Puolisoni elää onnellisesti synnissä

17.10.2019

Puolisoni elää onnellisesti synnissä

Suomennettu hartaudesta: My spouse is happy living in sin (Charlyne Cares Devotion 16.10.2019)

Jeesus vastasi: “Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.”
Joh 8:34-36

Onko aviomiehesi tai vaimosi synnin orja? Oletko sinä? Vapaus synnistä löytyy Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta. Tämä sanoma meidän pitää ymmärtää ja sitä julistaa muille, kunnes näemme Herramme Jeesuksen Kristuksen. Kuinka monen ihmisen tiedät olevan sidottu tämän maailman synteihin? Tunnet ehkä monia ihmisiä, mukaanlukien puolisosi, jotka elävät syntisen luontonsa mukaan.

He saattavat vaikuttaa onnellisilta eläessään syntistä elämäntyyliään, ja he saattavat olla onnellisia jonkun aikaa. Jumala kuitenkin puhuu heille säännöllisesti ja kehottaa heitä kääntymään pois syntisiltä teiltään. Bob ja muut tuhlaajat ovat kertoneet, että kun he painoivat päänsä tyynyyn illalla, heillä ei ikinä ollut rauhaa.

Kenellä on vastaus näille ihmisille? Jeesus Kristus on vastaus. Hän tuli antamaan meille elämän ja yltäkylläisen elämän (Joh 10:10). Tällä hetkellä puolisosi ehkä kieltäytyy huutamasta apua Herralta! Jumala kuitenkin tulee saamaan hänen huomionsa. Päästä irti ja anna Jumalan hoidella hänet.

Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Room 6:23

Herra Jumala on antanut kaiken, mitä tarvitset elääksesi jumalallista elämää.

  • Oletko antanut elämäsi Herralle Jeesukselle Kristukselle?
  • Luovutatko oman tahtosi Jumalan tahtoon?
  • Alatko ristiinnaulitsemaan omaa syntistä luontoasi?

Oletko luovuttanut elämäsi Kristukselle? Katso täältä lisätietoja.

Valitsetko paeta maailman houkutuksia? Kun luovutat elämäsi Herralle, Pyhä Henki alkaa muuttamaan asennettasi, sitä kuinka puhut ja kuinka reagoit erilaisissa tilanteissa. Kasvat Herrassa ja opit sanomaan “ei” vanhalle syntiselle luonnollesi.

Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.
Ef 4:22-24

Rukoile, että puolisosi antaa sydämensä Herralle. Puolisosi saattaa olla uskovainen, joka pakenee Jumalan tahtoa, tai ehkä hän ei ole ikinä antanut elämäänsä Kristukselle. Se suhde on kaikista tärkein suhde hänen elämässään.

Anna Pyhän Hengen antaa sinulle voimaa elää Kristuksen kaltaista elämäntyyliä, huolimatta siitä miten puolisosi toimii tai reagoi tällä hetkellä. Sinä olet rukoustaistelija. Sinä tiedät, kuinka puhua Herralle ja rukoilla Häntä. Sinä voit rakastaa puolisoasi pyyteettömästi ja antaa hänelle anteeksi uudelleen ja uudelleen.

Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: “Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?” “Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa”, vastasi Jeesus.
Matt 18:21-22

Onko sinulla katkera ja anteeksiantamaton sydän? Entä jos aviomiehesi tai vaimosi tulisi kotiin nyt? Mitä tapahtuisi? Antaisitko hänelle anteeksi vai reagoisitko hänen lihalliseen luontoonsa? Sinun tulee kulkea rakkaudessa ja anteeksiannossa.

Älä lopeta rukoilemista, taistelemista ja paastoamista rakkaan puolisosi puolesta. Otetaan avioliiton puolesta seisominen vakavasti ja rukoillaan, että puolisosi tulisi kotiin pian! Voit puhua Herralle yksinkertaisilla rukouksilla. On hyvä olla rehellinen Jumalalle omista peloistaan, mutta älä lopeta rukoilemista puolisosi ja avioliittosi puolesta.

Usko Jumalan mahtavaan voimaan! Pue itsesi, puolisosi ja lastesi ylle Jumalan taisteluvarustus ja Suojamuuri joka päivä. Käytä Jumalan aseita rikkomaan kaikki kahleet puolisosi elämässä ja kitkemään, katkaisemaan ja tuhoamaan kaikki sielunsiteet, joita hänellä on synnillisiin suhteisiin. Pyydä sitten Herraa murtamaan kaikki hiljaisuuden muurit, nyt!

Onko Herralle mikään liian vaikeaa? Lakkaa epäilemästä ja usko, että Herra vapauttaa puolisosi kaikista synnin kahleista! Otatko avioliiton puolesta seisomisen vakavasti tänään?

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.