Seitsemän salaisuutta onnistuneeseen odottamiseen – osa 2

19.8.2020

Seitsemän salaisuutta onnistuneeseen odottamiseen – osa 2

Suomennettu hartaudesta: Seven secrets to succesful standing – part 2 (Charlyne Cares Devotion 5.8.2020)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Monet odottavat puolisot kysyvät minulta samaa asiaa: “Mitä Charlyne teki saadakseen sinut kotiin?” Oman kokemuksemme perusteella ja yli 20 vuoden palvelutyön perusteella haluan kertoa sinulle seitsemän salaisuutta onnistuneeseen odottamiseen.

Vaikka Charlyne on kaikista jumalallisin nainen ja parhain odottava puoliso, jonka tiedän, haluamme sinun pyrkivän olemaan niin kuin Jeesus, ei niin kuin Charlyne. Katsotaan kuitenkin, mitä asioita minun mielestäni Jumala käytti hänen elämässään tuomaan minut kotiin.

Klikkaa tästä lukeaksesi osa 1 tästä hartaustekstistä.

4. Rakasta tuhlaajapuolisoasi pyyteettömällä rakkaudella.

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.
Room 5:8

Pyyteettömän rakkauden osoittaminen hairahtuneelle puolisolle, joka on satuttanut sinua, ei tee sinusta “ovimattoa” puolisosi tallattavaksi. Se tekee sinut “ovimatoksi” Herran käyttöön, niin että kumppanisi tulee katumukseen. Kun nyt seisot avioliiton eheytymisen puolesta, onko sydämesi syke pyyteetöntä rakkautta vai pyyteetöntä kostoa? Rakasta tuhlaajapuolisoasi samalla rakkaudella, jota Jumalalla on meitä jokaista kohtaan – rakkaudella ilman ehtoja.

5. Kerro Jumalalle, älä ihmisille

Nooa ryhtyi viljelemään maata ja istutti ensimmäisen viinitarhan. Mutta kun hän joi viiniä, hän juopui ja jäi alastomana makaamaan telttaansa. Haam, Kanaanin isä, näki isänsä alastomuuden ja kertoi siitä ulkona molemmille veljilleen. Silloin Seem ja Jafet ottivat viitan, levittivät sen harteilleen, menivät sisään selkä edellä ja peittivät isänsä alastomuuden. Heidän kasvonsa olivat poispäin, eivätkä he nähneet isäänsä alastomana.
1 Moos 9:20-23

Mitä sillä saavutetaan, jos kerrot yksityiskohtia epätoivoisista avioliitto-ongelmistasi Internetissä? Sillä tavalla ei peitellä kenenkään alastomuutta. Joidenkin teistä täytyy ottaa viitta, levittää se harteilleen, kulkea takaperin ja peittää tietokone peittääkseen puolisonsa alastomuuden.

Tässä on pikatesti sinulle: Jos pastorisi ei voisi lukea kirjoittamiasi asioita sunnuntaiaamuna saarnatuolista, sinun ei pitäisi julkaista niitä tai antaa niitä julki Internetissä. Seurakunnassasi on muutama sata tai muutama tuhat ihmistä kuulemassa henkilökohtaisia yksityiskohtiasi, mutta Internetissä on monta miljoonaa.

Jos vakavissasi etsit salaisuuksia avioliiton eheytymiseen, kerro parisuhteesi yksityiskohdat vain Jumalalle. Älä ole saippuaooppera-odottaja ja kerro kaikkia asioita maailmalle. Sen täytyy loppua, jos haluat nähdä avioliittosi eheytyvän!

6. Anna puolisollesi (ja sille toiselle henkilölle) anteeksi joka päivä.

Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.
Matt 6:15

Onko mitään, mitä et ole antanut anteeksi puolisollesi? Taas kerran, asiantuntija anteeksiantamisessa en ole minä, vaan vaimoni. Tulin kotiin varmana siitä, että olin saanut anteeksi. Vuoden 1987 uudelleen naimisiinmenomme jälkeen tiedän, että olen saanut anteeksi uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Charlynen jatkuva anteeksiantaminen ei tarkoita sitä, että minä tekisin enemmän väärin. Kun Charlyne antaa minulle anteeksi, Jumala pääsee oikaisemaan minua. Tiedän, että minun pitää vastata Hänelle eikä vaimolleni. Olet antanut anteeksi puolisollesi, mutta voitko antaa anteeksi kuvioissa olevalle toiselle henkilölle? Sinun tulee tehdä myös niin joka päivä. Jos sanot, että olet antanut hänelle anteeksi ja Jumala testaa sinua, Hän antaa sinulle voiman läpäistä tuon testin.

Jeesus kuoli ristillä maksaakseen synnin hinnan, jota kukaan meistä ei voisi maksaa. Jos näet Jumalan armon pysähtyvän tuon toisen henkilön kohdalla, rajoitat Jumalaa, ja Jumalalla ei ole rajoja. Hän eheyttää avioliittosi vastoin kaikkia odotuksia.

Rukoiletko hyviä asioita sille toiselle henkilölle? Rukoiletko, että hän palaisi kotiin oman puolisonsa luokse tai löytäisi sen kumppanin, joka Jumalalla on hänelle, ja joka EI OLE sinun aviopuolisosi?

Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat! 
Jes 30:18

Sinusta saattaa tuntua siltä, että biologinen kellosi tikittää, mutta Taivaallinen Isäsi on vain pysäyttänyt kellon avioliitossasi, kunnes tuhlaajapuolisosi “tulee järkiinsä”.

Kuinka kauan olet valmis odottamaan puolisoasi? Oletko antanut Jumalalle määräajan avioliittosi eheytymiselle? Kaikista tärkeinät, jos puolisosi kuolee ilman Kristusta, kuinka kauan hän on helvetissä? Ajalla, jonka käytät odottamiseen, ei ole väliä iankaikkisuuden valossa. Anna ajan olla ystäväsi, ei vihollisesi, kun odotat ja seisot, palvelet Jeesusta ja opit tuntemaan Häntä henkilökohtaisessa suhteessa. Odota ihmettä minä hetkenä hyvänsä.

Jos hallitset avioliiton puolesta seisomisen seitsemän salaisuutta, kristittyinä meidän pitäisi elää toinen silmä tässä maailmassa ja toinen silmä katsoen ylöspäin kohti sitä lupausta, että Jeesus Kristus on tulossa takaisin minä hetkenä hyvänsä. Odottavana puolisona sinun pitäisi elää toinen silmä tässä maailmassa ja toinen silmä katsoen etupihalle kohti sitä lupausta, että tuhlaajapuolisosi on tulossa takaisin minä hetkenä hyvänsä.

Hyvä on sen osa, joka luottaa Herraan, ei etsi apua pahan voimilta eikä käänny niiden puoleen, jotka valhetta palvelevat. Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Minä haluan kertoa teoistasi — niitä on enemmän kuin voin luetella.
Ps 40:4-5

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ