Herra, suojaa silmämme!

23.1.2019

Herra, suojaa silmämme!

Suomennettu hartaudesta: Lord, protect our eyes! (Charlyne Cares Devotion 23.1.2019)

Kun seuraavana keväänä oli taas kuninkaiden sotaanlähdön aika, Daavid lähetti Joabin johdolla vakinaiset joukkonsa ja Israelin miehet sotaretkelle, ja he kukistivat ammonilaiset ja ryhtyivät piirittämään Rabbaa*. Daavid itse jäi Jerusalemiin. Eräänä iltana, kun Daavid oli noussut vuoteeltaan käyskentelemään kuninkaanpalatsin katolla, hän näki sieltä naisen, joka oli peseytymässä. Nainen oli hyvin kaunis. Daavid lähetti tiedustelemaan, kuka nainen oli, ja hänelle kerrottiin: “Hän on Batseba, Eliamin tytär, heettiläisen Urian vaimo.” Daavid lähetti sananviejiä noutamaan naista, ja tämä saapui hänen luokseen. Nainen oli juuri puhdistautunut, ja Daavid makasi hänen kanssaan. Sitten nainen palasi kotiinsa. Nainen tuli raskaaksi, ja hän toimitti Daavidille sanan: “Minä olen raskaana.”
2 Sam 11:1-5

Daavid tunnettiin “Jumalan mielen mukaisena miehenä.” Jumala oli valinnut Daavidin, kun tämä oli nuori paimenpoika. Herra oli Daavidin kanssa mahtavalla tavalla. Saatat muistaa, miten Daavid voitti jättiläissoturin, Goljatin. Daavid kuitenkin käänsi katseensa pois Jumalasta ja lankesi syntiin.

Me suremme, kun kuulemme ihmisistä, joiden puoliso on langennut synnin ansaan. Ymmärrämme järkytyksesi ja kipusi. Et ehkä ikinä ajatellut tai uskonut, että sinulla tulisi olemaan avioliitto-ongelmia.

Kun luet uudelleen toisesta Samuelin kirjasta luvun 11:1-5, katso, miten Daavid lankesi syntiin. Tämä on varoituksena, sillä kuka tahansa meistä voi langeta, jos emme ole valppaina. Ärjyvä leijona etsii, kenet meistä voisi niellä.

Käydäänpä läpi aviorikoksen anatomiaa. Ensiksi, silmät alkavat huomaamaan asioita, joita ei pitäisi huomata. Toiseksi, mieli alkaa varastoimaan niitä asioita, joita ollaan katseltu, kuten esimerkiksi pornoa, vääränlaisia tv-ohjelmia tai elokuvia, tai aletaan tuntemaan vetoa johonkuhun mieheen tai naiseen töissä. Aletaan miettimään skenaarioita toisen henkilön kanssa ja mielikuvitus alkaa lentää. Sitten tulee viaton kohtaaminen, joka kääntyy flirttailuksi, himoksi, ja lopulta aviorikokseksi. Kaikki alkoi ensin silmistä. Muista, mitä Jumalan Sana sanoo lihan himosta ja silmien pyyteistä.

Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.
1 Joh 2:15-17

Daavidin traagista syntiä ja lankeamista ei olisi ikinä pitänyt tapahtua. Hänen olisi pitänyt mennä sotaan, mutta sen sijaan hänestä tuli lepsu kuningas, joka oli kadottanut ensirakkautensa Jumalaan ja Hänen käskyjensä noudattamiseen. Daavid aloitti synnin tekemisen kysyessään joltakin, kuka tuo nainen oli. Hän antoi silmiensä himoita toista naista.

Teille on opetettu tämä käsky: ‘Älä tee aviorikosta.’ Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan. Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.
Matt 5:27-30

Jumala ohjaa lapsiaan läpi Raamatun. Jumala ohjeisti Nooaa, miten rakentaa arkki ja Nehemiaa, miten rakentaa uudelleen Jerusalemin muuri. Hän ohjeistaa myös sinua, kuinka seisoa lujana Herrassa avioliittosi eheytymisen puolesta. Meidän täytyy pysyä uskollisina Herralle, meidän Jumalallemme, kaikissa olosuhteissa. Älä anna silmiesi alkaa tekemään syntiä, sillä silloin sydämesi kovettuu ja paatuu sen suhteen, mikä olisi Jumalan tahto avioliittosi eheytymisessä. Eikö puolisollesi tapahtunut juuri niin?

Minä tuomitsen teistä itse kunkin sen mukaan, mitä hän on tehnyt. Näin sanoo Herra Jumala. “Kääntykää, luopukaa synneistänne, ettei syyllisyys olisi uhkana yllänne! Heittäkää pois kaikki rikkomuksenne, kaikki se millä olette syntiä tehneet, ja ottakaa rintaanne uusi sydän ja uusi henki. Miksi te kuolisitte, israelilaiset?
Hes 18:30-31

Rakas ystävä, älä luovuta avioliittosi suhteen. Ei sillä ole väliä, että puolisosi on antanut hänen silmiensä tehdä syntiä. Sillä on väliä, että Jumala pystyy tuomaan hänet pois syntisestä luonnostaan ja synnin erämaasta. Sinun sairaalla tai kuolleella avioliitollasi on toivoa Pyhän Hengen voiman kautta, Jeesuksen nimen kautta ja Herramme ja Pelastajamme veren kautta.

Herra, suojaa minun ja puolisoni silmiä. Herra, kosketa kaikkien tuhlaajien sydämiä, jotta he pelkäisivät Herraa ja pakenisivat pahoilta teiltään pian. Annamme Sinulle kaiken kunnian ja ylistyksen, kun avioliitot pelastuvat vihollisen ansasta ja eheytyvät. Tätä rukoilemme Jeesuksen nimessä. Aamen.

Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien. Älä luulottele olevasi viisas; pelkää Herraa ja karta pahaa.
Sananl 3:5-7

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.