Jeesus petettiin

19.4.2019

Jeesus petettiin

Suomennettu hartaudesta:Jesus was betrayed (Charlyne Cares Devotion 17.4.2019)

Happamattoman leivän juhla, jota kutsutaan myös pääsiäiseksi, oli jo lähellä. Ylipapit ja lainopettajat miettivät miettimistään, millä keinoin saisivat Jeesuksen raivatuksi tieltä, sillä he pelkäsivät kansaa. Silloin meni Saatana Juudakseen, jota kutsuttiin Iskariotiksi; hän oli yksi kahdestatoista opetuslapsesta. Hän lähti ylipappien ja temppelivartioston päällikköjen luo ja keskusteli heidän kanssaan siitä, miten toimittaisi Jeesuksen heidän käsiinsä. He ilahtuivat ja tarjosivat hänelle rahaa. Juudas suostui tarjoukseen ja etsi nyt sopivaa tilaisuutta saattaakseen Jeesuksen heidän käsiinsä kaikessa hiljaisuudessa.
Luuk 22:1-6

Valmisteletko sydäntäsi ylösnousemuksen sunnuntaita varten? Herrasi tietää hylkäämisestä ja pettämisestä tulevan kivun. Yksi hänen ystävistään ja opetuslapsistaan, Juudas, petti Herransa rahasta. Kyllä, sinut on petetty ja torjuttu ja sinua on haavoitettu, mutta Herra, sinun Jumalasi, haluaa parantaa haavoittuneen, murskatun henkesi ja tehdä sinusta uuden luomuksen Kristuksessa. Hän haluaa tehdä sinusta uuden vaimon tai aviomiehen. Usko, että Hänen voimansa auttaa sinua kohtaamaan tämän päivän ongelmat!

Silloin yksi kahdestatoista opetuslapsesta, Juudas Iskariot, meni ylipappien luo ja sanoi: “Paljonko maksatte minulle, jos toimitan hänet teidän käsiinne?” He sopivat hänen kanssaan kolmestakymmenestä hopearahasta. Siitä lähtien hän etsi tilaisuutta kavaltaakseen Jeesuksen.
Matt 26:14-16

Torstaina Jeesus kehotti Pietaria ja Johannesta valmistelemaan pääsiäisateriaa opetuslapsille erääseen kotiin. Toivon, että luet Raamatustasi niistä tapahtumista, joita tapahtui tällä viikolla Herramme elämässä.

Happamattoman leivän juhlan ensimmäisenä päivänä opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: “Minne tahdot meidän valmistavan sinulle pääsiäisaterian?” Jeesus sanoi: “Menkää kaupunkiin.” Hän neuvoi, kenen luo heidän oli siellä mentävä, ja käski sanoa tälle: “Opettaja sanoo: ‘Hetkeni on lähellä. Sinun luonasi minä syön pääsiäisaterian opetuslasteni kanssa.'” Opetuslapset tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt ja valmistivat pääsiäisaterian. Illan tultua Jeesus kävi aterialle kahdentoista opetuslapsensa kanssa. Heidän syödessään hän sanoi: “Totisesti: yksi teistä on kavaltava minut.” Murheen vallassa he alkoivat toinen toisensa jälkeen kysellä: “Herra, en kai se ole minä?” Jeesus vastasi heille: “Minut kavaltaa mies, joka syö samasta vadista kuin minä. Ihmisen Poika lähtee pois juuri niin kuin kirjoituksissa hänestä sanotaan, mutta voi sitä, josta tulee Ihmisen Pojan kavaltaja! Sille ihmiselle olisi parempi, ettei hän olisi syntynytkään.” Silloin Juudas, hänen kavaltajansa, kysyi: “Rabbi, en kai se ole minä?” “Itsepä sen sanoit”, vastasi Jeesus.
Matt 26:17-25

Sitten Herra sanoi opetuslapsilleen, että he kaikki luopuisivat hänestä ja hylkäisivät hänet!

Silloin Jeesus sanoi heille: “Tänä yönä te kaikki luovutte minusta, sillä on kirjoitettu: ‘Minä lyön paimenen maahan, ja lauman lampaat joutuvat hajalle.’ Mutta kuolleista noustuani menen teidän edellänne Galileaan.” Pietari keskeytti hänet ja sanoi: “Vaikka kaikki muut luopuisivat sinusta, minä en koskaan luovu.” Jeesus vastasi: “Totisesti: tänä yönä, ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut.” Pietari sanoi: “Vaikka minun pitäisi kuolla kanssasi, minä en ikinä sinua kiellä.” Samaa vakuuttivat muutkin opetuslapset.
Matt 26:31-35

Kun Jeesus oli paljastanut opetuslapsille, että yksi heistä pettäisi Hänet, Herra puhui heille toiveikkaasti ja rohkaisi heitä yksityiskohtaisesti (Johanneksen evankeliumi luvut 14-16). Käytä aikaa lukiessasi näitä kappaleita. Jeesus lopetti erityisellä rukouksella opetuslastensa puolesta kappaleessa 17. Voit rukoilla samaa rukousta perheellesi. Muista kaikki ne sanat, joita Herrasi puhui hiljaisen viikon aikana opetuslapsilleen. Ne ovat niin voimallisia ja tärkeitä meille tänä päivänä. Herra paljasti opetuslapsilleen, että Hänen pitäisi kärsiä yksin Jumalan kanssa.

Tänään omissa avioliitto-olosuhteissasi saatat tuntea olosi samanlaiseksi kuin miltä opetuslapsista tuntui 2000 vuotta sitten. Pimeys vallitsi. Toivottomuus oli pelottavaa. Sinun tulee kuitenkin muistaa, ketä palvelet. Ylösnoussutta Pelastajaa, joka elää. Ihmeitä tapahtuu joka päivä.Usko ihmeeseesi tänä ylösnousemuksen sunnuntaina. Rakas ystävä, rukoile suurta, mahtavaa satoa, että sielut katuisivat ja kääntyisivät pois syntisestä elämäntyylistään ympäri maailman.

Jeesus Kristus maksoi hinnan, vuodatti verensä ristillä kaikkien syntisten puolesta, jotte he saisivat ikuisen elämän. Varo, ettet ole niin kuin Pietari, sillä hän kielsi tuntemasta Herraansa. Julista joka päivä muille niitä ihmeitä, joita Pyhä Henki tekee elämässäsi! Lauantai saattaa olla olosuhteiden pimentämä, mutta sunnuntai on melkein täällä!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.