Sydämen liikkeet

15.9.2020

Sydämen liikkeet

Suomennettu hartaudesta: Movements of the heart (Charlyne Cares Devotion 14.9.2020)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.
Luuk 6:45

Oletko kuunnellut itseäsi viime aikoina? Millaisia sanoja suustasi tulee: ylistäviä sanoja vai kriittisiä sanoja? Käytä yksi päivä niin, että todella kuuntelet, mitä sanoja suustasi tulee. Ehdotan, että pidät päiväkirjaa sanoistasi, niin ääneen sanotuista kuin sanomattomistakin.

Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset…
Matt 15:18-19a

Suusi on erinomainen osoitus sydämesi tilasta. Jos 80 prosenttia suustasi tulevista sanoista on muiden tai itsesi kritisoimista, et ole ollut huolellinen suojelemaan sydäntäsi Saatanan juonilta.

Älä ole kerkeä kieleltäsi äläkä puhu harkitsematta Jumalan edessä, sillä Jumala on taivaassa ja sinä olet maan päällä. Olkoot sanasi sen vuoksi harvat.
Saarn 5:2

Kulkiessani avioeron laaksossa, huomasin, että käytin suurimman osan ajastani lyöden itseäni avioliittoni hajoamisen takia. Olin itsekriittinen ja sanoin esimerkiksi, että “olen ihan luuseri” tai “olen tyhmä” tai vielä pahempaa “en ole rakastettava”. Vaikka kuljin uskossa Herran kanssa, en varjellut sydäntäni Saatanan lannistavilta hyökkäyksiltä.

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä.
1 Piet 5:8

Kun olet analysoinut puhettasi ja sydämesi liikkeitä, vie ajatuksesi ja sanasi Jeesukselle rukouksessa. Niin kuin vertauksessa rikkaviljasta (Matt 13:24-30), pyydä Jeesusta poistamaan rikkaviljat sydämestäsi. Aseta kaikki Jeesuksen käsiin; Hän kitkee pois kaiken, mikä ei ole Hänen Isänsä istuttamaa.

 Jeesus esitti heille toisen vertauksen taivasten valtakunnasta: “Mies kylvi peltoonsa hyvää siementä. Mutta kun kaikki nukkuivat, hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja meni pois.  Kun vilja nousi oraalle ja alkoi tehdä tähkää, rikkaviljakin tuli näkyviin.  Työmiehet menivät silloin isäntänsä luo ja sanoivat hänelle: ‘Herra, etkö sinä kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen on tullut rikkaviljaa?’ Isäntä sanoi heille: ‘Se on vihamieheni työtä.’ Miehet kysyivät silloin häneltä: ‘Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois?’  ‘En’, hän vastasi, ‘te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin.  Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.'”
Matt 13:24-30

Jeesus puhdistaa sydämesi, jos vain pyydät sitä Häneltä. Anna Hänelle pääsy ajatuksiisi ja sanoihisi. Jätä kaikki Hänelle. Hän erottaa rikkaviljan vehnästä. Hän muuttaa sydämesi ja tekee siitä ehjän ja kokonaisen. Anna Jeesuksen hallita sydäntäsi. Päästä irti oikeudestasi olla kriittinen, vihainen tai katkera. Kun annat Jeesuksen muokata sydämesi maaperää, sinusta tulee enemmän Hänen kaltaisensa sanoissasi ja teoissasi.

Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, Herra, turvani ja lunastajani.
Ps 19:14

Ota tavaksi jakaa sydämesi liikkeet Jeesuksen kanssa, mielellään joka päivä. Rikkaruohot kasvavat nopeasti ja voivat tukahduttaa hyvän siemenen, joka on kylvetty sydämeesi. Kun annat Jeesuksen poistaa rikkaruohot sydämestäsi, huomaat, kuinka sanoistasi tulee hedelmällisempiä.

Viisas sydän antaa suuhun sanat, jotka vievät perille opetuksen.
Sananl 16:23

Kun Jeesus poistaa rikkaruohot sydämestäsi, sinussa asuva Pyhä Henki saa loistaa esiin puheessasi. Elämäsi muuttuu. Huulesi laulavat ylistyksen ja kiitoksen lauluja. Kiitä Herraa Hänen mahtavista teoistaan. Juhli lihaksi tulleesta Jumalan Sanasta ja Hän hallitsee voittajana ajatuksissasi, sanoissasi ja teoissasi.

Se on aivan teidän lähellänne, teidän suussanne ja sydämessänne, valmiina noudatettavaksi.
5 Moos 30:14

Jumala siunatkoon sinua, rakas uskon veljeni.

Minun huuleni avautuvat ilohuutoon. Minä laulan sinulle kiitosta, koska sinä lunastit minut.
Ps 71:23

Siunauksin,
Dennis Wingfield

Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.