Kävellä ympyrää

6.11.2018

Kävellä ympyrää

Suomennettu hartaudesta:
Walking in circles
Charlyne Cares Devotion 5.11.2018
Joka viikko julkaisemme vierailijan hartaustekstin, jonka on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Yritän kuntoilla ja viettää hiljaista rukoushetkeä kävelemällä ympyrää pihatiellämme joka aamu klo 5. Viisi lastamme tietävät, että jos he heräävät ja tarvitsevat minua, he voivat vain avata etuoven. Muutamina aamuina yksi lapsista on jopa liittynyt seuraani ja kuunnellut, kun laulan virsiä ja rukoilen samalla kun kävelemme.

Kun kävelin yhtenä aamuna tällä viikolla, puhuin Jeesuksen kanssa: “Herra, tämä kuvastaa minun elämääni… Minä vain kävelen ympyrää pimeässä. En tiedä, minne olen menossa, ja tosiasiassa en ole menossa minnekään, kun vain kävelen ympäri ja ympäri samassa paikassa.” Tunsin vastauksen: “Tein sinut tätä varten.”

Jumala teki minut kävelemään ympyrää pimeässä?

Kuitenkin kävellessäni muistin, että

(1) Jumala näkee suuremman suunnitelman, jota minä en voi nähdä. Mikä näyttää hedelmättömältä ja umpikujalta minulle, sillä saattaa Hänen suunnitelmassaan olla suurempi merkitys. “Herra ohjaa ihmisen askelet, kukapa arvaa tiensä suunnan?” Sananl 20:24

(2) Jopa ympyrän kävelemisellä pimeässä on huomaamaton (hetkellinen) vaikutus siihen, että se parantaa terveyttäni, selventää päätäni ja valmistaa minua päivän haasteisiin. “Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jer 29:11

(3) Jumala teki minut luottamaan. Jos näen ja ymmärrän kaiken nyt ja tiedän tarkalleen miten ja mitä aion tehdä tänään ja mihin lopputulokseen se johtaa – ei se ole uskoa ja luottamusta – se on loogisuutta ja ihmisjärkeilyä. “Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” Sananl 3:5-6 (…tai ehkä Hän antaa minun jatkaa ympyrän kiertämistä ja saapua taas takaisin kotiin?)

(4) Oman elämäni kokemukset – lapsuuden kivuista aikuisena tehtyihin omiin virheisiin – kaikki ovat rakentaneet empatiaa ja kärsivällisyyttä ja kestävyyttä, mikä on varustanut minua seisomaan avioliittomme puolesta tänä päivänä. Jumala teki minut seisomaan avioliittomme puolesta. Huolimatta Jumalan suunnittelemasta tarkoituksesta tai lopputuloksesta, Hän rakensi minut tekemään tätä. Hän asetti ihmisiä ja olosuhteita elämääni varustaakseen [minut] palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Kun me kaikki sitten pääsemme yhteen ja samaan uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen ja niin saavutamme aikuisuuden, Kristuksen täyteyttä vastaavan kypsyyden. Ef 4:12-13

Tajusin myös, että jos vietän elämäni tekemällä jotakin “merkityksetöntä ja hedelmätöntä” Jumalan kunniaksi, oma matkani on silti hyvin eletty. Sellainen elämä on niin paljon parempaa kuin se, että vaihtoehtoisesti tekisin asiat “omalla tavallani”. Omalla itsenäisellä ohjeistuksellani “hyvät aikomukset” johtaisivat huonoihin lopputuloksiin, moniin ihmisiin sattuisi, ja Jumalan suunnitelma vallitsisi kuitenkin. Ihminen kaavailee monenlaista, mutta kaikki käy Herran tahdon mukaan. Sananl 19:21 Jos Jumala vain yksinkertaisesti ohjaa minua kiertämään ympyrää, joka pitää minut kiireisenä ja poissa hankaluuksista, se on armoa ja laupeutta. Armoa ja laupeutta välttyä huonommilta olosuhteilta.

En sano lopullisella varmuudella, että Jumala haluaa minun kiertävän ympyrää pimeässä vain sen takia, että Hän pitäisi minut poissa hankaluuksista omissa elämän päätöksissäni. Olen kuitenkin sinut asian kanssa, jos se on se, mitä elämäni on tällä hetkellä. Voisin olla tekemässä jotakin paljon pahempaa. Voisin olla tekemässä paljon asioita, joita tulisin katumaan. Sen sijaan seison avioliittomme puolesta ja tiedän, että teen parhaani kuunnellakseni ja totellakseni Jumalaa. Jumala “tutkii sydämet ja ajatukset” ja “vahvistaa viattomia” (Psalmi 7:9). Minulle tämä antaa sitä rauhaa, joka “ylittää kaiken ymmärryksen” ja tunnen Jeesuksen varjelevan sydämeni ja ajatukseni matkan jokaisella askelella. (Fil 4:7).

Warnecke
Texas, USA
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.