Syvä katumus

3.3.2020

Syvä katumus

Suomennettu hartaudesta: Deep regrets (Charlyne Cares Devotion 3.3.2020)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi. Älä muista nuoruuteni syntejä, älä pahoja tekojani! Sinä, joka olet uskollinen ja hyvä, älä unohda minua!
Ps 25:6-7

Kadun niitä asioita, joita itsekäs nautinnonhaluni sai aikaan perheellemme. Jos Jumala antaa sinun tuhlaajapuolisosi viipyä täällä maan päällä tarpeeksi pitkään, hän tulee myös katumaan sitä mitä on tehnyt perheellenne.

Katumus on minulle täysin erillistä anteeksiannosta. Jumala on antanut minulle anteeksi sen, mitä tein perheelleni. Etsin Charlynen anteeksiantoa sinä päivänä, kun menimme uudelleen naimisiin vuonna 1987, ja monta kertaa sen jälkeen. Epäilemättä sekä Herrani että vaimoni ovat antaneet minulle täydellisesti anteeksi. Kuitenkin kadun sitä, että minusta tuli tuhlaaja.

Katumus tarkoittaa “tunnetta, joka nousee siitä toiveesta, että jokin asia tai tilanne voisi olla erilainen kuin se on”. Kadun sitä, että olin loukkaava ja uskoton aviomies. Keskittymiseni vääriin asioihin varasti kolmelta lapselta opastuksen ja ohjauksen, joita minun olisi pitänyt heille antaa.

Tuhlaajapuoliso, joka kertoo kokevansa rauhaa ja tyyneyttä elämässään tänä päivänä, elää todellisuudessa myrskyn silmässä. Hän joutui sinne, kun oli ensin nostattanut esiin avioliitto-ongelmien myrskyn. Hän voi saada anteeksi sekä puolisoltaan että Jumalalta, mutta ainoa tie ulos löytyy nostattamalla esiin toinen puoli avioliiton myrskystä: syyllisyyden ja katumuksen myrsky. Jos hän vain kääntyisi Herran puoleen, Hän tyynnyttäisi syyllisyyden ulvovat tuulet.

Katumuksen myrskyt saattavat jäädä, vaikka täydellinen anteeksianto on annettu.

Tuhlaajasi saattaa tulla kotiin ja hänestä on tullut vanhempi avioliiton ulkopuoliselle lapselle tai hän on saanut aikaan laillisia tai rahallisia ongelmia poissa ollessaan.

Ymmärräthän, ettei minulla ole katumusta siitä, että menin uudelleen naimisiin Charlynen kanssa. Kaikki ne asiat, joita tein erämaassa, ne asiat joista olen sanonut tuhat kertaa “En tiedä, miten saatoin tehdä niin”, saavat edelleen aikaan syvää katumusta.

Avioliittomme on hyvä. Läheisyys, jota kerran lähdin etsimään muualta, on nyt mahtavaa juuri täällä kotona, mutta ilman syyllisyyttä. Nautimme vaimoni kanssa yhteisestä palvelutehtävästä, ja voimme melkein täydentää toistemme lauseita. Olemme läheisiä kaikkien kolmen aikuisen lapsemme ja heidän puolisoidensa kanssa. Kukaan seitsemästä nuoresta lastenlapsestamme ei tule käymään meillä kysymättä: “Missä isoisä on?”

Kadun kuitenkin monia asioita, joita tein silloin ennen, ja joista puhutaan tänä päivänä perheemme kesken. Kuten missä tahansa perheessä, meilläkin on omat ongelmamme. Etummaisena ovat lastenlastemme terveyshuolet. On myös työ-, talo-, terveys- sekä rahahuolia, mutta ei niin paljon kuin läheisillämme. Monesti kun uusi haaste nousee esiin, ajattelen “Jos minulla vain olisi…” Rehellinen totuus on, että jos olisin ollut täällä ja ollut se aviomies ja isä, joka minun olisi pitänyt olla, jotkut noista tilanteista meisivät tänä päivänä eri tavalla.

Miksi kerron tänään perheemme salaisuuksia? Jotta ymmärtäisit paremmin tuhlaajapuolisoasi. Haluan sinun tietävän, että myrskyn silmä, jossa rakkaasi näyttää olevan onnellinen ja menestyvä tänään, on petollinen. Haluamme myös Charlynen kanssa sinun tietävän, että myötätuntosi ja ymmärtäväisyytesi voivat olla balsamia ja sidettä puolisosi kivuliaisiin katumuksen haavoihin.

Me tuhlaajat tulemme kotiin katumuksen kanssa. Se kalpenee sen iankaikkisen katumuksen rinnalla, jos on hylännyt Jumalan kutsun jättää syntinen elämä.

Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.
1 Kor 6:9-11

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ