Jumalan taisteluvarustus

9.2.2019

Jumalan taisteluvarustus

Suomennettu tekstistä: Armor of God (Rejoice Marriage Ministries)

Pelastuksen kypärä

Roomalaisen sotilaan kypärä oli tehty pronssista tai metallista ja muotoiltu sopivaksi sotilaan pään, poskien ja leuan mukaan. Kypärä oli koristeltu erilaisilla kaiverruksilla ja etsauksilla ja kypärän laella oli hevosen jouhista tehty koristeharja. Kypärä suojeli sotilasta pään katkaisulta. Pelastuksen kypärä suojelee meitä: tiedämme ja olemme varmoja siitä, ketä me olemme Kristuksessa sen voiton kautta, jonka Jumala sai vihollisesta ristillä. Vihollinen haluaa hyökätä mieleesi ja varastaa voiton joka päivä. Voimme saada voiton uppoutumalla Jumalan Sanaan ja rukoilemalla. Meidän täytyy kasvaa Herrassa. 2 Tim 1:9; 2 Kor 5:17.

Totuuden vyö

Sotilas laittoi ensin ylleen leveän nahkavyön. Vyötä käytettiin pitämään haarniska ja ase oikeassa asennossa. Meidän tulee ottaa Jumalan Sana päivittäiseen käyttöön elämässämme. Ps 119:9; Joh 3:16; 1 Piet 3:15-16.

Hengen miekka

Roomalaisen sotilaan miekka oli todella brutaali ase. Se oli tikarin muotoinen. Miekka oli tehty raudasta ja sitä käytettiin lähitaistelussa. Se oli terävä molemmilta reunoilta ja miekkoja tehtiin eri kokoisina 60cm mittaiseksi asti. Se on ainut hyökkäysase, joka mainitaan Efesolaiskirjeessä luvussa 6 ja sitä käytettiin kukistamaan vihollisen suunnitelmat. Paavali kertoi seurakunnalle, että Jumala on antanut meille aseen, miekan, Jumalan Sanan, jolla voimme voittaa vihollisen niin kuin Jeesus teki Luukkaan evankeliumissa luvussa 4. Vihollisen täytyy paeta, kun me puhumme Jumalan Sanaa. Joos 1:9; Room 10:8-9; Hepr 4:12.

Vanhurskauden haarniska

Sotilaan haarniska suojeli sotilaan tärkeitä elimiä. Meidän tulee kulkea Jumalan vanhurskaudessa, joka on ase tai puolustus kaikkia paholaisen temppuja, juonia ja syytöksiä vastaan. Jes 59:16-17; Gal 2:20-21; Hepr 1:9.

Uskon kilpi

Roomalainen kilpi oli oven muotoinen ja se oli pitkä ja leveä. Se oli tehty monesta nahkakerroksesta. Ennen taisteluun lähtöä sotilaan täytyi upottaa kilpi veteen. Kun tuliset nuolet osuivat märkään kilpeen, liekit sammuivat. Kilpi oli pitkä, suorakaiteenmuotoinen, ylettyi leuasta polviin asti, ja se suojeli nuolilta ja keihäiltä. Sotilaat pystyivät polvistumaan kilven taakse tai tekemään yhdessä kilvistä ympyrän tai seinämän lisäsuojaksi. Meidän täytyy kulkea uskossa ja luottaa Jumalaan, sillä Hän on uskon kilpemme joka päivä. Pidä uskon kilpeä ylhäällä päivittäin. Se estää kaikki pahan palavat nuolet, kun kilpemme on kasteltu Jumalan Sanassa, joka on meissä, tuliset nuolet sammuvat. 2 Sam 22:31; Ps 18:35; Room 10:17, Room 12:3.

Jalkineina alttius julistaa rauhan evankeliumia

Hyökkäyksessä roomalaisen sotilaan kengät olivat rajut aseet. Kengät oli tehty raskaasta nahkasta ja metallista. Kengänpohjissa oli piikkejä, jotta sotilas pysyi pystyssä ja vakaana. Lisäksi kengän kärjessä oli kaksi terävää piikkiä, joilla pystyi taistelemaan maassa olevaa vihollista vastaan. Voimme elää Jumalan rauhassa, jalat vakaasti istutettuina Jumalan Sanassa. Joh 13:35; 2 Kor 5:18-19; Fil 4:6-7.

Jumalan taisteluvarustus

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.
Ef 6:10-18

Jumalan taisteluvarustus -rukous

Totuuden vyö: Herra, kiinnitän vyökseni totuuden vyön. Kiitän Sinua Herra, että Sinun Sanasi on totuus. Herra, pyhitä minut Sanallasi joka päivä (Joh 17:17). Herra, auta minua olemaan uskollinen lukemaan ja tutkimaan Sinun Sanaasi päivittäin.

Vanhurskauden haarniska: Nyt kiinnitän ylleni vanhurskauden haarniskan. Kiitän Sinua, Isä, siitä että Jeesus tuli synniksi minun puolestani, jotta minä saan elää Sinun vanhurskaudessasi niin kuin 2 Kor 5:21. Anna minun ja perheeni pysyä “Kristuksessa” päivittäin, sillä ilman Sinua, Herra, me emme voi tehdä mitään (Joh 15:4-5).

Rauhan evankeliumi: Sidon jalkineikseni alttiuden julistaa rauhan evankeliumia. Kiitän Sinua, Isä, että olen valmistautunut todistamaan toivostani jokaiselle ihmiselle, jonka Sinä tuot kohdalleni tänään. Kuljen päivittäin Jumalan rauhassa, enkä pelkää vihollisen uhkailuja tai valheita minua ja perhettäni kohtaan. Seison Jumalan Sanassa. (1 Piet 3:15; Room 10:17)

Uskon kilpi: Nostan uskon kilven ylös itseni ja perheeni eteen, niin että se sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet. Hänen suunnitelmansa ja juonensa minua ja rakkaimpiani vastaan sammuvat Jeesuksen nimessä. Herra on voimani ja kilpeni. (Ps 28:7a; 1 Joh 5:4)

Pelastuksen kypärä: Laitan päähäni pelastuksen kypärän. Kiitän Sinua pelastuksestani ja ikuisen elämän lahjasta, jonka sain Jeesuksen Kristuksen, Herrani, kautta (Room 6:23; 1 Joh 5:11-12). Kiitos, Herra, kaikista eduista, joita minulla on “Jeesuksessa Kristuksessa”. Vangitsen kaikki ajatukseni kuuliaiseksi Jeesukselle Kristukselle (2 Kor 10:3-5). Päätän kiinnittää katseeni siihen, mikä on ylhäällä enkä siihen, mikä on maan päällä (Fil 3:19; Kol 3:2) Kiitän Sinua, Isä, että suojelet mieltäni ja perhettäni kaikenlaisilta vihollisen hyökkäyksiltä. Olkoon perheemme kuollut synnille ja maailman houkutuksille ja elävä Kristukselle Jeesukselle ja täynnä Hengen hedelmää, jota on rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä (Room 6:11-14, Gal 5:19-26).

Hengen miekka: Kohotan ylös hengen miekan, joka on Jumalan Sana. Sillä voin voittaa kaikki avioliittomme tai lastemme ongelmat, koska miekka on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka (Joos 1:9; Hepr 4:12). Saarnaan Sanaa ja astun esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan (2 Tim 4:2). Herra, anna minun puhua Sinun Sanaasi rohkeasti Sinun rakkaudellasi (Room 10:8-9). Puhun Sanaa rukouksissa, jokaiselle ihmiselle ja jokaisessa tilanteessa, jonka Sinä järjestät minun tehtäväkseni Jeesuksen Nimessä. Aamen. (Mark 16:15).

24 cm korkea Jumalan taisteluvarustusta esittävä moniulotteinen figuuri on visuaalinen muistutus siitä, mitä Jumala on antanut suojaksemme. Perustuu Efesolaiskirjeeseen 6:14-17. Hopeinen ja punainen; pyöreään pohjaan on kaiverrettu lainaus raamatunkohdasta. Historiallinen viimeistely. Laatikossa. Kotiin, seurakuntaan tai luokkahuoneeseen. Uniikki kristillinen lahjaidea. Klikkaa tästä ostaaksesi.

Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.
Ef 6:14-17

Armor of God