Vapauttakaa vanki!

13.8.2019

Vapauttakaa vanki!

Suomennettu hartaudesta: Release the prisoner! (Charlyne Cares Devotion 12.8.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Apostolien teot 12:1-11 kertoo Pietarin vankilassaolosta. Herodeksen suunnitelma ei koskenut vain yhtä ihmistä. Herodes oli seurakuntaa vastaan (jae 1) – seurakuntaa, joka on kuva Jumalan valtakunnasta maan päällä. Avioliittomme ovat osa tuota kuvaa.

Silloin vietettiin juuri happamattoman leivän juhlaa. Herodes pani Pietarin telkien taakse ja määräsi häntä vartioimaan neljä nelimiehistä sotilasvartiostoa. Hän aikoi asettaa Pietarin pääsiäisen jälkeen kansan eteen.
Ap.t 12:3-4

Kuvittelin aviomieheni Pieatrin tilalle. Voih, rakastan häntä niin paljon. Pietarin vangitseminen tapahtui pääsiäisen aikaan. Pääsiäinen juhlistaa sitä tapahtumaa, kun tuhooja lähetettiin surmaamaan esikoiset Egyptissä mutta kulkemaan israelilaisten kotien ohi, jotka olivat veren alla. Tämä yksi tapahtuma kuvastaa tuomiota joillekin ihmisille ja vapautusta/pelastusta/poispääsyä toisille. Näyttää siis siltä, että kuoleman enkeli on kulkenut avioliittojemme ohi hmmm? Vapautuminen on osa suunnitelmaa.

Katso, kuinka monta sotilasta vartioi vangittua Jumalan miestä. Kyllä, puolisosi on tuo vangittu Jumalan mies/nainen. Neljä vartiostoa! Yhdessä vartiostossa on neljä miestä. Kuusitoista sotilasta! Joten, öö, kuinka monta mahdotonta olosuhdetta yrittääkään taas estää avioliittosi ehetymistä? Näet upseeri Riitelyn tuolla ja upseeri Asumuseron täällä. Puhumattakaan kersantti Toisesta Henkilöstä sekä komentaja Aviorikosliitosta, sekä heidän kollegoistaan.

Niin siis Pietaria pidettiin vangittuna, mutta seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen puolestaan.
Ap.t 12:5

Pietarin puolesta rukoiltiin lakkaamatta. Peruutapas vähän taaksepäin. Eikö Jaakob ollut tapettu? Hänen työnsä oli varmaankin tehty. Ihmiset saattavat sanoa meille “Muutkin avioliitot ovat kuolleet. Miksi et anna omasi kuolla?” Jos aviomiehesi tai vaimosi hengittää yhä, avioliittosi ei ole kuollut. “Mutta hän teki aviorikoksen”, joku sanoo. Sanoitko “kunnes aviorikos meidät erottaa” vai “kunnes kuolema”? En ole tässä tunteeton. Ymmärrän sisäisen kamppailun, paniikin ja häpeän. Tunnustan, että minä olin se tottelematon, joka luovutti odottamisen, poisti itsensä Rejoice Marriage Ministries:n sähköpostilistalta ja otti avioeron miehestään. Rakas ystävä, teit vihkivalan Jumalan edessä ensisijaisesti Hänelle. Hän on sinun.

“Minä palaan mieheni luo.”
Hoos 2:7

Sen päivän vastaisena yönä, jona Herodes aikoi asettaa Pietarin oikeuden eteen, Pietari nukkui kahden sotilaan välissä. Hänet oli sidottu kaksin kahlein, ja lisäksi vankilan ovella oli vartiomiehet.
Ap.t 12:6

Pääsiäistä juhlitaan seitsemän tai kahdeksan päivää. On mahdollista, että Pietari oli vankilassa päivien ajan, mutta juuri kun Herodes oli tuomassa häntä ulos, viimeisellä minuutilla, juuri ajoissa, Jumala vapautti hänet. Kuinka kauan sinun puolisosi on ollut vankina? Ei sillä ole väliä. Tässä tulee Vapauttaja.

Pietari oli nukkumassa, kun vapautuminen oli käsillä. Aatami oli unessa, kun hänen suurinta lahjaansa luotiin. Niin onko sinun puolisosi unessa ja kahleissa? Tietämätön? Tajuton? Ei näytä tajuavan mitään? Sinun pitäisi myös saada vähän unta. Lepää Herrassa ongelmien vankilan keskellä. Tarinasi ei ole vielä valmis. Sinnittele.

Mutta yhtäkkiä hänen edessään seisoi Herran enkeli ja huone oli täynnä valoa, ja enkeli töytäisi Pietarin hereille sanoen: “Nouse kiireesti.” Kahleet putosivat Pietarin käsistä.
Ap.t 12:7

Yhtäkkiä! Tarkkaile tätä! Katso! Katso Jumalan siunauksia. Jumala on juuri siellä nukkuvan kultasi vieressä ja herättää hänet. Valo loistaa siihen vankilaan.

Enkeli sanoi: “Vyötä vaatteesi ja pane kengät jalkaasi.” Pietari teki niin, ja enkeli sanoi: “Heitä viitta harteillesi ja seuraa minua.”
Ap.t 12:8

Kaikki vaikeat asiat, mahdottomat asiat, kahleista vapautumisen – Jumala tekee ne meidän puolestamme. Lakkaa murehtimasta, miten se tapahtuu. Hän vain tekee sen. Kun Jumala tekee mahdottomia asioita, me ja puolisomme vapaudumme tekemään helpot asiat, tehtävät asiat, mahdolliset asiat, laittamaan kengät jalkaan ja heittämään viitan harteille.

Pietari lähti enkelin mukaan. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt, että se, mitä hänelle tapahtui, oli totta, vaan luuli sitä näyksi.
Ap.t 12:9

Kun ihmeesi on tapahtumassa, luulet uneksivasi. Se tulee olemaan niin hienoa.

He ohittivat ensimmäisen vartion, sitten toisen ja tulivat rautaportille, joka vei kaupungille. Se aukeni heille itsestään, ja niin he astuivat ulos ja lähtivät kulkemaan kujaa pitkin. Yhtäkkiä enkeli oli poissa.
Ap.t 12:10

Ollaan edistytty, mutta sitten eteen tulee rautaportti, viimeinen este eheytymiselle. Älä pelkää. Sinun ei tarvitse taistella sitä vastaan. Jumala saa sen aukenemaan.

Silloin Pietari tajusi, mistä oli kysymys, ja sanoi: “Totisesti, nyt tiedän, mitä tapahtui! Herra lähetti enkelinsä ja auttoi minut Herodeksen käsistä, pelasti minut kaikesta siitä, mitä tämä kansa toivoi minulle tapahtuvan.”
Ap.t 12:11

Hän tajusi. Kuulinko sinun huudahtavan “Lopultakin?!” Meidät vapautetaan niiden ihmisten odotuksilta, jotka odottavat avioliittojemme epäonnistuvan.

Laita tyhjään kohtaan puolisosi nimi. Rukoillaan.

Herra Jeesus, tuo valoasi _______n vankilaan. Töytäise häntä. Herätä hänet nukuksista. Nosta hänet ylös ja auta häntä nousemaan nopeasti. Anna hänen mielessään, olosuhteissa ja meidän avioliitossamme olevien kahleiden pudota. Auta häntä pukemaan ylleen Jumalan taisteluvarustus, valmistautumaan avioliittomme eheytymisen kaupunkia varten ja tulevaisuutta varten yhdessä Sinun kanssasi. Anna hänen seurata Sinua pois synnin vankilastaan. Avaa rautaportti, jotta hän voi paeta vapaasti ja helposti. Anna hänen tajuta ja tietää varmaksi, että yksin Sinä olet vapauttanut hänet. Jeesuksen nimessä. Aamen.

Claire
Barbados
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.