Usko ja kuuliaisuus

12.9.2019

Usko ja kuuliaisuus

Suomennettu hartaudesta: Faith and obedience (Charlyne Cares Devotion 12.9.2019)

Kun näistä tapahtumista oli kulunut jonkin aikaa, Jumala tahtoi koetella Abrahamia ja sanoi hänelle: “Abraham!” Abraham vastasi: “Tässä olen.” Ja Jumala sanoi: “Ota mukaasi ainoa poikasi Iisak, jota rakastat, lähde Morian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle osoitan.” Aamulla heti noustuaan Abraham satuloi aasin ja otti mukaansa kaksi palvelijaa sekä poikansa Iisakin. Pilkottuaan puita polttouhria varten hän lähti matkaan kohti paikkaa, jonne Jumala oli käskenyt hänen mennä.
1 Moos 22:1-3

Minusta on ihana lukea Abrahamin elämästä ja hänen uskon vaelluksestaan. Mitä sinä olisit tehnyt, jos Jumala olisi puhunut sinulle niin kuin Hän puhui Abrahamille? Abrahamin elämässä on niin voimallisia totuuden oppitunteja, joita sinä voit käyttää apuna uskossasi ja seisoessasi avioliittosi henkiin heräämisen puolesta.

Miten sinun uskon vaelluksesi sujuu? Uskotko, että Herra tulee väliin rakkaan aviomiehesi tai vaimosi elämään jollakin tavalla, jotenkin? Tunnemme monia odottavia puolisoita, jotka ovat langenneet vihollisen ansaan ja luovuttaneet avioliittonsa suhteen tai alkaneet olemaan jonkun toisen kanssa. Juokse pois houkutuksista, juonista ja tempuista, sillä Saatana yrittää tuhota sekä sinut että puolisosi.

Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa Paholaista, niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, synnintekijät, puhdistakaa sydämenne, te kahtaalle horjuvat! Tuntekaa kurjuutenne, surkaa ja itkekää! Kääntyköön naurunne murheeksi, ilonne masennukseksi. Nöyrtykää Herran edessä, niin hän on teidät korottava.
Jaak 4:7-10

Abrahamilla oli monia testejä. Hänen täytyi jättää rakkaimpansa, ottaa uskon askel ja muuttaa uuteen maahan. Hän läpäisi joitakin koetuksia, mutta myös epäonnistui joissakin. Yksi, jonka me kaikki tiedämme, on se kun Saara sai lapsen. Abraham ei odottanut Jumalan ajoitusta. Sen sijaan hän kuunteli Saaraa ja sai lapsen Hagarin kanssa. Joskus emme välttämättä ole koetuksessa, vaan edessämme on vihollisen houkutus. Sinun täytyy tietää ja oppia tuntemaan ero koettelemuksen (Jumalan käyttämä) ja houkutuksen (vihollisen juoni tai huijaus) välillä.

Emme koskaan ole liian vanhoja kohtaamaan uusia haasteita, taistelemaan uusia taisteluita ja oppimaan uusia totuuksia Jumalan Sanasta. Abraham opettaa meille, kuinka kohdata ja käsitellä elämän haasteita ja tuoda kunnia Jumalalle.

Jumala puhui Abrahamille tämän pojasta, Iisakista. Mieti Abrahamin kuuliaisuutta. Miten sinä tottelet Herraa pienissä tai suurissa asioissa? Mitä Herra on puhunut sinulle? Oletko totellut Häntä? Lue tänään 1 Moos 22:1-19.

Kolmantena päivänä Abraham näki paikan etäältä. Silloin hän sanoi palvelijoilleen: “Jääkää tänne ja pitäkää huolta aasista, minä ja poika menemme tuonne rukoilemaan ja palaamme sitten luoksenne.”
1 Moos 22:4-5

Huomasitko Abrahamin lausahduksen “Palaamme sitten luoksenne.” Siinä on uskon mies.

Puhutko sinä uskossa, kun juttelet ihmisten kanssa? Tämä on tärkeä opetus. Minä aloin puhumaan uskossa, puhuinpa kelle tahansa. Jos ihmiset kysyivät kysymyksiä, kerroin todistukseni siitä, kuinka Herra kosketti ja muutti ensin oman sydämeni. Tiesin, että Jumala toisi Bobin takaisin kotiin joku päivä. Avasin Raamattuni ja luin raamatunkohtia ja pyysin muita rukoilemaan Bobin puolesta. Näetkö, miten sinusta voi tulla uskon mies tai nainen, sen sijaan että juoruilisit rakkaasta puolisostasi tai haukkuisit häntä?

Abraham otti polttouhripuut ja antoi ne Iisakin kannettavaksi; hän itse otti tulen ja veitsen, ja sitten he jatkoivat yhdessä matkaa. Iisak sanoi isälleen Abrahamille: “Isä!” Ja Abraham sanoi: “Niin, poikani?” Iisak sanoi: “Tässä on tuli ja puut, mutta missä on karitsa polttouhriksi?” Abraham vastasi: “Jumala katsoo kyllä itselleen karitsan polttouhriksi, poikani.” Sitten he jatkoivat yhdessä matkaa.
1 Moos 22:6-8

Meidän tulee olla riippuvaisia Jumalan huolenpidosta. Hän ei ikinä jätä meitä. Hän ei jättänyt Abrahamiakaan. Mieti kaikkea sitä, mitä Abraham koki ja oppi kasvaessaan Herrassa. Haluatko sinä oppia kasvamaan Herrassa ja kasvattaa uskoasi? Haluatko olla kuuliainen Herran tahdolle ja suunnitelmalle elämässäsi?

Mieti Iisakia, Abrahamin poikaa. Iisak oli todennäköisesti nuori aikuinen, joka oli tarpeeksi vanha vastustamaan isänsä ohjeita. Iisak kuitenkin myös osoittaa meille hänen täydellistä alistumistaan Jumalalle sekä kuuliaisuuttaan seuratessaan isänsä ohjeita. Voitko kuvitella, kuinka monta kertaa Abraham oli kertonut Iisakille tarinan tämän syntymästä ja niistä lupauksista, joita Jumala oli antanut hänelle tulevista sukupolvista? Iisak luovutti oman tahtonsa ja tiensä Jumalalle. Sitten Jumala näytti heille molemmille Hänen mahtavan voimansa ja kykynsä; että mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

Kun he tulivat paikkaan, jonka Jumala oli Abrahamille osoittanut, Abraham rakensi sinne alttarin ja latoi puut paikoilleen. Sitten hän sitoi poikansa Iisakin ja pani hänet alttarille puiden päälle. Mutta kun Abraham tarttui veitseen uhratakseen poikansa, Herran enkeli huusi hänelle taivaasta: “Abraham, Abraham!” Abraham vastasi: “Tässä olen.” Herran enkeli sanoi: “Älä koske poikaan äläkä tee hänelle mitään. Nyt minä tiedän, että sinä pelkäät ja rakastat Jumalaa, kun et kieltäytynyt uhraamasta edes ainoaa poikaasi.” Ja kun Abraham katsoi ympärilleen, hän huomasi oinaan, joka oli sarvistaan takertunut pensaikkoon. Abraham kävi hakemassa oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. Abraham antoi sille paikalle nimeksi “Herra katsoo”. Niinpä vielä tänäkin päivänä puhutaan “Herrankatsomavuoresta”.
1 Moos 22:9-14

Oletko sinä sitoutunut täysillä avioliittoosi, huolimatta siitä mitä puolisosi sanoo? Jos et, mitä sinun tulisi muuttaa? Pyydä Herraa Jumalaa ohjaamaan jokaista askeltasi niin kuin Hän teki Abrahamille. Opettele kuulemaan Herran ääntä ja tottelemaan Hänen ohjeitaan elämäsi jokaisessa hetkessä. Päätä olla kuuliainen Jumalan suunnitelmalle.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.