Kivikokoelmani

15.1.2019

Kivikokoelmani

Suomennettu hartaudesta: My rock collection (Charlyne Cares Devotion 15.1.2019)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Tämän vuoksi haluan alati muistuttaa teitä näistä asioista, vaikka te ne tunnettekin ja pysytte horjumatta siinä totuudessa, joka teille on annettu.
2 Piet 1:12

Minusta on kehkeytynyt tässä matkan varrella jonkinmoinen amatööri kivien keräilyssä. Toimistoni kirjahyllyn päällä on useampi iso kivi, joita olen poiminut matkustellessani palvelutehtävissä. Yksi iso lohkare on sillan alta, josta on kuva Pulpits in the marketplace -kirjan kannessa. Toisen kiven poimin Chattanoogan kirkon pihalta. Monet näistä kivistä ovat vain kalkkikiveä. Ne eivät ole minkään arvoisia, eivätkä ne merkkaa mitään muille kuin minulle, mutta ne ovat muistoja Steinkampeille.

Yhdellä päivämatkalla Keski-Floridassa löysin jotakin muutakin, jonka lisäsin kokoelmaani. Se on vanha rautatien ratanaula, joka löytyi lähellä Amtrakin asemaa Sebringissä Floridassa.

Saatatkin jo tietää, että junat kiehtovat minua. Tuhannet tonnit terästä ovat muotoutuneet junaksi, joka jotenkin kulkee kahden rautaisen kiskon päällä. Jos ratanaulat eivät pitäisi kiskoja kiinni puisissa ratapölkyissä, ei olisi olemassa koko junaratoja.

Ratanaula, jonka minä löysin, oli selvästi ollut käytössä. Teroitettu pää näytti siltä, että sitä oli selkeästi isketty johonkin. Naulan kannassa oli koloja vasaroinnin jäljiltä.

Uusi keräilyesineeni merkitsee minulle muutakin. Kun pidin tuota ruosteista esinettä käsissäni, tajusin taas kerran sen hinnan, jonka Jeesus Kristus maksoi minun ja sinun synneistä. Naulat, jotka pitelivät Jeesusta ristillä, saattoivat olla samankaltaisia kuin tämä vieressäni oleva naula.

Tuntuu siltä, että joskus monet meistä syyllistyvät kaunistelemaan ristiinnaulitsemista, kunnes todellinen tarkoitus, se että Jeesus kuoli meidän puolestamme, katoaa muiden historiallisten faktojen joukkoon. Ratanaula antaa minulle jonkinlaisen mielikuvan ristiinnaulitsemisesta. Ensiksi ajattelin hioa naulasta ruosteen pois ja maalata sen. Uudestaan mietittyäni jätin naulan kököttämään kirjahyllyni päälle sellaisenaan. Se voi muistuttaa minua aina siitä, että Jeesus kuoli puolestani.

Kuinka monesti päivän aikana sinä ajattelet poissa olevaa puolisoasi? Kuinka monesti tapahtuu jotakin, joka heti muistuttaa sinua rakkaastasi? Voit olla varma, että sinä olet tuhlaajapuolisosi ajatuksissa aivan yhtä usein.

Kun menitte naimisiin, teistä tuli yksi liha. Suhde, joka ei yksinkertaisesti hajoa tahdon perusteella. Poissa oleva puolisosi saattaa toivoa, että sinä häviäisit hänen muististaan, mutta Jumala ei ikinä anna sen tapahtua. Kun pysyt lujana ja teet asiat Jumalan tavalla, nuo muistot puolisosi mielessä vain vahvistuvat. Voit pitää tätä asiaa totuutena mieheltä, joka kutsui toista naista vaimonsa nimellä vielä vuosi avioeron jälkeen!

Sinun avioliittosi, Jumalan silmissä, ei tarvitse päättyä tuomarin nuijan kopautukseen. Avioliittosi elää tänään sen äänen takia, joka kuului, kun naulat hakattiin Jeesukseen Golgatalla. Ei syyllistytä ikinä Ristin tallaamiseen siinä, että huolimattomasti käsittelisimme avioliittomme liittoa.

Sitten hän sanoi Tuomaalle: “Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!” …Jeesus sanoi hänelle: “Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.
Joh 20:27. 29

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ