se ei tee siitä Jumalan näkemystä.

Katso, mitä Raamatussa sanotaan seuraavaksi. “Silloin Jeesus pysähtyi ja sanoi: ‘Kutsukaa hänet tänne.'” Hän kuulee sinut joka kerta, kun huudat Häntä. Hän sanoo, että Hän kuulee ja hän vastaa rukouksiin (1 Joh 5:14-15).

“Mies heitti vaippansa yltään, nousi kiireesti jaloilleen ja tuli Jeesuksen luo.” Sinä tiedät, mitä tuo vaippa kuvastaa sinulle. Voisiko se olla itsesääli, häpeä, syyllisyys, pelko, kontrolli, josta olet pitänyt kiinni niin pitkään etkä halua Jumalan ottaa ohjia, itseriittoisuus? Mikä tahansa se on, heitä se pois ja juokse Mestarin luokse.

“‘Mitä haluat minun tekevän sinulle?’ Jeesus kysyi.”  Todella pitkän aikaa omalla kristityn vaelluksellani Herran kanssa ajattelin, että Jumala näkee minut ja tietää tarpeeni, ja että Hänen tulisi tietää antaa minulle, mitä tarvitsen! En pyytänyt, eikä minulla ollut (Jaak 4:2). Eikö tämä ole totta monen meidän kohdalla? Otamme asiat omiin käsiimme ja rukoilemme vain viimeisenä keinona? Niin minä tein. Taistelin aviomieheni kanssa, koska minusta tuntui, että hänen pitäisi tietää, kuinka paljon minuun sattui. Huomaatko?! Käänsin aviomieheni viholliseksi. Jumala haluaa meidän pyytävän, vaikka Hän tietää tarpeemme ja kuinka paljon avioliittojemme olosuhteet satuttavat meitä.

Pyytäminen osoittaa uskoa Jumalaan; se on nöyryyttä, se on tottelevaisuutta. Kuvittele, miltä tuntuisi jos tietäisit, että lapsellasi on jokin tarve, mutta hän ei tulisi sinun luoksesi tarpeensa kanssa. Se satuttaisi sinua, eikö? Meidän Isäämme sattuu, kun etsimme muita lähteitä, jopa itseämme, tarpeisiimme (2 Kor 16:7-9).

Jatkakaamme huutamista entistä kovemmin Herrallemme, ja varo satuttamasta Hänen sydäntään kääntymällä muiden puoleen etsimään apua. Vain Hän voi antaa meille pysyvän helpotuksen särkyneisiin avioliittoihimme.

Angela
Etelä-Afrikka
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.