Minun armoni riittää sinulle!

14.11.2020

Minun armoni riittää sinulle!

Suomennettu hartaudesta: My grace is sufficient for you (Charlyne Cares Devotion 14.11.2018)

Jotta nämä valtavat ilmestykset eivät tekisi minua ylpeäksi, olen saanut pistävän piikin ruumiiseeni, Saatanan enkelin kurittamaan itseäni, etten ylpistyisi. Olen kolme kertaa pyytänyt Herralta, että pääsisin siitä. Mutta hän on vastannut minulle: »Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.» 
2 Kor 12:7-9a

Jos olet tarpeeksi pitkään täällä maan päällä, tulet kyllä kokemaan pistävän piikin ruumiissasi.

Mikä on sinun piikkisi? Sana “piikki” tarkoittaa jotakin kipua, ongelmaa, kärsimystä tai fyysistä heikkoutta mutta ei syntiä.

Tiedätte, että julistin teille ensimmäisen kerran evankeliumia sairastumiseni vuoksi. Vaikka ruumiillinen tilani pani teidät koetukselle, ette halveksineet ettekä inhonneet minua vaan otitte minut vastaan kuin Jumalan enkelin, kuin Kristuksen Jeesuksen.
Gal 4:13-14

Saatat ajatella, että “avioliitto-ongelmani tai avioeroni on piikki lihassani.” Jos ajattelet noin, niin voin kertoa, mitä Paavali opettaa omasta henkilökohtaisesta kokemuksestaan. Paavali oli Jumalan valittu mies, joka otettiin taivaaseen näkemään valtavia ilmestyksiä. Tämä oli suuri etuoikeus ja ilmestykset antoivat Paavalille rohkeutta ja voimaa kestää vaikeudet elämässään. Sinäkin voit seisoa lujana Herrassa, sillä Jumalan armo riittää sinulle koetuksien ja koettelemuksien aikana!

Tällä en tarkoita sitä, että kärsin puutetta, koska olen oppinut tulemaan toimeen sillä, mitä minulla on. Tunnen köyhyyden ja hyvinvoinnin, olen tottunut kaikkeen ja kaikenlaiseen, syömään itseni kylläiseksi ja näkemään nälkää, elämään runsaudessa ja puutteessa. Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa.
Fil 4:11-13

Kukaan ei halua käydä läpi kärsimyksiä tai vaikeuksia elämässään. Siksi Paavalikin pyysi Herraa ottamaan pistävän piikin pois kolme kertaa. Paavalin piikin sanottiin olevan Saatanalta, mutta se oli Jumalan sallima. Jos et ole lukenut Jobin kirjaa viime aikoina, koita lukea Jobin kirjasta luvut 1,2 ja 42 pian. Se voi muistuttaa sinua siitä, mitä olet itse käymässä läpi avioliitossasi, asioita suoraan Saatanalta, mutta miten Herra myös siunaa sinua lopussa.

Paavalin pistävä piikki annettiin hänelle myös ehkäisemään ylpeyttä, koska hän oli saanut niin ihmeellisiä ilmestyksiä. Herra halusi Paavalin olevan riippuvainen Hänestä ja tuntevan ja saavan jumalallista armoa. Voimme oppia tästä opetuksen, että Herra haluaa olla ensimmäisenä elämässämme, jotta olisimme riippuvaisia Hänestä ja luovuttaisimme kaikkemme Hänelle joka päivä. Missä sinä olet kokenut Jumalan armoa elämässäsi?

Mutta hän on vastannut minulle: »Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.» Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas.
2 Kor 12:9-10

Rukoilen, että tämä raamatunkohta toisi toivoa ja parantumista sydämeesi. Bob ja minä olisimme voineet kirjoittaa kirjan olosuhteista ja heikkouksista, joiden läpi meidän perheemme on joutunut kulkemaan. Päätimme iloita aina, ylistää Herraa huolimatta siitä, mitä Hän on antanut meidän kokea. Mikään ei ollut turhaa. Kaikki oli Hänen kunniakseen.

Rauhan Jumala on pian murskaava Saatanan teidän jalkojenne alle. Herramme Jeesuksen armo olkoon teidän kanssanne.
Room 16:20

Tiedän, että avioliiton puolesta seisomisen eri vaiheina, ja kun odotat Herran tuovan puolisosi kotiin, saatat kulkea vaikeiden aikojen läpi tai sinulla on “pistävä piikki ruumiissasi”. Etsi Herraa oppiaksesi elämään olosuhteiden yläpuolella, sen sijaan että olet alapuolella ja lannistunut koettelemuksista tai ongelmista. Opettele nojaamaan ja turvautumaan Herraasi.

Pelastajasi näkee sinut. Hän ei antanut ainoaa Poikaansa kuolemaan syntiemme puolesta tehdäkseen itsensä typeräksi. Hän tietää ruumiissasi olevan piikin.

Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen. Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta. »Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri. Niinhän vainottiin profeettojakin, jotka elivät ennen teitä.
Matt 5:9-12

En tiedä, mikä sinun “pistävä piikki ruumiissasi” on, mutta tiedän varmasti, että Herra on aivan vierelläsi ja sanoo:

“Minä olen sinun kanssasi. Käänny minun puoleeni lohdutusta ja pyhää voimaa varten.”

Rukoilen, että katsoisit olosuhteitasi Herran silmillä. Voit valita olla niin kuin Paaavali ja kiittää Herraa siitä, että Hänen armonsa riittää kaikkiin koetuksiin, joita saatat käydä läpi juuri nyt! Älä ikinä epäile Jumalan ihmeellistä armoa elämässäsi ja avioliitossasi!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.