Pelko on valehtelija

7.3.2022

Pelko on valehtelija

Suomennettu hartaudesta: Fear is a liar (Charlyne Cares Devotion 7.3.2022)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Muutama päivä sitten kulutin aikaa nuorimmaisen lapseni juoksuharjoitusten ja vanhimman poikani tuutoroinnin välissä ja pysähdyin ostamaan syömistä. Pienimmäiseni hotkaisivat aamiaisensa ja juoksivat leikkikentälle. Toiseksi vanhimmaiseni, joka on peloton, juoksi leikkikentän läpi ja jätti pikkusiskonsa jälkeensä. Kun nostan katseeni, näen tytön katsovan verkkoa, joka yhdistää leikkitunnelin toiseen. Kysyn häneltä: “Mitä sinä odotat?”. Hän vastaa: “Minua pelottaa.”. Sitten kysyn häneltä: “Mitä pelko on?”, ja hän vastaa: “Valehtelija.” Hitaasti hän ylittää verkon laulaen itsekseen.

Avioliittoni puolesta seisomisen aikana kamppailin pelon ajatusten kanssa joka päivä. Jopa hyvinä päivinä pelko yritti hiipiä ja varastaa iloni. Vaikka vihaan myöntää sitä, niin joskus annoin pelon tehdä tunteilleni mitä se halusi. Seisominen Jumalan lupauksissa ja Hänen totuutensa tunteminen ei pyyhi pois pelkoja. Se tekee vain helpommaksi katsoa pelkoa kohti tunteistamme huolimatta, ja jatkaa seisomista.

Tyttäreni tapauksessa oli kyse verkon ylittämisestä. Sinulla ja minulla on kyseessä seisominen avioliiton parantumisen puolesta huolimatta pimeydestä, kivusta tai olosuhteista.

Aina silloin tällöin joudun käsittelemään epävarmuutta, epäilyksiä ja pelkoja. Niinä hetkinä tartun Raamattuuni ja pistän Zach Williamsin laulun (Fear is a liar) soimaan uudelleen ja uudelleen kunnes olen hiljentänyt nuo ajatukset, ja laulan täysillä:

Pelko on valehtelija
Hän salpaa hengityksesi
Pysäyttää askeleesi
Pelko on valehtelija
Hän varastaa leposi
Varastaa onnesi
Heitä pelkosi tuleen
Koska pelko on valehtelija

Ja toista:

Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen.
2 Tim 1:7

Mitä sinä pelkäät tänään? Annatko pelkojen äänen kuulua kovempaa kuin Jumalan äänen? Jos niin, niin rukoile kanssani:

Rakas Herra, pyydän, että Sinun äänesi tulee voimakkaammaksi kuin mikään muu ääni elämässäni. Auta minua seisomaan Sinun lupauksissasi ja sanassasi. Päätän luottaa Sinuun elämäni jokaisella osa-alueella olosuhteistani huolimatta. Näytä minulle, kuinka heittää pelkoni tuleen ja löytää lepo Sinun läsnäolossasi. Aamen.

Rakkaudella Miamista,
Aida
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.