Puolisosi on synnin vanki

5.12.2018

Puolisosi on synnin vanki

Suomennettu hartaudesta: Your spouse is a prisoner of sin (Charlyne Cares Devotion 5.12.2018)
Haluan jakaa suosituimpia hartaustekstejämme, nyt kun aloitamme viimeisen kuukauden vuodesta 2018. Toivon, että lukisit, lukisit uudelleen ja pistäisit nämä sanat käytäntöön. Pyydä Herraa puhumaan sinulle! Rukoilen, että vuoden 2018 viimeiset päivät olisivat täynnä rukousvastauksia elämässäsi.
-Charlyne

Me tiedämme, että laki on hengellinen. Minä sitä vastoin olen turmeltunut ihminen, synnin orjaksi myyty. En edes ymmärrä, mitä teen: en tee sitä, mitä tahdon, vaan sitä, mitä vihaan… Niinpä en enää teekään itse sitä, mitä teen, vaan sen tekee minussa asuva synti. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun turmeltuneessa luonnossani, ole mitään hyvää. Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo. Mutta jos teen sitä, mitä en tahdo, en tee sitä enää itse, vaan sen tekee minussa asuva synti. 
Room 7:14-16, 17-20

Onko puolisosi poissa ja elää jonkun toisen kanssa? Onko puolisosi kotona ja elää kaksoiselämää? Onko puolisosi alkanut soittelemaan ja näkemään sinua, mutta on silti kahtaalle horjuva? Tuo raamatunkohta Roomalaiskirjeessä luvussa 7 tuli minulle eläväksi, kun jouduin elämään Bobin kahtaalle horjumisen kanssa. Bob saattoi tulla käymään ja sanoa ensin jotakin positiivista, mutta parin minuutin päästä hän sanoikin jotakin täysin päinvastaista.

Rakas puolisosi on hengellisessä taistelussa pimeyden ja valon sekä Saatanan ja Jumalan välillä. Rukoilen kaikkien tuhlaajien puolesta, että Pyhä Henki avaisi heidän silmänsä Jumalan totuuksille. Älä lakkaa rukoilemasta puolisollesi erityistä kohtaamista Herran kanssa.

…avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt.
Ap.t 26:18

Lue tänään osana hartaushetkeäsi Roomalaiskirjeen luvut 6, 7 ja 8. Saat noista luvuista ymmärrystä puolisosi synnillisestä luonnosta. Juuri nyt puolisosi on synnin orja. Hän jatkaa synnin tekemistä, vaikka tietää sen vääräksi. Vihollinen puhuu hänelle valheita, eksyttää hänet, ja puhuu myös ylpeyttä hänen kivisydämeensä.

Puolisostasi saattaa tuntua siltä, että hän on tehnyt niin monta virhettä, ettei voi enää ikinä tulla takaisin ja selvittää elämänsä sotkuja. Hän ei ehkä usko, että kukaan voisi auttaa häntä. Vihollinen on sokaissut ja eksyttänyt hänet siitä totuudesta, että Jeesus Kristus on hänen ainoa vastauksensa ja tulevaisuuden toivonsa.

Huomaan siis, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta. Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain, mutta siinä, mitä teen, näen toteutuvan toisen lain, joka sotii sisimpäni lakia vastaan. Näin olen ruumiissani vaikuttavan synnin lain vanki. Minä kurja ihminen! Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Herramme Jeesuksen Kristuksen tähden! Niin minun sisimpäni noudattaa Jumalan lakia, mutta turmeltunut luontoni synnin lakia.
Room 7:21-25

Jeesus Kristus on vastaus! Mikä kiitoksen aihe sinulle ja perheellesi. Siksi sinun täytyy seisoa lujana perheessäsi ja jatkaa rukoilemista tuhlaajien puolesta, joista tuntuu siltä, ettei heillä ole ulospääsyä aiheuttamistaan ongelmista.

Kuulen usein ihmisten sanovan “Tein vääriä valintoja. Minun täytyy ottaa vastuu niistä vääristä päätöksistä, joita olen tehnyt elämässäni. Minun täytyy elää seurauksien kanssa.” Aivan kuin he olisivat tuominneet itse itsensä kuolemaan omassa elämässään, kun taas Herramme Jeesus Kristus sanoo “Anna minä tulen ja muutan sydämesi ja elämäsi kokonaan. Minulla on suunnitelma sinulle, jota et ikinä uskoisi. Ensin sinun täytyy kuitenkin tulla minun luokseni. Huuda minua avuksi. Kadu ja pyydä anteeksiantoa synneistäsi ja sitten sinä ja minä lähdemme hengelliselle matkalle ja siitä tulee jännittävää!”

Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee siis parannus, luovu penseydestäsi! Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.
Ilm 3:19-20

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.
Jer 29:11

Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.
1 Kor 10:13

Rukoile joka päivä, että Herra lähettäisi jonkun henkilön puolisosi elämään, joka puhuisi Jumalan totuutta hänen kovettuneeseen sydämeensä. Rukoile, että hän kuulisi jonkun puhuvan radiossa, tai että hän lukisi lehtijutun Jumalan totuudesta, joka vapauttaisi hänet.

Rukoile yhteisymmärryksessä, että puolisosi luovuttaisi elämänsä Jumalalle ja huutaisi vapautusta synnin kahleista. Muista, mikään ei ole liian vaikeaa ihmeelliselle mahtavalle Jumalallesi. Älä ikinä unohda, että Herra Jeesus Kristus tuli tähän maailmaan vapauttamaan KAIKKI syntiset synneistään, ja että jokaisesta meistä tulisi orjia vanhurskaudelle. Tutki säännöllisesti omaa sydäntäsi, jotta jatkaisit itsesi puhdistamista kaikista rikkomuksista tai vääryyksistä.

Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Room 6:23

Älä alistu uupumukseen, väsymykseen, yksinäisyyteen tai epäuskoon. Lakkaa olemasta kahtaalle horjuva. Usko Herrasi voimaan, usko Jeesuksen nimeen!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uusimmat julkaisut täältä.