Jumalaan luottaminen, kun Hänen suunnitelmassaan ei näytä olevan järkeä

11.7.2019

Jumalaan luottaminen, kun Hänen suunnitelmassaan ei näytä olevan järkeä

Suomennettu hartaudesta: Trusting God when His plan doesn’t seem to make sense (Charlyne Cares Devotion 11.7.2019)

Tämän päivän tekstin on kirjoittanut Lori Steinkamp Lassen. Hän on meidän ainoa tyttömme ja hän on ollut naimisissa miehensä Scottin kanssa 24 vuotta. Lori on neljän lapsen äiti ja on tehnyt töitä RMM:llä monta vuotta. Annetaan hänen kirjoituksensa syventää hengellistä matkaasi Herran kanssa. -Charlyne

On helppoa turhautua silloin, kun tuntuu siltä että Jumala ei tee mitään muuttaakseen olosuhteitamme. Meidän täytyy muistaa, että Hän voi nähdä koko kuvan elämästämme, kun taas oma näkökykymme on rajoittunut ihmissilmiimme.

Kun katsot alla olevaa kuvaa, näetkö vaasin vai kaksi ihmiskasvoa, jotka katsovat toisiaan? Asiat eivät ole aina sitä, miltä näyttävät!

image

Viime aikoina Gideonin tarina on noussut esiin uudestaan ja uudestaan saarnoissa ja hartauksissani. Käytin hieman aikaa lukeakseni tarinan taas uudelleen Tuomarien kirjasta. Jos et ole lukenut tuota tarinaa hiljattain, ehdotan että tekisit niin. Raamattu on niin hyvä! Se on niin mehukas!

Tuomarien kirjassa näemme, miten Israelin kansa jatkaa elämistä synnin kierteessä. Ihmiset eivät antaudu täysin Jumalalle, mikä johtaa kansan heikentymiseen (Tuom 2:14-15). Jumala oli antanut israelilaiset midianilaisten käsiin seitsemäksi vuodeksi. Israelilaiset tekivät töitä istuttaakseen viljaa ja he jopa piilottelivat sitä, jotteivät midianilaiset löytäisi sitä. Joka kerta ne kuitenkin löydettiin ja tuhottiin. Vilja, karja, lampaat… Midianilaiset tuhosivat kaiken.

Israelilaiset huusivat lopulta Jumalaa avuksi, mutta Hän oli oikeutetusti kyllästynyt heihin. Hän oli pelastanut heidät orjuudesta ja antanut heille maan, eivätkä he silti vieläkään totelleet Jumalaa.

Hän lähetti heidän keskuuteensa profeetan, joka sanoi heille: “Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Minä johdatin teidät pois Egyptistä ja toin teidät tänne tuosta orjuuden pesästä. Minä vapautin teidät egyptiläisten vallasta ja pelastin teidät sortajienne käsistä, karkotin vihollisenne teidän tieltänne ja annoin teille heidän maansa. Minä sanoin teille: ‘Minä, Herra, olen teidän Jumalanne. Älkää palvoko amorilaisten jumalia, vaikka asutte heidän maassaan.’ Mutta te ette totelleet minua.”
Tuom 6:8-10

Onko sinusta ikinä tuntunut samalta kuin israelilaisista? Onko sinusta tuntunut siltä, että Jumala on hylännyt sinut ja katselee, miten vihollinen valtaa elämäsi, työsi ja perheesi? Joskus syy siihen että meidät jätetään ulkopuolelle niin kuin israelilaiset, on siinä, ettemme välitä Jumalan äänestä.

Enkeli ilmestyy Gideonille ja kehottaa häntä käyttämään voimaa ja pelastamaan Israelin! Odotas?! Yksi mies pelastamaan koko kansakunta? Ihan hullua! Gideon ajatteli samoin, sillä hän anelee Jumalalta “Mutta, Herra. Minä olen perheemme nuorin. Minun heimoni on heikoin.”

Jumalan vastaus on yksinkertainen “Kun minä olen sinun kanssasi, sinä kukistat midianilaiset.”

Kun minä olen kanssasi.

Tulee hetki, jolloin Gideonin täytyy tehdä siirtonsa. Hän oli varmasti hermostunut. Hänellä oli 32 000 miestä valmiina taisteluun. Jumala sanoo Gideonille, että siinä on liikaa! Gideon raukka ajatteli varmaankin “Ööö, hei, Jumala? Oletko varma? Oletko nähnyt minua? Minä tarvitsen suuren armeijan.” Jumala antaa Gideonille ohjeita ja lopulta vähentää hänen joukkonsa 300 mieheen!! Miehet lähestyivät midianilaisten leiriä ja ajavat heidät pois torvien ja tyhjien ruukkujen kanssa! Käsitätkö sen? He käyttivät torvia ja tyhjiä ruukkuja!

Sinusta saattaa tuntua tänä päivänä samalta kuin Gideonista. Jumala on kutsunut sinut seisomaan avioliittosi puolesta, mutta sinusta tuntuu siltä, ettet ole varustautunut. Sinusta saattaa tuntua siltä, että Hän on vienyt armeijasi pois. Armeijasi on saattanut olla perheesi, seurakuntasi tai se ainoa elämä, jonka tiesit.

Juuri niin kuin Jumala lupasi Gideonille, että Hän olisi hänen kanssaan, Hän on sinun kanssasi! Hän varustaa sinut edessä olevaa tehtävää varten! Se saattaa tarkoittaa sitä, että Hän kehottaa sinua puhdistamaan vanhan torvesi ja pesemään majoneesipurkkisi, tai se saattaa tarkoittaa jotakin muuta, mutta luota siihen, että Hän varustaa sinut. Gideonin täytyi ottaa monta uskonaskelta, kun Jumala näytti hänelle, mikä hänen lopullinen suunnitelmansa on.

Yksi parhaimmista jakeista kappaleessa 7 on tämä –

Herra sanoi Gideonille: “Sinulla on liian paljon väkeä mukanasi. En voi antaa miestesi voittaa midianilaisia. Silloinhan Israel saattaisi ottaa voitosta kaiken kunnian ja sanoa: ‘Me saavutimme voiton omin voimin.’
Tuom 7:2

Jumala ei halunnut Israelin ajattelevan, että heidän oma voimansa pelasti heidät, kun pelastaja oli itse asiassa Hän! Vau! Käsitätkö sen? Mihin sinä laitat voimasi? Raamattupiiriin? Ystävään? Sosiaaliseen mediaan? Puolisoosi? On vain kyse Hänestä! Hän on tarpeeksi voimallinen käsittelemään kaiken sen, mitä joudut kohtaamaan!

Voit luottaa Jumalaan jopa vaikeissa paikoissa!

  • Luota Hänen ajoitukseensa
  • Jumala varustaa sinut
  • Tunnista, että Hänen tiensä ovat korkeammat kuin sinun tiesi

Tutki omaa sydäntäsi ja varmista, ettet jätä Jumalan ääntä huomiotta. Odota sitten Häntä. Hän ohjaa askeleitasi! Hän voi nähdä koko kuvan ja vaikkei kaikki käy sinulle järkeen (niin kuin armeijan vähentäminen 32 000:sta 300:aan), niin tiedä, että Hänellä on kaikki hallussaan!

Siunauksin,
Lori Steinkamp Lassen
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Lorin tekstejä TÄÄLTÄ