Herra, tapahtukoon sinun tahtosi

15.4.2022

Herra, tapahtukoon sinun tahtosi

Suomennettu hartaudesta:
Lord, may your will be done
Charlyne Cares Devotion 15.4.2022

Aterian aikana Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: “Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini.” Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: “Juokaa tästä, te kaikki. Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. Ja minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia ennen kuin sinä päivänä, jona juon uutta viiniä teidän kanssanne Isäni valtakunnassa.”
Matt 26:26-29

Herra sanoi opetuslapsilleen, että he kaikki luopuisivat hänestä ja hylkäisivät hänet. Jeesus jopa kertoo opetuslapsille, että kuolemansa jälkeen Hän nousisi kuolleista. Huomaatko, miten Herramme alkaa käymään läpi näitä koetuksen olosuhteita itsekseen? Yksikään opetuslapsista ei voinut käsittää, mitä heidän silmiensä edessä tapahtui, vaikka Jeesus kertoi monet kerrat, mitä tulisi tapahtumaan.

Laulettuaan kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle. Silloin Jeesus sanoi heille: “Tänä yönä te kaikki luovutte minusta, sillä on kirjoitettu: ‘Minä lyön paimenen maahan, ja lauman lampaat joutuvat hajalle.’ 
Matt 26:30-31

Onko Herra puhunut sinulle omista avioliitto-ongelmistasi? Tuntuiko sinusta, että jotakin puuttui avioliitostanne? Aiotko oppia opetuslasten virheistä, vai päättäisitkö etsiä, oppia ja seurata Herraa olosuhteistasi huolimatta? Kuunteletko, mitä Herra puhuu sydämeesi? Sanooko Hän sinulle, että avioliittosi herää taas eloon? Uskotko sen? Aiotko torjua ja kieltää Herran Jeesuksen niin kuin Pietari teki, ei kerran, vaan kolme kertaa yhtenä iltana?

Pyydä Herraa tekemään itsesi herkäksi kuulemaan, kun Hän puhuu sydämeesi. Hän saataa antaa sinulle opastuksen tai toivon sanoja, tai Hän saattaa varoittaa sinua. Kun Jumala puhuu sinulle, kirjoita se päiväkirjaasi. Ne ovat tärkeitä keskusteluja Hänen kanssaan.

Kun Jeesus oli paljastanut opetuslapsille, että yksi heistä pettäisi Hänet, Herra puhui heille toiveikkaasti ja rohkaisi heitä yksityiskohtaisesti Johanneksen evankeliumissa luvuissa 14-16. Jeesus lopetti erityisellä rukouksella opetuslastensa puolesta kappaleessa 17. Voit rukoilla samaa rukousta itsellesi ja perheellesi. Herra puhui voimallisia sanoja hiljaisen viikon aikana opetuslapsilleen. Älä ikinä epäile, etteikö Pyhä Henki haluaisi puhua erityisiä sanoja myös sinulle, kuten uskoa, toivoa ja luottamusta liittyen avioliittosi heräämiseen kuolleista.

Vihollinen haluaa tuhota sinut ja avioliittosi, mutta Herramme on suurempi. Usko rukouksen voimaan, kun rukoilet, että rakas puolisosi kuuntelisi Herran ääntä, ja tottelisi Hänen ohjeitaan ja Hänen tahtoaan.

Uskotko rukouksen voimaan? Miten arvioisit rukouselämäsi? Kuvittele, että Herra valitsisi sinut kanssaan rukoilemaan tulevien kärsimysten puolesta. Jeesus otti opetuslapsensa ja valitsi läheisimmät ystävänsä ja opeuslapsensa Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen mukaansa Getsemanen puutarhaan.

Sitten Jeesus tuli opetuslasten kanssa Getsemane-nimiseen paikkaan ja sanoi heille: “Jääkää te tähän siksi aikaa kun minä käyn tuolla rukoilemassa.” Pietarin ja molemmat Sebedeuksen pojat hän otti mukaansa. Murhe alkoi nyt ahdistaa häntä, ja hän joutui tuskan valtaan. Hän sanoi heille: “Olen tuskan vallassa, kuoleman tuskan. Odottakaa tässä ja valvokaa minun kanssani.” Hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi kasvoilleen maahan ja rukoili: “Isä, jos se on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä.”
Matt 26:36-39

Oletko itse rukoillut niin kuin Jeesus, itkenyt hallitsemattomassa surussa ja murheessa avioliittosi puolesta? Oletko rukoillut, että Herra ottaisi surun maljan pois sinulta? Tuossa hetkessä maailman synti oltiin siirtämässä Jeesukselle Kristukselle ja Hänet tehtiin synniksi meidän tähtemme (2 Kor 5:21). Jeesus Kristus luovutti oman tahtonsa ja tiensä Jumalan, Isän, täydelliseen tahtoon. Tuossa rukouksessa näkyy äärimmäinen alistuminen. Olkaamme kaikki halukkaita tekemään niin.

 Hän palasi opetuslasten luo ja tapasi heidät nukkumasta. Silloin hän sanoi Pietarille: “Ettekö te edes hetken vertaa jaksaneet valvoa kanssani?
Matt 26:40

Kuvittele, jos Herra pyytäisi sinua rukoilemaan Hänen puolestaan, ja sitten sinä nukahtaisit niin kuin nuo kolme opetuslasta. Jeesus valitsi Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssaan rukoilemaan ja he nukahtivat henkisen ja fyysisen uupumuksen takia. Tuntuuko sinusta, että olet liian uupunut rukoilemaan puolisosi ja tarpeidesi puolesta? Jeesus varoitti opetuslapsiaan.

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.”
Matt 26:41

Sinun ja minun tulee ottaa tämä totuus ja varoitus vakavasti omassa elämässämme.

Palatessaan hän tapasi taas opetuslapset nukkumasta, sillä uni oli alkanut painaa heidän silmiään. Hän jätti heidät siihen, meni taas kauemmaksi ja rukoili kolmannen kerran samoin sanoin. Sitten hän tuli opetuslasten luo ja sanoi heille: “Yhäkö te nukutte ja lepäätte? Hetki on tullut. Ihmisen Poika annetaan syntisten käsiin. Nouskaa, nyt me lähdemme! Minun kavaltajani on jo lähellä.”
Matt 26:43-46

Yhteen aikaan elämässäni en pystynyt rukoilemaan näitä sanoja Herralleni:
“Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä. Tapahtukoon sinun täydellinen tahtosi avioliitossani.”

En tuntenut Herraani niin läheisesti siihen aikaan ja pelkäsin, mitä Jumalan pitäisi tehdä, jotta Hän saisi aviomieheni huomion. Mikä voiton päivä se olikaan, kun luovutin kaiken Herralle.

Oletko sinä vielä luovuttanut sydäntäsi ja elämääsi rukoilemalla nuo sanat? Otatko jättimäisen askeleen ja luotat Herraasi täydellisesti tänään? Kun teet niin, voi minkä rauhan saatkaan, kun luovutat kaiken Herralle! Miten täydellinen ajankohta tehdä se hiljaisen viikon aikana. (Matt 26:55-56)

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries, Inc.

.