Minkä lahjan sinä annat Jeesukselle?

21.12.2018

Minkä lahjan sinä annat Jeesukselle?

Suomennettu hartaudesta: What gift are you giving Jesus? (Charlyne Cares Devotion 21.12.2018)

Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: “Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme.”
Matt 2:1-2

Joulu on melkein täällä! Tiedän, ettet ehkä ole vielä valmis, mutta jouluaattoon mennessä lahjasi ovat valmiina perhettäsi ja rakkaitasi varten! Rakastan joululauluja ja sitä innostusta, jonka joulu tuo.

Oletko miettinyt, miten voisit tehdä joulusta erityisen tai erilaisen tänä vuonna? Mitä aiot antaa Jeesukselle tänä vuonna lahjaksi – onhan tämä Hänen syntymäpäivänsä? Mitä perinteitä teillä jo on? Kysy lapsiltasi ideoita, sillä lapset ovat luovia!

Silloin Herodes kutsui salaa tietäjät luokseen ja otti heiltä juurta jaksain selville, milloin tähti oli tullut näkyviin. Sitten hän lähetti heidät Betlehemiin. “Menkää sinne”, hän sanoi, “ja ottakaa asiasta tarkka selko. Kun löydätte lapsen, niin ilmoittakaa minulle, jotta minäkin voisin tulla kumartamaan häntä.”
Matt 2:7-8

Mieti nyt, kenet haluaisit kutsua mukaan kirkkoon aattoiltana tai joulupäivänä. Monet ihmiset haluavat mennä kirkkoon joulun aikaan. Kysy Herralta, kenet sinä voisit kutsua. Puolisosi? Rukoile sitä. Saatat yllättyä Jumalan vastauksesta.

Ei unohdeta, että paras lahja, jonka saamme jouluna, on Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen syntymä. Rukoilen, ettet unohtaisi joulun todellista tarkoitusta tänä vuonna, vaikka olisit kiireinen, sydämesi olisi särkynyt tai olisit yksinäinen. Herrasi Jeesus on vierelläsi.

Kuullessaan tästä kuningas Herodes pelästyi, ja hänen kanssaan koko Jerusalem. Hän kutsui koolle kansan ylipapit ja lainopettajat ja tiedusteli heiltä, missä messiaan oli määrä syntyä. “Juudean Betlehemissä”, he vastasivat, “sillä näin on ilmoitettu profeetan kirjassa: Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani Israelia.”
Matt 2:3-6

Tietäjät, tai viisaat miehet, tulivat idästä ja olivat asiantuntijoita tähtien tutkimisessa. Viisaat miehet menivät ensin Jerusalemiin, Israelin pääkaupunkiin, etsimään vauvakuningasta. Yksi Raamatun selityksistä sanoi: “On epätodennäköistä, että tuo tähti olisi vain ollut luonnollinen ilmiö, sillä se johdatti tietäjät Jerusalemiin ja myöhemmin Beetlehemiin. Se oli lähes varmasti jumalallinen ilmentymä, jota Jumala käytti osoittamaan Messiaan syntymäpaikan ja Hänen valtakuntansa paikan.”

Jumalalla oli erityinen viesti kansalleen. Kuvittele Jumalan täydellinen suunnitelma ja Hänen mahtava voimansa. Hän laittoi tähden taivaalle paimenia ja tietäjiä varten, jotta he seuraisivat sitä Jeesuksen luokse. Jumala halusi tietäjien löytävän Jeesus-vauvan, josta oli tuleva juutalaisten kuningas, Jumalan Poika ja Pelastajamme. Jumala lähetti ainoan Poikansa syntymään ja elämään synnitöntä elämää, kuolemaan ristillä minun ja sinun syntien puolesta. 

Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. Unessa Jumala varoitti tietäjiä palaamasta Herodeksen luo, ja niin he menivät toista tietä takaisin omaan maahansa.
Matt 2:9-12

Huomasitko tietäjien tottelevaisuuden, kun he näkivät erityisen unen? Olkaamme mekin herkkiä Herran puheelle päivittäin ja totellaan, mitä Hän meille puhuu. Hänen ohjeensa voivat olla todella tärkeitä avioliittosi eheytymisessä.

Tietäjät toivat lahjoja Jeesukselle. Mitä sinä aiot antaa Herrallesi Jeesukselle joululahjaksi tänä vuonna? Ole luova. Voit etsiä pienen lahjarasian kotoa. Ehkä voit laittaa rasiaan pienen peilin tai värittää sen sisälle punaisen sydämen. Tai ehkä voisit kirjoittaa rakkauskirjeen Herralle ja kertoa, miten monin eri tavoin rakastat Häntä. Kääri se lahjapaperiin ja kirjoita nimilappuun “Jeesukselle minulta”. Yritän painottaa sinulle tänään, että Jeesus haluaa saada henkilökohtaisen lahjan sinulta tänä vuonna. Lahja olet “sinä”, kun sinä luovutat sydämesi ja elämäsi Hänelle ainiaaksi! Miten ihmeellinen lahja, jonka voit antaa Herrallesi joka vuosi.

Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi. Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina.
Ps 25:4-5

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.