Tuntuuko Jumala etäiseltä?

21.2.2020

Tuntuuko Jumala etäiseltä?

Suomennettu hartaudesta: Do you feel disconnected from God? (Charlyne Cares Devotion 20.2.2020)

Tämän päivän tekstin on kirjoittanut Lori Steinkamp Lassen. Hän on meidän ainoa tyttömme ja hän on ollut naimisissa miehensä Scottin kanssa 24 vuotta. Lori on neljän lapsen äiti ja on tehnyt töitä RMM:llä monta vuotta. Annetaan hänen kirjoituksensa syventää hengellistä matkaasi Herran kanssa. -Charlyne

Ota varteen, poikani, mitä sinulle sanon, pidä mielessäsi minun neuvoni. Herkistä korvasi kuulemaan viisautta, avaa sydämesi ymmärrykselle, pyydä tietoa avuksi, korota äänesi ja kutsu ymmärrystä. Etsi sitä kuin hopeaa, tavoittele niin kuin kätkettyä aarretta. Silloin tajuat, mitä on Herran pelko, opit, mitä on Jumalan tunteminen, sillä viisaus tulee Herralta, hän antaa tiedon ja ymmärryksen.
Sananl 2:1-6

Minulla oli aviomieheni kanssa pitkä suunnittelukeskustelu. Meillä on neljä lasta, työurat, tyttäremme Ashleyn terveysongelmat ja palvelutyömme, jotka kaikki pitävät meidät melko kiireisinä. Meidän piti keskustella kahdestaan aikatauluista ja varmistaa, että olimme molemmat samalla viivalla ennen kuin jatkaisimme eteenpäin.

Me molemmat sanoimme samaa: “Sinä tunnut etäiseltä.” Olimme kyllä viettäneet aikaa yhdessä, olimme puhuneet paljon, olimme jopa saaneet karattua muutaman kerran suorittamaan pari tehtävää ilman lapsia. Silti tuntui siltä, ettei meillä ollut yhteyttä. Olimme suorittaneet elämää eteenpäin, mutta emme todella olleet käyttäneet aikaa siihen, että meillä olisi yhteys keskenämme.

Tuntuuko sinusta ikinä siltä Herran kanssa? Vietätkö aikaa Herran kanssa, luet Raamattua ja rukoilet, vain sen takia että saat sen pois suoritettavien asioiden listalta? Onko hiljainen hetkesi Herran kanssa vain asia, joka lopulta tuo puolisosi kotiin, sen sijaan että se olisi aikaa oppia tuntemaan Pelastajaasi paremmin? Saatat olla motivoitunut lukemaan Raamattua, jotta vastapalvelukseksi Jumala kunnioittaisi pyyntöäsi avioliiton eheyttämisessä. Todellisuudessa hiljainen hetkesi Herran kanssa ei ole mitään muuta kuin jouten olemista ilman kunnon panostusta. Kun olet saanut luettua Raamattua, saatat kävellä pois ja sinusta tuntuu siltä, ettet ole saanut siitä mitään irti.

Jos tunnet itsesi etäiseksi Herrasta, haluat ehkä arvioida uudestaan, miksi vietät aikaa Hänen kanssaan. Olisimme Scottin kanssa voineet jatkaa elämää eteenpäin ilman hidastamista ja ilman yhteyttä. Olisimme olleet “onnellisia”, mutta koska käytimme aikaa ja varmistimme, että yhteinen aikamme oli tarkoituksenmukaista eikä vain rutiinia, se oli hyödyllisempää avioliitollemme.

Muistan, kun joskus olin raamattuopetuksessa tai kuuntelin saarnaa ja luin raamatunkohtaa, ja jälkeenpäin tunsin itseni ihan tyhjäksi. Kuuntelin, miten puhuja selitti jotakin hienoa oivallusta raamatunkohtaan ja mitä se merkitsi. Tunsin itseni raamattutyperykseksi!

Aivain kuin ihmissuhteissakin, lähentyminen Kristuksen kanssa vaatii vaivaa. Se vaatii panostusta. Mitä enemmän vietät aikaa Jumalan Sanassa, ymmärrät kirjoituksia ja sovellat niitä omassa elämässäsi, sitä enemmän tulet Kristuksen kaltaiseksi. Voit käyttää päiväkirjaa ja selitysteosta tutkistelun ohella. Kysy Herralta kysymyksiä, anna Hänen vastata sinulle Hänen sanansa kautta. Hän tekee itsensä tunnetuksi sinulle.

Sen sijaan että tuntisit itsesi etäiseksi, alat janoamaan suurempaa ymmärrystä Pelastajasta, joka kuoli ristillä sinun puolestasi. Sanat käyvät järkeen. Alat opetella ulkoa raamatunkohtia ja pystyt soveltamaan Raamatun totuuksia omaan elämääsi.

On helppoa vain kulkea elämää eteenpäin. Hengellinen elämäsi on paljon rikkaampaa, jos lopetat eteenpäin ajelehtimisen ja todella sukellat läheiseen, merkitykselliseen suhteeseen Jeesuksen kanssa.

Kun istut alas hiljaista hetkeä varten tänään, pyydä Herraa antamaan sinulle suurempi ymmärrys Hänen Sanastaan. Hän on uskollinen!

Siunauksin,
Lori Steinkamp Lassen
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Lorin tekstejä TÄÄLTÄ

Liity sähköpostilistalle sivun alalaidassa, niin saat viestin aina uuden julkaisun ilmestyessä! Tai ota yhteyttä, niin lisään sinut listalle manuaalisesti ☺️