Kesä on alkanut

9.6.2018

Kesä on alkanut

Suomennettu hartaudesta:
Summer has started
Charlyne Cares devotion 8.6.2018

Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi. Pidä aina mielessäsi nämä käskyt, jotka minä sinulle tänään annan. Teroita niitä alinomaa lastesi mieleen ja puhu niistä, olitpa kotona tai matkalla, makuulla tai jalkeilla.
5 Moos 6:5-7

En voi uskoa, että on jo kesäkuu. Kesä on täällä. Lastenlapsiltani loppui koulu viime viikolla. College-opiskelijat ovat taas mukana kirkossa. Opiskelijat ja opettajat ovat iloisia, kun koulu on ohi, ja he ovat innoissaan, kun saavat olla kesän vapaalla.

Mitä sinä aiot tehdä tänä kesänä?

Olosuhteistasi huolimatta sinun tulee joka kesä tehdä hyviä muistoja perheellesi. Lapsesi muistavat yhteiset ulkoilut, joita teet heidän kanssaan. Hauskanpidon ei tarvitse olla kallista, ole vain luova. Ei väliä, ovatko lapsesi 2-vuotiaita vai 22-vuotiaita, kesä tarkoittaa aina pidempiä päiviä ja rentoutumista. Pidä hauskaa perheesi kanssa.

Kysy lapsilta, mitä he haluaisivat tehdä. Haluan korostaa sen hauskanpidon merkitystä ja sitä, että naurat lastesi kanssa myrskysi keskellä. Voit pitää elokuvaillan lastesi kanssa kotona poppareiden kera. Aloita tänä iltana!

Jos lapsesi ovat nuorempia, he voisivat osallistua jollekin seurakunnan kesäleirille. Jos oma seurakuntasi ei järjestä leirejä, katso jostakin toisesta lähimmästä seurakunnasta. Jos teinisi ovat liian vanhoja kesäleireille, selvitä, voisivatko he osallistua vapaaehtoistyöntekijöiksi. He voivat olla siunattuja, kun saavat auttaa pienempiä.

Älä anna vihollisen varastaa enää mitään muuta perheeltäsi. Jos olet äiti tai isä, mutta et saa olla lastesi kanssa tällä hetkellä, ehdotan, että osallistut avustajaksi seurakunnasasi tai alat “kummisedäksi” tai “-tädiksi” lapsille, jotka tarvitsevat ylimääräistä rakkautta ja hauskanpitoa. Älä anna vihollisen varastaa sinulta enää mitään muuta, vaan anna rakkauttasi muille, jotka eivät tule ikinä unohtamaan heille antamiasi muistoja.

Yhtenä kesänä, kun Bob ja minä olimme eronneet, vein kolme lastamme North Carolinaan lomalle keskenämme. Sanoin Bobille, että olimme menossa, pyysin häntä mukaan ja rukoilin, että hän tulisi. Hän ei tullut, mutta tähän päivään asti lapsillamme on vieläkin hyviä muistoja tuosta pienen budjetin lomasta.

Jokainen päivä on lahja Herraltamme. Älä anna vihollisen laittaa masennusta tai ahdistusta sinun tai lastesi ylle. Sinun tulee olla valo tässä myrskyssä, jotta lapset eivät kulje pelossa, vaan näkevät, miten uskosi osoittaa heille, että Jumala on suurempi kuin mikään myrsky ja hoitaa koko perheesi elämää.

Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.
Ps 42:6

Haastan sinut, että ET viettäisi tätä kesää laimeasti, vaan että sinulla olisi tavoitteita ja suunnitelmia kesäksi. Tee esimerkiksi hommia talosi ympärillä. Tee hauskoja asioita illalla, päivien ollessa pitkiä, kun tulet töistä kotiin. Jos et pidä kurissa itseäsi ja lapsiasi, mitä voit saavuttaa tänä keäsänä?

Mitä haluat tehdä tänä kesänä? Onko sinulla joku tietty kirja, jonka olet halunnut lukea tai oletko viivytellyt raamattuopetuksen kanssa? Tarvitseeko talosi ympärys parantelua tai kaipaavatko kukkapenkit kitkemistä? Sinulla täytyy olla itsekuria, jotta voit siivota talon, maksaa laskut ja auttaa lapsia tekemään suunnitelmia kesäksi.

Älä ikinä lakkaa rukoilemasta ja paastoamasta puolisosi puolesta joka päivä. Kun alat tehdä suunnitelmia kesäksi, rukoile, että puolisosi sydän kääntyisi takaisin kodin puoleen. Rukoile, että Herra antaisi hänelle muistoja menneiltä vuosilta yhteisistä perheajoista.

Kerro puolisollesi joitakin suunnitelmiasi ja kutsu hänet mukaan! Ei paineita. Yhteistä hauskaa perheen kanssa!

Kesä on täällä. Mitä aiot tehdä erilailla, jotta voisit tehdä muistoja itsellesi ja lapsillesi? Ala rukoilemaan sitä nyt ja katso, mitä Herra paljastaa sinulle!

Lapset ovat Herran lahja, kohdun hedelmä on hänen antinsa.
Ps 127:3

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.

 

Tämän myötä pidän itsekin taukoa suomentamisesta ja keskityn kesään, perheeseen ja hyvien muistojen tekemiseen! Viestejä ja rukouspyyntöjä saa aina laittaa, ja Vuolijoella voi tulla käymään kylässä! 🙂 -Raisa
Ota yhteyttä!