Jumala, missä sinä olet?

9.10.2020

Jumala, missä sinä olet?

Suomennettu hartaudesta: https://www.rejoiceministries.org/devotion/93214

Ne tiet minä olen nähnyt. Mutta nyt tahdon parantaa tämän kansan, johtaa sen askelia, tahdon antaa sille lohdutuksen. Sen surevien huulille minä annan ylistyksen hedelmän. Minä annan rauhan, rauhan lähelle ja kauas — sanoo Herra — ja minä parannan heidät.
Jes 57:18

“Jumala, näetkö kaiken, mitä puolisoni tekee minulle? Missä Sinä olet? Miksi et nouse ylös ja puolusta minua ja lapsiamme? Kuinka kauan minun pitää odottaa?”

Uskotko, että Jumala voi koskettaa ja muuttaa puolisoasi? Hän pystyy! Mutta milloin?

Minusta tuntui usein siltä, ettei Jumala puhunut Bobille. Mutta huomasin, että Herra puhuu kyllä lapsilleen. Minusta tuntui usein, että keskusteluni Herran kanssa olivat yksisuuntaisia. Sitten huusin Herraani avuksi yhtenä päivänä, että Hän puhuisi minulle:

“Herra, näytä minulle Sanasi selkeästi. Puhu minulle, jotta tietäisin, että se mitä teen, on Sinun tahtosi ja oikein Sinun pyhien silmiesi edessä.”

Muistan sen illan niin selkeästi tänä päivänä. Halusin niin epätoivoisesti tietää, mitä tehdä ja halusiko Jumala todella minun uskovan ja rukoilevan avioliiton eheytymistä.

Silloin Herra alkoi puhumaan sydämeeni ja Raamattu tuntui heräävän eloon. Jumala puhui minulle monien raamatunkohtien kautta, että Hän halusi minun odottavan aviomiestäni. Raamatunkohdat tuntuivat puhuvan sydämeeni. Onko sinulle käynyt niin? Huuda avuksi Herraa. Hän haluaa, että kuulet Hänen suunnitelmansa ja tarkoituksensa avioliitollesi. Hän haluaa, että tottelet Hänen ääntään.

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle. Minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et mitään tiedä.
Jer 33:3

Ylimpänä oleva raamatunkohta Jes 57:18 kiinnitti huomioni monta vuotta sitten, kun seisoin avioliittoni puolesta. Huusin avuksi Herraani näyttämään minulle, eheyttäisikö Hän avioliittomme. Kyselin “Aiotko todella koskettaa ja muuttaa aviomieheni sydämen?”

Sitten yhtenä iltana Herra näytti minulle raamatunkohdan Jes 57:14-21. Se muuttui eläväksi sydämelleni. Kuinka monesti Herran pitää puhua sinun sydämeesi, jotta uskot Häntä? Ota yksi raamatunkohdistasi ja laita puolisosi nimi sinne rukoukseksi. Kiitä Herraa siitä, että Hän toimii vuoresi toisella puolella. Sinun tulee ylistää Herraa, luottaa Häneen, pysyä lujana uskossasi. Päätä sitten uskoa, niin kuin Abraham uskoi.

Abraham toivoi, vaikka toivoa ei ollut, ja niin hän uskoi tulevansa monien kansojen kantaisäksi näiden sanojen mukaisesti: “Näin suuri on oleva sinun jälkeläistesi luku.” Hänen uskonsa ei horjunut, vaikka hän, lähes satavuotiaana, tiesi elinvoimansa sammuneen ja Saaran kohdun kuihtuneen. Abraham ei ollut epäuskoinen eikä epäillyt Jumalan lupausta, vaan sai voimaa uskostaan. Hän antoi Jumalalle kunnian varmana siitä, että Jumala pystyy tekemään sen mitä on luvannut. Sen vuoksi Jumala katsoikin hänet vanhurskaaksi.
Room 4:18-22

Herra alkoi puhua minulle.

“Raivatkaa, raivatkaa, tasoittakaa tie, työntäkää pois esteet minun kansani tieltä!”

Oletko valmis, jos puolisosi tulisi kotiin nyt? Sinun tulee valmistella kotisi ja poistaa kaikki esteet, jotka saattavat tukkia tien. Onko tiellä anteeksiantamattomuuden tai mustasukkaisuuden kiviröykkiöitä? Oletko kätkenyt pinnan alle vihaa, katkeruutta tai anteeksiantamattomuutta, joka voisi tuhota kotiinpaluun? Herra huomauttaa sinua ja varoittaa sinua valmistamaan tiesi ja kotisi ulkoa ja sisältä olemaan täysin valmis vastaanottamaan puolisosi pyyteettömällä rakkaudella, anteeksiannolla ja avoimin käsivarsin.

Herra sanoo: — Raivatkaa, raivatkaa, tasoittakaa tie, työntäkää pois esteet minun kansani tieltä! Korkea ja Ylhäinen, hän, joka pysyy ikuisesti, jonka nimi on Pyhä, sanoo näin: — Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen.
Jes 57:14-15

Ehdotan, että luet Psalmin 51 puolisosi nimellä säännöllisesti. Tässä on esimerkkirukous tälle päivälle:

Jumala, ole _____lle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois _____n synnit suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi… Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki… Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata.
Ps 51:1-2, 10, 12

Voi kunpa sadoilla tuhlaajapuolisoilla olisi särkynyt henki, särkynyt sydän, ja he kääntyisivät Herran Jeesuksen Kristuksen puoleen ja pyytäisivät anteeksiantoa, parantumista ja syntiensä puhdistumista. Vapaus on siinä, kun Jeesus Kristus tulee heidän elämänsä Pelastajaksi ja Herraksi. Älä ikinä lopeta rukoilemista.

Jatka “lämmön lisäämistä” rukoushuoneessasi, kunnes näet avioliittosi eheytyvän ja puolisosi on uskossa ja ylistää Herraa. Sitten voit jatkaa rukoilemista kaikkien avioliittojen puolesta, jotka ovat matkalla kohti avioliiton eheytymistä. Rukoile kaikkien tuhlaajien puolesta, jotka ovat sokaistuneita ja eksyneitä, että he saisivat oman henkilökohtaisen Damaskoksen Tien kokemuksensa ja vapautuisivat synnin vankilasta!

Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat!
Jes 30:18

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.