Herra, pelasta avioliittoni

6.12.2018

Herra, pelasta avioliittoni

Suomennettu hartaudesta: Lord, rescue my marriage (Charlyne Cares Devotion 6.12.2018)
Haluan jakaa suosituimpia hartaustekstejämme, nyt kun aloitamme viimeisen kuukauden vuodesta 2018. Toivon, että lukisit, lukisit uudelleen ja pistäisit nämä sanat käytäntöön. Pyydä Herraa puhumaan sinulle! Rukoilen, että vuoden 2018 viimeiset päivät olisivat täynnä rukousvastauksia elämässäsi.
-Charlyne

Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa. Synti ei siis saa hallita teidän kuolevaista ruumistanne, niin että noudatatte sen himoja.
Room 6:11-12

Mitä avioliitollesi tapahtui? Miten sinä tänne päädyit?

Heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita. Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen.
Ef 4:18-19

Miten voimallinen raamatunkohta. Ymmärrätkö, mitä puolisollesi tapahtui? Hän ei sanonut “ei” synnin houkutuksille. Hänen sydämensä on kovettunut ja hän on menettänyt kaiken herkkyytensä moraalisille säännöille ja käytännöille. Itse asiassa puolisosi on saattanut langeta ylenmääräisen moraalittomuuden ansaan, eikä hänellä ehkä ole häpeän tai säädyllisyyden tuntoa. Ihmiset saattavat kutsua sitä seksiriippuvuudeksi, mutta Jumala kutsuu sitä synniksi ja pimeydessä elämiseksi.

Miksi, poikani, viehättyisit vieraaseen naiseen, miksi hyväilisit vieraan povea? Missä ihminen kulkeekin, Herra näkee hänet ja tarkkaa hänen askeleitaan. Pahantekijä jää rikostensa vangiksi, takertuu syntiensä verkkoon.
Sananl 5:20-22

Oletko valmis rukoilemaan ja taistelemaan puolisosi ja avioliittosi puolesta? Etsitkö Herraa ja Hänen jumalallista väliintuloaan päivittäin?

Luetko Sanaa päivittäin? Rukoile, että rakkaan aviomiehesi tai vaimosi olo muuttuisi niin surkeaksi, ja hänellä ei olisi rauhaa, ja hän kantaisi häpeän ja syyllisyyden taakkaa, että hän alkaisi kuuntelemaan Pyhää Henkeä ja tottelemaan Hänen ohjeitaan. Jumala puhuu tuhlaajille, Hän kehottaa heitä pakenemaan synnistä ja tekemään parannuksen. Tunnemme miehiä ja naisia, jotka olivat uskottomia tai tekivät jotakin muuta, joka tuhosi heidän avioliittonsa. Jumala puhui totuuksia syntisille ja nyt nämä ihmiset rukoilevat puolisonsa puolesta. Vapaus tulee Jeesuksen Kristuksen kautta.

Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä! Hylätköön jumalaton tiensä ja väärintekijä juonensa, kääntyköön takaisin Herran luo, sillä hän armahtaa, turvautukoon Jumalaan, sillä hänen anteeksiantonsa on runsas. — Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella.
Jes 55:6-9

Kun paastoat ja rukoilet rakkaan puolisosi puolesta, ehdotan että käyttäisit  aikaa rukoukseen. Pyydä Pyhää Henkeä puhumaan sinulle ja paljastamaan kaikki piilossa olevat synnit tai heikkoudet, joita Hän haluaa sinussa muuttaa puolisosi poissa ollessa. Yksi kaunis rukous, jonka voit rukoilla omalla ja puolisosi nimellä, on Psalmi 51.

Kun Bob oli poissa, Herra paljasti minulle monia omia virheitäni ja syntejäni avioliitossamme. Tein parannusta Herralle ja soitin sitten Bobille useammin kuin kerran ja pyysin häneltä anteeksiantoa. Hän kyllä ajatteli, että olin hullu, koska hän itse eli synnissä. Olin kuitenkin itse vastuussa omasta käytöksestäni ja teoistani. Olin tehnyt päätöksen seurata Herraani Jeesusta Kristusta. En aikonut luovuttaa Jumalan tai Bobin suhteen. Herra kosketti ja muutti minua avioeromme jälkeen, joten tiesin, että Hän voisi koskettaa ja muuttaa Bobin sydäntä! Päätätkö uskoa samaan? Käytä hetki lukeaksesi 1 Joh 1:5-10.

Toivon, että olisin silloin tiennyt kaiken sen, mitä tiedän nyt, etten olisi tehnyt virheitä silloin monta vuotta sitten. Ymmärrän nyt, etten tuntenut Jumalan sanaa tarpeeksi hyvin. En ollut pitänyt säännöllisiä hartaushetkiä  Herran kanssa. En opetellut ulkoa raamatunkohtia, enkä tiennyt rukoilla Jumalan taisteluvarustusta tai Suojamuuria itseni ja perheeni ylle päivittäin.

Olin uudestisyntynyt vauvakristitty ja pysyin vauvana, enkä kasvanut Herrassa. Tein virheitä vaimona, enkä osoittanut rakkautta tai kunnioitusta miestäni kohtaan niin kuin Raamattu opettaa. Epäonnistuin vaimona, mutta Herra antoi minulle toisen mahdollisuuden avioeromme jälkeen, enkä luovuttanut Jumalani tai aviomieheni suhteen. Herra, sinun Jumalasi, antaa myös sinulle toisen mahdollisuuden, jos etsit Häntä ensin. Ala sitten rukoilemaan rakkaan puolisosi puolesta, huolimatta siitä mitä tunnet juuri nyt. Jumala voi palauttaa tunteet ja rakkauden, jotka sinulla joskus olivat puolisoasi kohtaan, kunhan etsit ensin Hänen vanhurskauttaan.

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.
Matt 6:33

Jeesus on vastaus. Jokaisen syntisen täytyy kääntyä Herran puoleen, tunnustaa syntinsä, tehdä parannus, kääntyä 180 astetta toiseen suuntaa, etsiä Herraa muuttamaan hänet syntisiltä teiltään ja syntisestä elämäntyylistään. Pyydä Herraa tutkimaan omaa sydäntäsi ja rukoile, että puolisosi sydän katuisi. Sitten te molemmat voitte antaa kaiken anteeksi toisillenne. Unohda menneet ja rakenna avioliittosi Jeesuksen Kristuksen kulmakivelle. Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako. Jeesus Kristus jätti Pyhän Hengen opastamaan, ohjaamaan ja varjelemaan meitä pahalta.

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.
Matt 26:41

Sillä, mitä puolisollesi tapahtui, ei ole väliä nyt. Miten sinä reagoit, elät ja taistelet puolisosi puolesta, jonka synti, vihollinen, on ottanut vangikseen? Herra, sinun Jumalasi, on puolisosi perässä. Hän ei ole luovuttanut. Jeesus Kristus kuoli kaikkien syntisten puolesta.

Älä ikinä lakkaa uskomasta ihmeellisen mahtavan Jumalamme voimaan. Hän voi voittaa sodan. On olemassa pakotie, jonne Herran valo loistaa ja osoittaa tien kotiin!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uusimmat julkaisut täältä.