Herra, tee minusta erilainen

30.8.2018

Herra, tee minusta erilainen

Suomennettu hartaudesta:
Lord, make me different
Charlyne Cares 29.8.2018

Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla.
Room 12:1

Miten sinä elät? Kristittynä sinun tulee elää erilailla! Ympärilläsi olevien ihmisten täytyy saada nähdä ja tietää sinun sanojesi, tekojesi ja asenteidesi perusteella, että valitset olla erilainen kuin muu maailma. Jumalan Sana opettaa vahvasti, miten sinun pitäisi elää. Sinun tulee pyrkiä vanhurskauteen ja pyhään elämään. Vanhurskaus tuo muutoksen elämään. Jos et pysty hallitsemaan puheitasi, tekojasi tai sanojasi, ymmärräthän kuitenkin, että Herra haluaa sinun kasvavan enemmän Hänen kaltaisekseen.

Kun Bob muutti takaisin kotiimme, hän sanoi “En pystynyt enää ärsyttämään Charlynea.” Minun reaktioni olivat muuttuneet. Miten tein sen? Päätin joka päivä, etten päästäisi riitelyä tai vihaa kotiimme. Päätin antaa Herran käsitellä kaikenlaiset ongelmat. En kiinnittänyt huomiota arvosteleviin sanoihin tai kritisointiin tai vähätteleviin kommentteihin. Rukoilin, että Pyhä Henki puolustaisi minua. Sanoin rukouksessa “Herra, sinä toit Bobin kotiin, muuta Sinä hänen sydämensä! Luotan sinuun, Herra.” Pidin suuni kiinni (zip the lips).

Kun rukoilin tuolla tavalla, Bob tuli usein jälkikäteen pyytämään anteeksi. Pyhä Henki puhui Bobin sydämeen. Ylistin Herraa. Minun piti luovuttaa kaikki Herralle ja luottaa siihen, että Hän on Puolustajani ja Suojelijani. Jos Bob ei pyytänyt anteeksi, en reagoinut siihen tai puolustanut itseäni. Annoin asian Herralle ja annoin heti anteeksi Bobille.

Anna Herran kostaa puolisollesi. Sinun ei tarvitse tehdä sitä. Sinun ei tarvitse sanoa joka ikistä asiaa, joka tulee mieleesi siinä hetkessä. Vihollinen myllää mielessäsi. Kysy itseltäsi “Mitä Jeesus tekisi?”

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.
Room 12:2

Vihollinen hyökkäsi puolisosi mieleen ja otti hänet sitten vangiksi. Monet ajatukset ja houkutukset hyökkäävät puolisosi mieleen jatkuvasti. Sinun tulee oppia rukoilemaan miehesi tai vaimosi puolesta ja rukoilla, että hän tajuaisi, kuka hänelle puhuu – itse Saatana! Rukoile, että puolisosi oppisi pelkäämään Jumalaa, etsimään Herraa ja päättäisi paeta syntisiä haluja ja lihan himoja.

Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!
1 Kor 6:19-20

Pyydät Herraa muuttamaan sinun ja puolisosi mielet. Mieli on loogisen päättelyn, eettisen arvioinnin ja moraalisen tietoisuuden keskus. Emme voi tehdä synnistä puhdasta, emme maailmassa emmekä omassa elämässämme. Herra Jumala tietää ja näkee kaiken.

Puolisosi voi kävellä hengellisessä voitossa, jos hän päättää seurata Herraansa Jeesusta Kristusta. Sinun tulee elää Jumalalle, palvoa Häntä, totella Häntä, paeta vihollista, vastustaa ja vihata pahaa. Jos alat tekemään kompromisseja, huomaathan että vihollinen houkuttelee sinua ja sinun tulee painaa mielesi “delete”-nappia ja päättää muuttua mielen uudistumisen kautta.

Pitäkää ajatuksenne kirkkaina ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette. Onhan kirjoitettu: “Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä.”
1 Piet 1:13-16

Sinä ja puolisosi voitte saavuttaa tämän kaiken Pyhän Hengen voimasta, joka puhdistaa teidät molemmat synnistä ja uudistaa teidät Jeesuksen Kristuksen kaltaisiksi.

Älä ikinä lopeta rukoilemista, että puolisosi vapautuisi synnin kahleista ja mielen linnakkeista. Herramme on Vapauttaja ja Eheyttäjä aviomiehellesi tai vaimollesi sekä kaikille eksyksissä oleville läheisillesi!

Älä luovuta!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.