Lauantain todistukset 22.7.2017

22.7.2017

Lauantain todistukset 22.7.2017

Suomennettu hartaudesta:
Saturday testimonies,
Charlyne Cares daily devotional 22.7.2017

Katso, hän on muovannut vuoret ja luonut tuulen. Hän ilmoittaa ihmisille tahtonsa. Hän tekee aamunkoiton ja yön pimeyden, hän kulkee maan kukkuloiden yli. Hänen nimensä on Herra, Jumala, Sebaot.
Aam 4:13

Mieheni jätti minut toisen naisen takia, sen jälkeen kun olin synnyttänyt nuorimman lapsemme useampi vuosi sitten. Huusin Herraa avuksi. Vaikka se oli kivuliasta aikaa elämässäni, samaan aikaan se oli ihaninta aikaa mitä minulla on koskaan ollut Herran kanssa. En ole ikinä tuntenut olevani niin lähellä Herraa kuin silloin kun odotin miestäni takaisin. Jeesus valmisteli minua eheytynyttä avioliittoa varten, mutta samalla hän myös valmisteli minut yhtäkkiseen nuorimman veljeni kuolemaan pari vuotta sitten. En tiedä miten olisin selviytynyt rakkaan veljeni kuolemasta, jos en olisi käynyt tätä kaikkea läpi ja jos en olisi kasvanut lähelle Herraa odotukseni aikana. Tiesin, minne paeta, ja tiesin minne mennä. Tiesin, että sama Jeesus, joka oli pidellyt ja lohduttanut minua odottaessani miestäni, oli sama Jeesus, joka veisi minut läpi siitä kamalasta tuskasta, kun menetin veljeni. Nyt meidän avioliittomme on ollut eheytyneenä muutaman vuoden. Palvelemme Herraa ja käymme paikallisessa kirkossa. Jeesus eheyttää avioliittoja. (Kanada)

Koska teillä on niin vähän uskoa”, vastasi Jeesus. “Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ‘Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta.
Matt 17:20

Muutama kuukausi sitten sain tietää, että mieheni on elänyt kaksoiselämää toisen naisen kanssa useamman vuoden ajan. Hän tuli kotiin kertomaan minulle ja lapsillemme, että halusi avioeron. Aloin lainaamaan raamatunkohtia hänelle siitä, kuinka Jumala vihaa eroa, ja että vihollinen haluaa tuhota avioliittomme ja perheemme. Sanoin, että olin tehnyt lupauksen hänelle ja Jumalalle ”kunnes kuolema meidän erottaa”. Minulla ei ole aikomusta rikkoa sitä liittoa. Muutaman tunnin juttelun jälkeen mieheni sanoi, että hänen täytyy miettiä vielä uudestaan mitä hän aikoo tehdä, ja että hän aikoo tulla takaisin juttelemaan lisää. En ole kuullut hänestä sen jälkeen, mutta jatkan rukoilua, paastoamista ja uskomista siihen, että Jumala tuo hänet takaisin kotiin, minne hän kuuluu. (New York, USA)

Kuukausien erillään olon jälkeen, mieheni on palannut kotiin. Kunnia Jumalalle. Odotukseni alussa Herra kertoi minulle, että Hän aikoisi tuoda mieheni takaisin kotiin. Sen jälkeen kun sain tietää toisesta naisesta ja siitä, että mieheni muutti yhteen hänen kanssaan, uskoni heikkeni. Uskoin Jumalaan yhtenä päivänä ja epäilin toisena. Se oli niin tuskallista ja epätoivoista. Hain avioeroa. Seuraavalla viikolla, mieheni ilmestyi töihini ja halusi viedä minut lounaalle. Seuraavana päivänä hän ilmestyi kotiimme mukanaan kaikki tavaransa ja muutti takaisin kotiin. Jumala eheyttää meitä joka päivä. Uskokaa Jumalaan ja tietäkää, että on Hänen tahtonsa eheyttää sinun avioliittosi ja perheesi. Jos Hän teki sen minulle, Hän tekee sen sinulle. Luota Herraan, ja Hän eheyttää avioliittosi ja perheesi Hänen ajoituksellaan. Ole rohkea. (Missouri, USA)

Silloin Jeremialle tuli tämä Herran sana: “Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?
Jer 32:26-27

Halusin odottaa omaa ”yhtäkkiä”-hetkeäni, mutta koin painostusta kertoa kuinka Herra toimi eilen. Minulle sanottiin, että ”en ajattele tätä avioliittoa nyt, meidän avioliittomme on pidossa tällä hetkellä”. Ne sanat satuttivat tosi syvältä. Kaikki ne kyyneleet ja sisuksia vääntävä kipu sydämessä – olin valmis luovuttamaan. En edes halunnut enää rukoilla. Pidän muistikirjaa kaikista käsinkirjoitetuista rukouksista joka päivälle, ja niinpä otin yhden muistikirjoistani ja luin yhden rukouksista, jonka olin kirjoittanut viikkoa aikaisemmin. Tuskaisena ja turhautuneena siitä, että mitään ei tapahdu, hakkasin kättäni kaappia vasten ja huusin, etten halua rukoilla enää. Mutta Herra, Hänellä oli eri suunnitelma. Kysyin, että ”jos vielä haluat että seison tämän avioliiton puolesta, niin anna minulle kunnon merkki!”. Kaksi minuuttia sen jälkeen kun sanoin Aamen, puhelimeni soi. Ei mitään muuta kuin Jumala! Aviomieheni soitti. Ylistys Herralle! Mieheni halusi tulla käymään ja hän viipyi useamman tunnin. Söimme päivällistä ja puhuimme jopa siitä, että ostaisimme yhteisen auton. Älkää luovuttako! (Tennessee, USA)

Minun avioliittoni ei ole vielä eheytynyt, mutta olen alkanut muuttamaan itseäni, jotta voisin olla paras mahdollinen vaimo. Olen rukoillut niin paljon Jumalalta, että hän antaisi minulle merkin siitä, että minun pitää jatkaa odottamista. Kun luutusin tänään, löysin mieheni sormuksen, joka on ollut kateissa yli vuoden ja läpi muuton. Jumala on hyvä. Jatkan odottamista ja ylistän Häntä kunniassaan. (Texas, USA)

Monen avioliittovuoden ja vielä useamman erovuoden jälkeen, Jumalan ihmeellisen voiman avulla, minä ja mieheni deittailemme. Kymmenen vuotta vanhempana ja tuntuu siltä niin kuin olisimme vasta tavanneet. Pyydän, että rukoilette minun ja perheeni puolesta. Jumalan kanssa kaikki asiat ovat mahdollisia! (Massachusetts, USA)

Ylistys Herralle hänen uskollisuudestaan. Entinen mieheni haluaa tulla kotiin ja panostaa suhteeseemme! Hän otti avioeron ja jätti minut aloittaakseen suhteen toisen naisen kanssa, mutta nyt hän tulee takaisin. Hän asuu vielä toisessa osavaltiossa, mutta muuttaa takaisin vuoden loppuun mennessä. Hän on käymässä luonani nyt, ja tulee käymään uudestaan ensi kuussa. Viime vuonna meillä oli ”varaslähtö”, mutta nyt hän haluaa panostaa suhteeseemme. Ja vaikka hän ei muuta kotiin vielä muutamaan kuukauteen, luotan siihen että Pyhä Henki tekee hänessä työtään, jotta voimme aloittaa alusta ja tehdä sen tällä kertaa oikein. Jumala on hyvä. En ajatellut, että minulla olisi toinen mahdollisuus eheytyneeseen avioliittoon, mutta Herra! Älkää siis lopettako rukoilemasta tuhlaajapuolisonne puolesta, älkääkä menettäkö toivoa. Jumala voi eheyttää, vaikka tilanne näyttää ankealta. Jatka rukoilua ja usko Herraamme Jeesukseen. (Louisiana, USA)

Mutta Herra sanoi Moosekselle: “Onko Herralle mikään mahdotonta? Nyt saat nähdä, toteutuuko minun sanani.”
4 Moos 11:23

Mieheni ja minä olemme asuneet erossa muutaman kuukausen ja odotamme avioeron voimaanastumista. Olen seisonut avioliittomme puolesta siitä lähtien kun mieheni ehdotti avioeroa ja Jumala muutti sydämeni kivestä eläväksi. Sinä iltana, kun sain tietää toisesta naisesta, rukoilin koko yön ja pyysin Jumalalta lahjaa vuosipäiväksi, sekä vahvistusta siihen, että avioliittomme eheytyisi joku päivä. Katselin tähtiä ja pyysin tähdenlentoa, vaikken oikeastaan uskonut näkeväni sellaista. Sitten näin! Makasin sängyllä ja ylistin Herraa, ja pyysin Häntä antamaan minulle armahtavaisuutta ja rakkautta sitä toista naista, oletettua ystävää, kohtaan. Pilkkopimeässä, sänkyni yläpuolella, näin sekunnin ajan vilahduksen enkelin siivistä ja sydämeni täyttyi myötätunnosta toista naista kohtaan. Jumala on niin ihmeellinen! En tarvinnut muuta merkkiä, mutta nämä kokemukset ovat muistuttaneet minua taas siitä, etten ikinä anna periksi luottaessani ja uskoasseni Jumalan voimaan parantaa ja eheyttää sairaita avioliittoja. Hänelle kaikki loisto, ylistys ja kunnia! (Ranska)

Ylistän Jumalaa, koska hän on kannatellut minua ja kannustaa minua joka päivä seisomaan siellä ”muurinaukossa” eheytymisen puolesta. Rakkaani on edelleen toisessa maassa ja toisen naisen kanssa, mutta Jumala muuttaa hänen sydäntään. Joskus hän kirjoittaa minulle, ja minusta tuntuu siltä, että hän on huolehtivaisempi ja myötätuntoisempi kuin ennen. Hän sanoo arvostavansa suhdettamme nyt enemmän. Jatkan rukoilua ja paastoamista uskoen siihen, että Jumala voi antaa elämän kuolleelle, ja että niin kuin hän herätti kuolleista Lasaruksen, niin hän voi tehdä myös minun ja sinun avioliitolle. Älä luovuta, Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Hesekiel 36:24: “Minä otan teidät vieraiden kansojen keskeltä, minä kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne.” (Kolumbia)

Jumala puhuu lapsilleen, ja minä annan Hänelle kaiken ylistyksen. Tänään kirkossa jumalanpalveluksen päätteeksi pastori sanoi ”Täällä on joku, joka on odottanut ja rukoillut jo jonkin aikaa. Jotkut ihmiset ovat luovuttaneet, ja luulevat että sinun pitäisi vain mennä eteenpäin elämässä. Haluan rohkaista sinua: älä luovuta. Pysy siinä lupauksessa, jonka Jumala antoi sinulle.” Tietenkin aloin itkeä. Ystäväni, joka tietää että odotan puolisoani, sanoi ”Kuulitko tuon?”. Hän tiesi, että se oli minulle. Jumala on niin ihmeellinen. (Ohio, USA)

Kuinka ihmeelliset ovatkaan hänen merkkinsä, kuinka suuret hänen tekonsa! Hänen valtakuntansa on ikuinen valtakunta, hänen kuninkuutensa pysyy polvesta polveen. Dan 3:33

Jumala on uskollinen. Fil 1:21: Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Tämä jae ei ikinä oikein sopinut minule, koska en todella tuntenut sillä tavalla. Mutta Jumala oli kärsivällinen minunlaiseni kapinallisen kanssa ja on kärsivällisesti ja hellästi tuonut minut siihen pisteeseen, että voin sanoa ”Minulle elämä on Kristus”. Ei puolisoni, työskentelyni tai pankkitilini. Kristus. Toivon, että jokaisen meistä on mahdollista sanoa tuo jae ja todella tarkoittaa sitä. Minun parisuhteeni oli minun jumalani, ja läheisyys puolisoni kanssa oli tärkeämpää kuin läheisyys Jumalan kanssa. Kun nyt seison siellä muurinaukossa puolisoni puolesta, rukoilen joka päivä että Jumala lähettäisi puolisoni tielle työmiehiä, jotka puhuisivat hänelle totuutta. Kun tutkin Jumalan sanaa, myös minä valmistaudun samalla puhumaan totuutta muiden ihmisten elämään. Kuka tietää, Jumala voi ehkä jopa sallia minun tulla SINUN puolisosi tielle, kun hän on autiomaassa, ja voin puhua totuutta hänen elämäänsä. Olkaamme kaikki halukkaita ja valmiita jakamaan Kristusta, kun saamme siihen mahdollisuuden. (Kanada)

Asian loppu on parempi kuin sen alku, ja pitkämielinen on parempi kuin korkeamielinen. Saarn 7:9 (Raamattu 1933/38). Mieheni ja minä olemme olleet erossa jo useamman vuoden. Puhumme vain silloin kuin asia koskee lapsia, mutta se miten hän ennen oli vihamielinen minua kohtaan, on kyllä muuttunut. Hän työskentelee toisessa maassa. Jokin aika sitten hän tuli käymään ja pyysin Herralta että asiat sujuisivat hyvin meidän välillämme, ja niin todella kävi. Tuntui samalta kuin entisaikoina, kun vietimme aikaa lasten kanssa. Lapsetkin sanoivat, että tuntui siltä että olimme taas perhe. Viime viikolla lähetin miehelleni kortin ja pyysin häneltä anteeksi omaa epäonnistumistani avioliitossamme. Kerroin hänelle myös, että rakastan häntä ja että olen antanut hänelle anteeksi oman osansa. Hän ei vastannut minulle, mutta en luovuta. Tiedän, että Herra tekee työtään hänessä, ja että minun ”yhtäkkiä” tapahtuu pian. Olosuhteilla ei ole väliä, älkää luovuttako. Jatka rukoilua ja Herran ylistämistä. Hän ei ikinä hylkää meitä. (Jamaika)

Haluan tuoda toivoa niille, joiden odotus on pitkä. Avioerostani on jo useampi vuosi ja asuimme erillään vuoden ennen avioeroa. Jumala puhui minulle koko matkan ajan antaen minulle toivoa, mutta koska matkani oli niin pitkä, minulla oli välillä myös masennusjaksoja. Jouluna kirjoitin RMM:lle (Rejoice Marriage Ministries), että mieheni tuli kylään ja meillä oli ihana viikko yhdessä. Sen jälkeen kommunikaatio kuitenkin kuihtui pikkuhiljaa. Yhtäkkiä aikaisemmin tänä vuonna, hän soitti minulle tänä vuonna ja sanoi ikävöivänsä, ja myöhemmin ehdotti yhteistä lomamatkaa. Tällä hetkellä vietän hänen kanssaan 10-päiväisen matkamme viimeistä päivää. Se oli elämäni ihmeellisin matka. Tunnen itseni rakastetuksi ja onnelliseksi. Olen niin kiitollinen Jeesukselle, koska kaikki tulee Häneltä. Tämä on ollut pitkä odotus, mutta innolla odotan, mitä tapahtuu seuraavaksi. (Ohio, USA)

Niin kuin Elia lähetti viestin ankarasta sateesta nähdessään vain miehen kämmenen kokoisen pilven nousevan merestä, niin minä tässä lähetän viestiä siunauksien runsaista sateista. Jumalani on uskollinen. Aloitin kolmen päivän Esterin paaston ja luovutin kaiken Kristukselle. Viidentenä päivänä, kaksi päivää paastoni jälkeen, parisuhteeni on eheytynyt. Kuten Roomalaiskirjeessä 8:11 sanotaan, että Jumalan Henki, joka herätti Kristuksen kuolleista, on tekevä eläviksi myös meidän kuolevaiset ruumiimme. Kristus herätti kuolleista minun parisuhteeni! Minulla ei ollut muuta tarjottavaa kuin ylistys. Jumala toi hänet takaisin! Jumala teki tämän. Hämmästelen, kuinka suuri meidän Jumalamme on. (Arabiemiirikunnat)

Ylistys Herralle! Vuosien rukoilun jälkeen sain tekstiviestin mieheltäni, jossa hän sanoi tulevansa kotiin työmatkan jälkeen. Sinä päivänä kysyin Jumalalta, aikooko Hän todella eheyttää avioliittoni ja hidastanko itse sen ihmeen tapahtumista, Jumala vastasi minulle minuuteissa ettei mikään ole hänelle mahdotonta. Jatkan rukoilua mieheni pelastumisen puolesta, perheeni puolesta ja kaikkien tuhlaajapoikien – ja tyttöjen (puolisoiden/lasten) puolesta. Hänelle kaikki kunnia. (Länsi-Virginia, USA)

Koska teillä on niin vähän uskoa”, vastasi Jeesus. “Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ‘Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta. Matt 17:20

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries, Inc.

suomentanut Raisa
Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu