Yksi seitsemästätuhannesta

17.8.2022

Yksi seitsemästätuhannesta

Suomennettu hartaudesta: One of the seven thousand (Charlyne Cares Devotion 9.8.2022)

Rakkaat siskot ja veljet, miksi te seisotte avioliittonne puolesta?

Oletko niin yksinäinen, että sinuun sattuu? Rakastatko yhä puolisoasi ja odotat hänen kotiinpaluutaan? Haluatko avioliittosi ja perheesi parantuvan ja eheytyvän?

Nämä ovat hyviä asioita seisoa avioliittonsa puolesta, mutta haluan kertoa sinulle parhaimman syyn: Seisomme Hänen kunniakseen. Seisomme, jotta saisimme olla osa 7000:sta, jotka eivät kumartaneet Baalia.

Vanhassa Testamentissa on tarina profeetta Eliasta. Hän oli niin syvästi lannistunut, hän halusi jopa kuolla, koska näki kokonaisen kansakunnan kääntyvän pois Jumalasta väärän Jumalan, Baalin, puoleen. Hän huusi avuksi Jumalaa:

“Hellittämättä olen taistellut puolestasi, Herra, kaikkivaltias Jumala, kun israelilaiset ovat hylänneet sinun liittosi. He ovat hajottaneet alttarisi ja tappaneet profeettasi, niin että vain minä olen jäänyt jäljelle.”
1 Kun 19:14

Emmekö monesti tunne, kuinka lannistuminen vyöryy ylitsemme kuin raskas sumu? Se hämärtää näkömme siltä, mitä Jumala on kutsunut meitä tekemään. Se hämärtää näkömme itse Jumalalta.

Eliasta tuntui kamalalta kohdata tätä kauheutta, mutta Elia oli väärässä. Herra antoi hänelle erityisohjeita, kun hän oli epätoivossa ja sanoi:

“Vain seitsemäntuhatta minä jätän jäljelle Israeliin, kaikki ne, joiden polvet eivät ole notkistuneet Baalin edessä ja joiden suu ei ole Baalia suudellut.” 1 Kun 19:18

Elia ei ollut ainut. tuhannet olivat hänen kanssaan seisomassa Yhden Ainoan Jumalan kunniaksi. Ja, rakkaat kanssaodottajat, se olemme me. Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Emme tiedä, miten Herra toimii tai milloin. Mutta me seisomme ja olemme osa niitä, jotka eivät kumarra Baalia – me emme antaudu ympäröivän maailman menoon, me emme kumarru ja luovuta siinä, mitä Jumala on antanut meille tehtäväksi.

Jumala on ohjannut läpi Raamatun ja läpi koko historian. Hän auttoi Samuelia tunnistamaan, kuka Iisain pojista tulisi kuninkaaksi. Hän ohjasi Paavalia ja muita apostoleita lähetysmatkoillaan. Hän tempasi Filippoksen lähelle paikkaa, jossa etiopialainen hoviherra oli lukemassa Jesajan kirjaa ja halusi ymmärtää Jumalan Sanaa.

Meidän tarinamme eivät ehkä ole niin fantastisia. Emme ole kuninkaita tai kansakuntia, emmekä ensimmäisen vuosisadan lähetyssaarnaajia. Mutta miettiessäni Elian tarinaa ja seitsemäätuhatta, jotka eivät kumartaneet Baalia, ajattelen, että “Sellainen minä haluan olla.” Kun on uskollinen jossakin pienessä, saa olla osa jotakin suurta – osa suurta Jumalan kirkkauden juhlakulkuetta, joka on täällä ja taivaassa ja jatkuu ikuisesti!

“Sillä Herran silmät tarkkailevat koko maata vahvistaakseen niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet hänelle.”
2 Aik 16:9 (Raamattu kansalle)

Ei ole väliä, olemmeko kuuluisia tai teemmekö Elian kaltaisia töitä, jotka on kirjattu muistiin kirjoituksiin tai teemmekö suuria töitä, niin kuin joku tänä päivänä. Ei. Sillä on väliä, että olemme “täysin antautuneita hänelle”, että olemme uskollisia ja kuuliaisia, kun kaikki murtuu ympärillämme, me edelleen seisomme, koska me olemme niitä, jotka uskovat Yhteen Ainoaan Jumalaan. Jahve on kokosydämisen antautumisemme arvoinen. Hänen kirkkaudellaan on väliä – kärsimyksissämme, iloissamme, hyvissä ja huonoissa päivissämme.

Tämä saattaa kuulostaa vähän hullulta kirjoitukselta avioliitto-sivustolle, mutta meidän elämämme suurin tarkoitus ei ole saada avioliittoa eheytyneeksi. Suurin tarkoituksemme on, että Herra Jumala Kaikkivaltias tulee korotetuksi ja kirkastetuksi.

“Armahda minua, Jumala, armahda minua, sillä sinuun sieluni turvautuu… Jumala, kohotkoon kunniasi yli taivaitten, kirkkautesi yli kaiken maan.”
Ps 57:2,5

Matteus 6:33 sanoo “Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä.” Meidän tulee toimia tästä näkökulmasta, jotta olisimme täydellisesti oikeassa paikassa seisoessamme avioliittojemme puolesta. Jos elämme vain Hänen kirkkaudelleen, elämämme voi olla täyttä ja rikasta, silloinkin kun odotamme Häntä avioliittomme eheytymiseksi ja muissa sydämen pyynnöissä. Joka päivä yksinkertaisimmatkin tehtävät ja vaikeimmatkin laaksot saavat merkityksen.

Seistään pystyssä, ei ihmisen ylpeydessä, vaan mahtavan Herramme kirkkaudessa. Tapahtuipa mitä tahansa. Olivatpa olosuhteet mitkä tahansa. Muistetaan sen Ainoan hyvyys ja Hänen pelastuksensa suloisuus.

“Viikunapuu ei tule kukkaan, eikä viiniköynnöksistä tule satoa, öljypuun sato pettää, eivätkä pengerpellot tuota syötävää. Lampaat ovat kadonneet tarhasta, eikä navetoissa ole karjaa. Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen pelastukseni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani. Hän tekee jalkani peuran jalkojen kaltaisiksi ja kuljettaa minua kukkuloillani.”
Hab 3:17-18

Me olemme heitä, jotka elävät korkeammille asioille, jotka elävät Pelastajamme kunniaksi, muistamme aina Hänen hyvyytensä ja elämme yksinkertaisesti mutta perusteellisesti kunnioittaen Häntä olosuhteista huolimatta.

Olkaamme yksi seitsemästätuhannesta!

Anne
Indiana, USA

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.