Jumala rakastaa sinua nyt

2.2.2020

Jumala rakastaa sinua nyt

Puolisosi ei ehkä sano rakastavansa sinua tällä hetkellä, mutta Jumala rakastaa sinua. Uskotko sen? Sinä olet Jumalan lapsi, ja Jumala rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Hän hyväksyy sinut sellaisena kuin olet ja haluaa yhteyden sinuun ja Hän haluaa puhua sinulle.

Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. 
Joh 1:12

Entä puolisosi? Rakastaako Jumala myös puolisoasi? Vaikka puolisosi olisi lähtenyt omille teilleen ja eläisi aviorikoksessa? Vaikka puolisosi olisi hylännyt uskon tai ei olisi ikinä uskonutkaan Jumalaan? Voisiko Jumala silti rakastaa häntä?

Kuinka monesti me odotamme, että meidän täytyy muuttua jotenkin, päästä eroon jostakin synnistä, tunnustaa jotakin, anoa anteeksiantoa tai tehdä parannusta, ennen kuin meillä voi olla yhteys Jumalaan? Hyvä uutinen on se, että meillä voi olla yhteys Jumalaan NYT. Hän on meidän rakastava Isämme ja Hän haluaa yhteyden meihin sellaisena kuin me olemme. Ei Hän halua, että me yksin yritämme selviytyä omista ongelmistamme tai synneistämme. Ongelmien, syntien, epäonnistumisten ja kärsimysten tulisi olla niitä asioita, jotka saavat meidät juoksemaan Isän syliin ja sanomaan “Auta! Minuun sattuu! En tiedä mitä teen!”. Joskus nämä asiat voivat kuitenkin olla sellaisia, jotka estävät meitä menemästä Jumalan luokse. Luulemme, että Jumala odottaa meidän ensin selvittävän omat ongelmamme, ja sitten meillä voi olla yhteys Häneen.

Jumala haluaa kuitenkin yhteyden meihin HETI. Mieti tuhlaajapojan isää. Odottiko tuhlaajapojan isä, että poika ensin anoisi anteeksiantoa polvillaan ja katuisi tekojaan, ja sitten isä voisi ehkä antaa anteeksi, jos poika aidosti katuu? Ei! Isä oli jo antanut anteeksi. Isä hyväksyi poikansa täydellisesti, vaikka tämä oli tehnyt väärin. Isä vain halusi, että poika tulisi takaisin kotiin, jotta voisi taas olla hänen kanssaan.

Ei, nyt minä lähden isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.’ Niin hän lähti isänsä luo. “Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä. Poika sanoi hänelle: ‘Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi.’ Mutta isä sanoi palvelijoilleen: ‘Hakekaa joutuin parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, pankaa hänelle sormus sormeen ja kengät jalkaan.
Luuk 15:18-22

Isä ei varmaan edes kuullut, mitä poika sanoi, kun hän vain syleili ja suuteli tätä ja käski palvelijoiden hakea uudet vaatteet. Jos poika vain olisi tiennyt, miten paljon isä rakastaa häntä ja miten isä hyväksyy hänet, olisiko hän tullut kotiin aikaisemmin?

Mekin voimme juosta “Isän syliin” ja olla yhteydessä Jumalaan, koska Jeesus on kuollut syntiemme puolesta.

Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.
2 Kor 5:21

Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.
Gal 3:26-27

Pystyisitkö sinä rakastamaan puolisoasi samalla tavalla kuin isä rakasti tuhlaajapoikaansa? Pystytkö hyväksymään puolisosi täydellisesti ja antamaan hänelle anteeksi jo ENNEN kuin hän tekee parannuksen? Vai odotatko kädet puuskassa, että puolisosi tulee kotiin ja anoo sinulta anteeksiantoa? Sitä ei ehkä koskaan tapahdu. Älä odota, että puolisosi muuttuu jotenkin paremmaksi, ennen kuin voit rakastaa häntä. Voit rakastaa häntä tänään. Silloin olet myös todella vapaa! Sinun tehtäväsi on rakastaa puolisoasi ja rukoilla hänen puolestaan. Jumala vapauttaa puolisosi synnin kahleista ja parantaa avioliittonne, Hänen aikataulullaan.

Halveksitko sinä Jumalan suurta hyvyyttä, kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä? Etkö ymmärrä, että Jumalan hyvyys johtaa sinut kääntymiseen?
Room 2:4

Lue lisää tuhlaajapojan tarinasta TÄÄLTÄ.

Siunauksin,
Raisa

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Raisan tekstejä TÄÄLTÄ