Jumalan taisteluvarustus

1.10.2018

Jumalan taisteluvarustus

Suomennettu hartaudesta:
The armor of God
Charlyne Cares Devotion 1.10.2018

Kun kohtaamme kipuja ja haasteita, jotka eivät ole meidän kontrolloitavissa – olosuhteita ja ihmissuhteita, joihin emme edes kykene vaikuttamaan – huomaamme nopeasti taistelumme hengellisen luonteen. Usein kun heräämme tähän todellisuuteen, huomaamme että koko perheemme on jo keskellä näkymätöntä taistelua, joka riehuu ympärillämme. Monille meistä “paha päivä” on saapunut ja meidän tulee pystyä seisomaan paikoillamme ja jatkaa seisomista taistelun ajan (Ef 6:13). Rukoilen päivittäin tuhlaajapuolisoni, avioliittoni ja viiden lapsemme puolesta. Kuvittelen ja mielessäni rukoilen Jumalan taisteluvarustuksen meidän kaikkien ylle (Ef 6:14-17).

Herra Jumala, kiinnitä “totuuden vyö” ympärillemme (Ef 6:14), jotta voisimme nähdä maailman Jumalan silmin emmekä tätä kieroutunutta todellisuutta, jonka pahan valheet ovat luoneet. Ole niiden kanssa, jotka ovat “vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen” (Room 1:25), jotta he voisivat luopua kaikesta “salakähmäisestä” (2 Kor 4:2). Älä anna meidän “toimia petollisesti” tai “vääristellä Jumalan sanaa”, vaan “tuoda esiin totuus”, jotta “jokainen omassatunnossaan arvioi meidät” ja muut tietävät, että meihin voi luottaa (2 Kor 4:2).

Laita yllemme vanhurskauden haarniska (Ef 6:14) ja suojele sydämemme ja anna meille rohkeutta ja voimaa tehdä oikeamielisiä päätöksiä, jotka kunnioittavat Sinua, huolimatta siitä miten muut kohtelevat meitä. Anna meidän “siunata” niitä, jotka “vainoavat” meitä (Room 12:14).

Sido jalkineiksemme “alttius julistaa rauhan evankeliumia” (Ef 6:15). Anna meidän näillä kengillä seisoa lujana, paeta turvallisesti, hyökätä vain käskystä, ja vain jatkaa kävelemistä. Varusta meidät pysymään lujina siellä, minne olet meidät kutsunut, pitäen kiinni niistä opetuksista, joita olet antanut meille (2 Tess 2:15). Anna meidän paeta syntiä ja haureutta (1 Kor 6:18, 1 Moos 39:12). Anna meille harkintakykyä niin että lähdemme taisteluun vain silloin kun Pyhä Henki ohjaa siihen (Room 8:14, Gal 5:16). Anna meidän joka päivä “vaeltaa eikä väsyä” (Jes 40:31) kun pyrimme “kulkemaan vakaasti” sinun kanssasi (5 Moos 5:33).

Anna meille “uskon kilpi” ja auta meitä varmasti luottamaan siihen, että Sinä “sammutat kaikki pahan palavat nuolet” (Ef 6:16).

Laita päihimme “pelastuksen kypärä” (Ef 6:17), jotta tiedämme, että Sinä vapautat meidät. Anna meidän “vangita kaikki ajatukset kuuliaisiksi Kristukselle” (2 Kor 10:5).

Varusta meidät “Hengen miekalla, joka on Jumalan sana” (Ef 6:17). Sinun sanasi on “terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme” (Hepr 4:12). Koska ihminen “ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta” (Matt 4:4, Luuk 4:4, 5 Moos 8:3), pyydämme Sinua johdattamaan meille jokaiselle sen raamatunkohdan, joka Sinulla on meille tänään. Älä anna meidän vain “kuulla puhettasi” vaan “elää sen mukaan” (Hes 33:32). Jumalan sana on luotettava ja “laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.” (Matt 5:18).

Luotamme sinuun, Herra. Olet sanonut, että meidän “ei pidä ryhtyä taisteluun” (2 Aik 20:17). Meidän tulee ” jäädä vain paikoillemme ja katsella, millaisen avun Herra meille antaa.” (2 Aik 20:17). Olet sanonut meille: “Älkää säikähtäkö, älkää pelätkö.” (2 Aik 20:17). Anna meille rohkeutta ja voimaa kohdata edessämme olevat asiat ja tietää, että Sinä olet meidän kanssamme, etkä ikinä meitä hylkää. (2 Aik 20:17, 2 Kor 4:9).

Jeesuksen nimessä, aamen.
Warnecke
Texas
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.