“Jumala, muuta minua ensin”

26.9.2023

“Jumala, muuta minua ensin”

Suomennettu hartaudesta:
“God, change me first” Charlyne Cares Devotion 19.9.2023

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Mutta kaiken tämän, mikä oli minulle voittoa, olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. Pidän todella sitä kaikkea pelkkänä tappiona, sillä Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu. Hänen tähtensä olen menettänyt kaiken, olen heittänyt kaiken roskana pois, jotta voittaisin omakseni Kristuksen ja jotta kävisi ilmi, että kuulun hänelle. Näin minulla ei enää ole mitään omaa, lain noudattamiseen perustuvaa vanhurskautta, vaan se vanhurskaus, jonka perustana on usko Kristukseen ja jonka Jumala antaa sille, joka uskoo.
Fil 3:7-9

Lauantaiaamuna luin yön aikana tullutta sähköpostia ja yksi viesti kiinnitti huomioni. Viesti alkoi sanoillaTänään Jumala avasi minun silmäni”. Nuo viisi sanaa saivat yhtäkkiä kaiken huomioni. Charlyne ja minä rukoilemme, että kaikki miehet ja naiset, jotka pyrkivät avioliiton eheytymiseen, etsisivät tätä samaa kokemusta, jonka tuo vaimo oli saanut. Taas yksi ihminen oli alkanut tekemään asioita Jumalan mielen mukaan, eikä maailman mukaan.

Luettuani tuon lyhyen viestin, siirryin lukemaan lukuisia muita sähköposteja. Jokainen niistä oli kuitenkin selkeästi erilainen kuin tuo ensimmäinen viesti. Ensimmäinen viesti oli erilainen siitä samasta syystä, joka toi minut kotiin yli 25 vuotta sitten. Voin selittää.

Minua eivät tuoneet kotiin muutokset, joita Jumala teki elämässäni, vaan muutokset tulivat vasta kotiinpaluun jälkeen. Aloin kääntää katsettani kohti kotia ensin kriittisyydestä, sitten uteliaisuudesta ja lopulta syyllisyydentunnosta, koska huomasin aidot ja vilpittömät muutokset, joista myös lapsemme puhuivat. Nuo muutokset tapahtuivat vaimoni elämässä ja sydämessä.

Olen lukenut Charlynen päiväkirjoja tuolta ajalta ja nyt tiedän, että hän rukoili ja paastosi muuttaakseen minun elämääni. Mutta mikä suurempaa, vaimoni antoi Jumalan muuttaa häntä itseään joka asiassa.

Pyydän, ettet ajattele, että väheksyisin rukouksen tärkeyttä millään tavalla. Mutta mikä kiinnittää kaikista tehokkaimmin syntisen tuhlaajapuolison huomion ja koskettaa hänen sydäntään? Se, että hän huomaa syntinsä olevan listattuna 28:lle nettirukouspalstalle vai se, että hän huomaa aitoja muutoksia yhden lihan puolisonsa sydämessä?

Suurin osa sähköpostistamme, erityisesti rukouspyynnöt, käsittelee muutoksia, joita pyydetään Jumalan tekevän tuhlaajapuolison elämässä. On harvinaista saada viestiä, jossa mies tai nainen pyytäisi Jumalaa muuttamaan itseään. Saamamme viestit, joissa joku ylistää Jumalaa silmiensä avaamisesta, eivät ole kovin yleisiä.

Lukuun ottamatta rukouspyyntöä viestissä, joka kiinnitti huomioni, monet saamistamme rukouspyynnöistä eivät mainitse Jumalaa tai Pyhän Hengen työtä. Vaikka oman kumppanin vikoja listataan vapaasti, viestien kirjoittajat harvemmin mainitsevat itse tarvitsevansa Jumalan toimivan heidän omassa elämässään. Mikäs olikaan se vanha sanonta, että riitaan tarvitaan aina kaksi?

Mikä on ensimmäinen askel avioliiton eheytymiseen? Odottavan puolison täytyy pyytää Jumalaa paljastamaan ja tuomaan ilmi kaikki asiat, jotka Jumala haluaa hänessä muuttaa, kaikilla osa-alueilla. Odottava puoliso ilman muuta rukoilee ja paastoaa tuhlaajapuolisonsa puolesta, mutta keskittyminen ja tärkein huolenaihe siirtyy “hänestä” “minuun”. Anna Jumalan tehdä työtä elämässäsi ja anna Hänelle vastuu tuhlaajapuolisostasi.

Mikään, ei niin mikään, kiinnitä tuhlaajapuolisosi huomiota yhtä hyvin kuin se, että Pyhä Henki saa tehdä työtä sinun elämässäsi. Jotta niin voisi tapahtua, tarvitaan anteeksiantoa. Kun olet aloittanut antamaan anteeksi puolisollesi päivittäin, rukouspyyntö-viesteihin ei enää jää paljoa lisättävää, koska ei ole enää paljon vikoja jäljellä.

Charlynella oli sata ja yksi syytä vihata minua, kuten esimerkiksi aviorikos, hyväksikäyttö… Siitä huolimatta hän päätti antaa minulle anteeksi kaiken menneen sekä tulevan. Kun hän soitti ja pyysi anteeksi omaa osuuttaan avioliittomme epäonnistumisesta, se päivä oli vain alkusoittoa niille muutoksille, joita havaitsin naisessa, jonka kanssa olin ollut naimisissa 19 vuotta.

Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.
Matt 6:14-15

Ennen kuin yrität matkia vaimoani ja mokaat siinä, ole varuillasi! Me tuhlaajapojat tunnistamme kyllä nopeasti anteeksiannon lausahdukset, jotka eivät ulotu pintaa syvemmälle, tai suhteen Kristukseen, jota eletään sanoissa muttei teoissa.

Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.
Room 12:9-10

Miksi kukaan haluaisi pinnallista suhdetta Kristukseen tai ei antaisi aidosti anteeksi kaikessa vilpittömyydessään? Kun luovutat elämäsi Herralle ja Hän alkaa muuttaa sinua, joku rakastamasi henkilö tekee niin kuin minulla kävi Charlynen kanssa ja huomaa muutoksen.

Anna Jumalan muuttaa sinut ensin. Sen jälkeen Hän muuttaa tuhlaajapuolisosi ja taas yksi avioliitto on matkalla eheytymiseen. Myönnetään, että eteneminen saattaa olla hidasta ja matkalla on monta kiertotietä, mutta kiitos Jumalan, olet oikealla tiellä.

En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.
Fil 3:12-14

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ