Pystytkö seisomaan sateessa?

25.9.2018

Pystytkö seisomaan sateessa?

Suomennettu hartaudesta:
Can you stand in the rain?
Charlyne Cares Devotion 24.9.2018

Viime viikolla yksi ystäväni sanoi, että istutan siemeniä maahan aviomiestäni, itseäni ja avioliiton eheytymistä varten. Kun hän oli sanonut sen, Jumala sai minut miettimään. Kun siemen istutetaan, se tarvitsee multaa, aurinkoa ja vettä kasvaakseen. Mutta oletko ikinä huomannut, milloin siemenet ja kasvit kasvavat nopeimmin? Rankkasateen jälkeen! Monet kasvit näyttävät ampaisevan ylös yhdessä yössä ja kasvavat yli odotusten, kun ne ovat saaneet uskomattoman määrän vettä!

Monesti pyydämme Jumalaa siirtämään myrskyt pois tieltämme, jotta voisimme taas nähdä auringon. Mutta kun menemme läpi myrskystä, jossa tuhlaajapuolisomme on erämaassa, meidän tulee muistaa, että puolisomme kotiinpaluu on vasta alkua. Saatana ei ikinä lakkaa yrittämästä hyökätä uskollisia Jeesuksen seuraajia vastaan. Saatana ei seiso toimettomana vieressä, kun me uudelleenrakennamme avioliittojamme, jotka ovat Jeesuksen maanpäällinen esimerkki Hänen rakkaudestaan meitä kohtaan. Hän haluaa suistaa liittomme raiteiltaan uudelleen ja uudelleen.

On hyvinkin mahdollista, että vaelluksesi Jeesuksen kanssa on kehittynyt tämän monsuunikauden aikana tuhlaajasi ollessa erämaassa. Sinun uskon siemenesi ovat alkaneet kasvaa ja kukoistaa kauniiksi kukiksi, koska sinut on kasteltu läpimäräksi epävarmuuden ja vaikeuksien myrskyissä.

Odotukseni alussa Jumala kehotti minua olemaan esimerkkinä rakkaudesta ja kristillisyydestä aviomiehelleni. 1 Kor 7:16 sanotaan “Ja mistä tiedät, vaimo, voitko pelastaa miehesi? Tai mies, mistä tiedät, voitko pelastaa vaimosi?” Vaikka avioliittoni ei ole vielä eheytynyt, aviomieheni sanoo minulle usein, kuinka paljon hän ihailee minua siinä, että olen ollut uskollinen Jeesukselle avioliittomme, asumuseromme ja avioeromme aikana. En osannut ajatella, että hän oli seurannut minua niin tarkasti. Mutta Jumala antoi minun tajuta tämän täysin, kun olin tarpeeksi siunattu ja sain tilaisuuden johdattaa mieheni Kristukselle muutama viikko sitten.

Kohdassa Matt 7:24 Jeesus puhuu talon rakentamisesta kalliolle. Jeesus on se kallio, tai perustus, jolle meidän täytyy alkaa uudelleenrakentaa avioliittojamme ennen, sen aikana ja sen jälkeen, kun tuhlaajamme tulee kotiin. Kun talolla on hyvä perustus, se pysyy pystyssä. Katsotaan jaetta 25: “Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.” Kun avioliittotalomme on täysillä rakennettu, eheytetty ja pystytetty perustalle Jeesuksessa, nuo raivoisat kaatosateet tulevat takaisin! Jos emme osaa opetella kestämään myrskyjä ilman puolisoamme, mitä teemme sitten kun hän on kotona?

Puolisosi saattaa oppia ja etsiä sinulta (vaikket tiedä siitä tai usko sitä) rohkaisua, rukousuta tai opastusta. Hän oppii Jeesuksesta ja kristinuskosta sen perusteella, mitä puhut (tai et puhu) ja mitä teet (tai et tee). 1 Piet 3:1-2 sanotaan “Samoin te, vaimot, olkaa kuuliaisia miehellenne, jotta myös ne miehet, jotka ehkä eivät usko Jumalan sanaan, nyt vaimonsa elävällä esimerkillä ilman sanojakin voitettaisiin, kun he näkevät teidän elävän jumalanpelossa puhdasta elämää.”

Puolisosi saattaa olla ei-uskova, vauvakristitty tai uskova, joka on luopunut uskosta ja tarvitsee inspiraatiota palatakseen takaisin. Sinä saatat olla ainoa tapa, miten hän näkee Jeesuksen tällä hetkellä. Puolisomme voivat oppia, kuinka kestää elämän koetuksia, kun he näkevät miten me käännymme Herran puoleen apua varten. Meidän esimerkkimme voivat auttaa heitä tietämään, kuinka kestää myrskyt meidän ja Jeesuksen kanssa eheytymisen jälkeen.

Jaak 1:3 sanotaan “Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä.” Hepr 12:1-2 sanotaan “Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään.” Hepr 10:36 sanotaan “Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut.” Jaak 1:4 sanotaan “Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden.”

Koska uskoamme koetellaan, voimme kasvaa myrskyjen kestämisessä. Myrskyssä meidän tulee keskittyä Jeesukseen, kun Hän tekee täydelliseksi uskoa (siementä), jota testataan. Kestävyytemme tulee olla kärsivällistä, jotta voimme jatkaa Jumalan tahdon tekemistä. Kun teemme Jumalan tahtoa, voimme vastaanottaa Hänen lupauksiaan. Kun Jumala on saattanut päätökseen työnsä meissä, olemme täysi-ikäisiä ja täydellisiä Kristuksessa – meillä on kaikki mitä tarvitsemme!

Ymmärrän, että myrksyn läpi meneminen uskossa, varsinkin jos myrksy on odotettua pidempi, on rankkaa. Muista, että tekemäsi työ on Kristusta varten. Anna Hänen tehdä työtä sinun kauttasi, jotta Hän voi saada kunnian ja muut voivat oppia Hänestä. Näin Paavali puhuu hänen piikikkäästä myrskystään:

Olen kolme kertaa pyytänyt Herralta, että pääsisin siitä. Mutta hän on vastannut minulle: “Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas.
2 Kor 12:8-10

Rukoilkaa puolestani ja minäkin rukoilen teidän puolestanne! Olkaa rohkaistuneita Kristuksessa!

Charisse
Texas, USA
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.