Jumalan lupaukset ovat totta

4.9.2022

Jumalan lupaukset ovat totta

Suomennettu hartaudesta: God’s promises are true (Charlyne Cares Devotion 3.9.2022)

Muista lupausta, jonka palvelijallesi annoit! Sinun sanasi antoi minulle toivon. Sinun lupauksesi on kurjuudessa lohtunani, se virvoittaa minut jälleen. Röyhkeät ovat alati minua solvaamassa, mutta minä en poikkea sinun laistasi.
Ps 119:49-51

Raamattu on täynnä lupauksia. Jotkut niistä on osoitettu Raamatun ihmisille ja jotkut meille. Vahvistavatko Jumalan lupaukset sinun hengellistä vaellustasi? Auttavatko ne sinua pysymään lujana ja kestämään avioliitossasi? Mitä lupauksia Herra on antanut sinulle, sen jälkeen kun aloit seisomaan avioliittosi puolesta?

Rakastan Psalmia 119. Rohkaisen sinua lukemaan sen. Se on pidempi kuin toiset, mutta käytä aikaa ja lue se vähän hitaammin, pureskellen sanoja, jotta ne siirtyisivät mielen kautta sydämeesi. Alla oleva raamatunkohta tuli minulle eläväksi, kun rukoilin avioliittoni eheytymisen puolesta.

Tee myös minulle se, minkä olet luvannut tehdä kaikille, jotka sinua pelkäävät. Päästä minut häpeästä, joka minua uhkaa. Sinun päätöksesi ovat hyvät. Herra, minä kaipaan sinun säädöksiäsi. Sinä olet oikeamielinen — anna minun elää! Herra, osoita minulle uskollisuutesi, auta minua, tee lupauksesi mukaan! Sinun sanaasi minä turvaan, sen avulla pystyn vastaamaan pilkkaajille.
Ps 119:38-42

Tänä aikana voit etsiä Herraa enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja pyytää avuksi Hänen viisauttaan, tietoaan ja opastustaan elämääsi. Pyydä Herraa pitämään sinua sylissään ja kerro Hänelle epäilyksesi ja pelkosi.Pyydä Häneltä sitten uutta Sanaa tälle päivälle koskien puolisoasi ja avioliittoasi. Onko Herra antanut sinulle erityisen sanan? Ne ovat raamatunjakeita, jotka ovat lupauksia, ja jotka sinun tulee kirjoittaa ylös päiväkirjaasi.

Tarvitsetko varmistusta avioliiton puolesta seisomiseen ja Jumalan tahdon tekemiseen elämässäsi? Mene Taivaallisen Isäsi luokse, joka rakastaa sinua niin paljon. Pyydä Häntä näyttämään sinulle raamatunkohtia, jotka vastaavat kysymyksiisi.

Herra on minulle kaikki, muuta ei minulla ole, hänen sanojaan olen luvannut noudattaa. Koko sydämestäni minä pyydän suosiotasi: armahda minua, tee lupauksesi mukaan! Minä tutkin vaellustani ja käännän askeleeni sinun liittosi tielle. Oikopäätä, viivyttelemättä minä aina täytän sinun käskysi.
Ps 119:57-60

Onko toivosi ollut hiipumassa olosuhteidesi takia? Jumalan sana on voideltua ja voimakasta ja tuo sinulle toivoa, voimaa, kestävyyttä ja rauhaa missä tahansa myrskyssä.

Tarvitsetko esimerkin jostakusta, jonka täytyi odottaa Herraa, mutta sai kuitenkin Hänen lupauksensa?

Niin kuin on kirjoitettu: “Minä olen tehnyt sinut monien kansojen isäksi.” Tähän Jumalaan Abraham uskoi, häneen, joka tekee kuolleet eläviksi ja kutsuu olemattomat olemaan. Abraham toivoi, vaikka toivoa ei ollut, ja niin hän uskoi tulevansa monien kansojen kantaisäksi näiden sanojen mukaisesti: “Näin suuri on oleva sinun jälkeläistesi luku.” Hänen uskonsa ei horjunut, vaikka hän, lähes satavuotiaana, tiesi elinvoimansa sammuneen ja Saaran kohdun kuihtuneen. Abraham ei ollut epäuskoinen eikä epäillyt Jumalan lupausta, vaan sai voimaa uskostaan. Hän antoi Jumalalle kunnian varmana siitä, että Jumala pystyy tekemään sen mitä on luvannut. Sen vuoksi Jumala katsoikin hänet vanhurskaaksi. Näitä sanoja ei kuitenkaan ole kirjoitettu vain hänen tähtensä, vaan myös meidän vuoksemme. Jumala on katsova vanhurskaiksi meidätkin, kun uskomme häneen, joka on herättänyt kuolleista Herramme Jeesuksen.
Room 4:17-24

Abraham oli vahva esikuva uskosta ja sitoutumisestaan Jumalaan olosuhteistaan huolimatta. Entä sinä? Miten on sinun laitasi? Abraham oli “täysin vakuuttunut siitä, että Jumalalla oli voima tehdä se, mitä Hän oli luvannut.” Se uskottiin hänelle vanhurskaudeksi. Uskotko, että Jumalalla on voima parantaa perheesi? Käyttäydytkö niin kuin lapsi, vai kasvatko ja kehitytkö Herrassa, etsien Hänen tahtoaan ja tietään kaikessa?

Ymmärrän, että vihollinen saattaa lannistaa sinua, mutta Herra, sinun Jumalasi, on suurempi. Jos olet uupunut ja väsynyt, lue uudestaan Psalmi 119 Jumalan ohjeista ja lupauksista. Anna Psalmien parantaa haavoittunutta sydäntäsi. Herra, sinun Jumalasi, vahvistaa ja ravitsee sinua. Älä ikinä unohda Jumalan Sanan voimaa!

Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella. Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa vaan kastelevat maan, joka hedelmöityy ja versoo ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän, niin käy myös sanan, joka minun suustani lähtee: se ei tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan, ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän.
Jes 55:8-11

Voimme rukoilla yhteisymmärryksessä kaikkien puolisoiden, lasten ja lähimmäisten puolesta, jotka ovat sokaistuneita, elävät pimeydessä ja puhuvat vihaa, anteeksiantamattomuutta ja petosta. Herra voi puhua miljoonalla eri tavalla kadonneille lapsilleen ja niille, jotka ovat poikenneet pois seuraamasta ja tottelemasta Herraa Jeesusta Kristusta. Rukoillaan, että Herra koskettaisi ja muuttaisi monia sydämiä ja elämiä!

Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava… Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut.
Hepr 10:23, 35-36

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.