Miten rukoilla, kun puoliso pakenee Jeesusta

26.10.2018

Miten rukoilla, kun puoliso pakenee Jeesusta

Suomennettu hartaudesta:
How to pray when your spouse is running from Jesus
Charlyne Cares Devotion 25.10.2018
Te tiedätte, miten paljon minä nautin päiväkirjan kirjoittamisesta, kun seisoin avioliittoni eheytymisen puolesta. Se oli minulle tapa kirjoittaa ylös rukouksia, kysymyksiä ja ylistyksen aiheita. Kun Bob tuli kotiin, huomasin, että myös hän oli pitänyt päiväkirjaa. Oli hämmästyttävää istua alas ja vertailla päiväkirjojamme. Niinä päivinä kun olin rukoillut, että Jeesus puhuisi Bobille, näin Bobin päiväkirjasta, että niin oli tapahtunut.
RMM on suunnitellut päiväkirjan, joka julkaistaan muutaman viikon kuluttua. Jos et ole aloittanut päiväkirjan pitämistä, haastan sinut nappaamaan muistikirjan ja aloittamaan. Tulet olemaan siunattu, kun vietät erityistä aikaa Herran kanssa.
Kerromme sinulle, kun RMM:n päiväkirjat ovat ostettavissa.
-Charlyne

Ihminen pitää oikeina kaikkia teitään, mutta Herra punnitsee ajatukset.
Sananl 16:2

Yksi yleisimpiä kysymyksiä, joita kuulen ihmisten kysyvän, on: “Entäs puolisoni vapaa tahto?”. Kun seisoin avioliittoni puolesta, tuota kysymystä kysyttiin minulta usein.

Entä Bobin vapaa tahto? Herra näytti minulle, että Bob oli joutunut kiusaukseen niin kuin Eeva paratiisissa, ja hän oli joutunut vangiksi Saatanan juoniin ja keinoihin, jotka tuhoaisivat hänet ja avioliittomme. Lakkasin kysymästä neuvoa seurakuntaystäviltäni, sillä he kannustivat minua eroamaan Bobista. Menin Herran luokse ja kysyin Häneltä Hänen jumalallista tahtoaan.

Käytin paljon aikaa päiväkirjan kirjoittamiseen. Kirjoitin kysymykseni Jeesukselle. Vietin sitten hiljaista aikaa Herran kanssa, rukoilin, ylistin ja luin Hänen Sanaansa. Herra osoitti minulle raamatunkohdan toisesta Timoteuksen kirjeestä luvusta 2. Kun tutkin ja rukoilin raamatunkohtaa, vastaus näytti selkeältä minulle. Bob oli kulkenut harhaan, sokaistunut ja hänen täytyisi tulla järkiinsä ja paeta paholaisen ansasta, johon tämä oli hänet vanginnut tekemään Saatanan tahtoa.

Kenen tahtoa? Saatanan tahtoa.

Tiesin, että minun tuli rukoilla, että Bob tulisi järkiinsä ja pakenisi paholaisen ansasta.

Lakkasin murehtimasta Bobin kykyä tehdä vääriä valintoja ja aloin rukoilemaan, että Herra lähtisi sen miehen perään, jonka tiesin pakenevan Häntä.

Karta nuoruuden kiihkoa ja pyri tasapuolisuuteen, uskoon, rakkauteen ja rauhaan niiden kanssa, jotka vilpittömin sydämin pyytävät avukseen Herraa… niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia. Ehkäpä Jumala antaa heidän mielensä muuttua, niin että he tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät Paholaisen ansasta, johon tämä on heidät vanginnut pakottaakseen heidät tahtoonsa.
2 Tim 2:22, 25-26

Oman hengellisen matkani alussa, kun rukoilin Bobin ja avioliittomme puolesta, Herra johdatti minut lukemaan tuhlaajapojan tarinan kohdasta Luukas 15. Herrani kehotti minua rakastamaan Bobia pyyteettömästi, vaikka hän oli lähtenyt erämaahan ja ottanut mukaan kaiken omaisuutensa niin kuin tuhlaajapoikakin teki. Minun täytyi olla niin kuin hänen isänsä, joka rakasti poikaansa pyyteettömästi. Tuo opetus Herralta pelasti minut paljolta murheelta ja vihalta, kun Bob tuli ja meni ja testasi kotiolosuhteitamme. Jumala puhui Bobille. Pyhä Henki painosti häntä kovasti lopettamaan synnin tekemisen. Bob tiesi, että se mitä hän teki, oli väärin.

Lue nämä voimalliset raamatunkohdat toivoksi ja rohkaisuksi.

Silloin Jeesus esitti heille vertauksen: Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’ Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.
Luuk 15:3-7

Silloin poika meni itseensä ja ajatteli: ’Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään. Ei, nyt minä lähden isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.’ Niin hän lähti isänsä luo. Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä.
Luuk 15:17-20

Myöhemmin sain tietää, että Bob ei ollut totellut Herraa ollessaan erämaassa. Hän ei totellut Jumalan ääntä ja tullut kotiin ja katunut syntistä elämäntyyliään. Meidän kaikkien pitäisi rukoilla joka päivä tuhlaajien puolesta, jotka pakenevat Jumalan tahtoa. Saatana ei luovuta vankejaan helpolla, mutta älä ikinä unohda, että Herra, meidän Jumalamme, on mahtavampi.

Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
1 Joh 4:4

Kun luen ja tutkin Raamattua ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan, näen, että Jumala kutsuu lapsiaan katumukseen, kääntymään pois syntisestä elämästään ja kääntymään pois turmeltuneesta sukupolvesta. Jeesus lähetettiin etsimään ja pelastamaan eksyksissä olevat syntiset. Tämä saattaa kuvata puolisoasi tällä hetkellä, niin kuin minun puolisoani monta vuotta sitten. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Jumalalla on tuhat tapaa saada puolisosi huomio, jotta hän tulisi kotiin Hänen luokseen ja sitten takaisin avioliittoonne. Jumala loi puolisosi ja Hänellä on suunnitelma ja tarkoitus hänen elämälleen. Jumala ei luovuta puolisosi kutsumista Hänen luokseen. Älä ikinä unohda rukoustesi voimaa.

Ihminen suunnittelee mielessään, mutta sanat antaa Herra.
Sananl 16:9

Herra, meidän Jumalamme, parantaa ja eheyttää avioliittoja joka päivä. Jumala kutsuu syntisiä kotiin joka päivä pois syntisestä elämäntyylistä. Herra, meidän Jumalamme, koskettaa ja muuttaa puolisosi vapaata tahtoa. Uskotko Herran, sinun Jumalasi, voimaan?

Silloin Jeremialle tuli tämä Herran sana: “Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?
Jer 32:26-27

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.