Erilaiset odottajat

29.5.2019

Erilaiset odottajat

Suomennettu hartaudesta: Different types of standers (Charlyne Cares Devotion 28.5.2019)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Jos me olemme ahdingossa, se koituu teille lohdutukseksi ja pelastukseksi. Jos saamme lohdutusta, myös te rohkaistutte kestämään samoja kärsimyksiä, joita me saamme kokea. Me luotamme lujasti siihen, että te kestätte. Tiedämmehän, että niin kuin te saatte osanne kärsimyksistä, saatte myös lohdutuksesta osanne.
2 Kor 1:6-7

Palasimme Charlynen kanssa matkalta vietettyämme 13 päivää tien päällä. Tapasimme odottavia puolisoita ja autoimme heitä. Julkisten kokousten lisäksi nautimme ravintolapöydissä aterian toisensa jälkeen niiden ihmisten kanssa, jotka rukoilevat avioliiton eheytymistä Jumalan mielen mukaan. Tämä matka on avannut silmämme uudelleen sille kivulle, jota avioliiton puolesta seisomisessa on, mutta myös sille toivolle, jota on eheytymisessä.

Niin kuin usein käy, niin minä mittasin näkemäämme ja kuulemaamme yhdellä mittarilla: Jos minä olisin edelleen tuhlaajapuoliso ja tämä olisi minun puolisoni, mitä minä ajattelisin? Tässä on muutama ajatus matkaltamme tuhlaajan näkökulmasta:

Jotkut odottavat puolisot ovat vakavissaan. Tapasimme naisen, joka oli kirjoittanut ja alleviivannut muistikirjaan jokaisen raamatunkohdan yhdestä puhelinkeskustelusta, joka hänellä oli ollut Charlynen kanssa vuosia sitten. Eräällä toisella henkilöllä oli pieniä muistilappuja Raamatussaan jokaisen raamatunkohdan kohdalla, jonka hän oli lukenut hartausteksteistä. Joku oli keksinyt omaperäisen tavan ja sitonut renkaaseen pahvilappuja, joissa oli niitä raamatunkohtia, joita Jumala oli hänelle antanut.

Jotkut odottavat puolisot sanovat “Millä hinnalla tahansa”. Virginiassa osallistujia oli kuudesta eri osavaltiossa. Toisessa osavaltiossa paikalle oli ajanut ihmisiä viidestä eri osavaltiosta. Ei ollut mitenkään epätavallista, että ihmiset olivat ottaneet vapaata töistä ja ajaneet muutama sata kilometriä osallistuakseen Rejoice On The Road –kokoukseen.

Jotkut puolisoista jakavat näkyään. Monet toivat ystäviä mukanaan. Yksi nainen toi neljä ystäväänsä.

Jotkut ovat antajia. Olimme hämmästyneitä, kun kolmessa kaupungissa tuntematon henkilö oli maksanut hotellimaksut puolestamme etukäteen.

Jotkut odottavat puolisot janoavat Jumalan Sanaa avioliiton eheytymisestä. Yhdessä kaupungissa ihmiset saapuivat paikalle niin aikaisin, että Charlyne piti kysymys ja vastaus -session.

Jotkut ovat auttajia. He uhraavat aikaansa ja saapuvat aikaisin auttamaan meitä tavaroiden purkamisessa ja asentamisessa ja jäivät niin pitkäksi aikaa, että auttoivat meitä pakkaamisessa.

Jotkut odottavista puolisoista ymmärtävät jutun. Istuin erään naisen takana yhdessä kokouksessa. Kun joku mies istui hänen viereensä, hän tarkoituksenmukaisesti siirsi tuolinsa kauemmas. Kokouksen lopussa kysyin häneltä siitä. Nainen sanoi, ettei hän halunnut kenenkään ajattelevan, että tuo mies olisi hänen aviomiehensä. Tuo, ystäväni, on se asenne ja toiminta, jota tuhlaajat etsivät.

Jotkut odottavat puolisot eivät ymmärrä. Charlynen piti selittää odottaville puolisoille, miksi heidän ei pitäisi käydä treffeillä tai olla puhelinyhteydessä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Taas kerran, tuhlaajan näkökulmasta, tuollaiset teot sanovat tuhlaajalle “ei vakavissaan”.

Jotkut odottajat kyselevät muiden mielipidettä. “Tiedän, mitä Raamattu sanoo, mutta aion kysyä ystäviltäni, mitä he ajattelevat.”

Jotkut janoavat Jumalan Sanaa. Heti kun Charlyne on sanonut ensimmäisen raamatunkohdan, Raamatut avataan ja tehdään muistiinpanoja.

Jotkut tekevät töitä tullakseen paremmaksi. Jotkut ovat päättäneet pysyä katkerina.

Joidenkin odottavien puolisoiden kanssa on vain hauskaa olla yhdessä. Istuimme ravintoloissa tunteja ja annoimme tarjoilijoille tuplatippejä, että saimme käyttää pöytäämme, mutta jos aika olisi sallinut, olisimme voineet jäädä sinne vielä tuplasti pidemmäksi. (Jonakin päivänä näiden ihmisten tuhlaajat heräävät ja tajuavat, mitä menettävät kotona.)

Jotkut odottavista puolisoista jumittuvat avioliiton puolesta seisomisessa yhteen asiaan, mikä saattaa mennä niin pitkälle, että se hidastaa sitä, mitä Jumala haluaisi tehdä heidän elämässään.

Joillakin on mahdottomia olosuhteita, mutta he voivat silti katsoa Jumalaan täydellä itsevarmuudella siitä, mitä Hän on luvannut heille. (Se koskettaa tuhlaajia.)

Jotkut odottavista puolisoista laittavat tuhlaajansa pelastuksen oman onnellisuutensa edelle. (Aamen!)

Jotkut odottavista puolisoista ovat aktiivisia ja iloisia paikallisessa seurakunnassaan.

Joillakin odottavilla puolisoilla on vanhemmat, jotka seisovat yhdessä heidän kanssaan, ylistys Jumalalle.

Joillakin on lapsia, jotka seisovat yhdessä heidän kanssaan. (Kovinkin tuhlaajan sydän sulaisi, jos hän kuulisi kahdeksanvuotiaan lapsensa rukoilevan miestenryhmässä isinsä puolesta.)

Joihinkin odottaviin puolisoihin sattuu syvästi. Olemme nähneet paljon kyyneleitä kuluneen kahden viikon aikana, mutta niin on Jumalakin.

Jotkut odottavista puolisoista eivät ole valmiita elämään kotiin palanneen tuhlaajapuolison kanssa.

Jotkut odottajat ovat innoissaan siitä, että tänään voisi olla heidän eheytymispäivänsä.

Kaikki odottavat puolisot ovat erityisiä, niin Jumalalle kuin meillekin.

Rakastimme teitä niin hellästi, että olimme valmiit antamaan teille Jumalan evankeliumin lisäksi oman itsemmekin; niin rakkaiksi te olitte meille tulleet. Muistattehan, veljet, miten me uurastimme ja näimme vaivaa. Kun julistimme teille Jumalan evankeliumia, teimme samalla yötä päivää ansiotyötä, jotta emme olisi olleet teidän vaivoinanne. Te voitte todistaa, ja itse Jumala, että käytöksemme teitä uskovia kohtaan oli puhdasta, oikeudenmukaista ja moitteetonta.
1 Tess 2:8-10

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ