Hän antaa teille levon

22.7.2019

Hän antaa teille levon

Suomennettu hartaudesta: He will give you rest (Charlyne Cares For Kids Devotion 19.7.2019)

Hartausteksti lapsille rohkaisee lastasi hänen kasvaessaan suhteessaan Herran kanssa.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden.
Ps 23:1-3

Emma oli väsynyt. Niin väsynyt. Ei vain fyysisesti vaan myös henkisesti. Hän oli väsynyt olemaan se “vastuullinen”, joka katsoi veljen ja siskon perään koko kesän, kun äiti teki töitä. Hän oli väsynyt kaikista hänen harteilleen kasaantuneista kotitöistä – pyykit, talon pitäminen siistinä, lounaan laittaminen, jopa ruohonleikkurin työnteleminen, silloin kun äidillä ei ollut aikaa.

Kun koulu oli loppunut, se oli tuntunut seikkailulta. Emma oli ylpeä siitä, että äiti oli ajatellut hänen olevan tarpeeksi vastuullinen hoitamaan asioita äidin ollessa töissä, eikä isoäidin tarvinnut tulla käymään joka päivä. Emmasta oli kiva keksiä syömistä veljelle ja siskolle. Hän piti halauksesta, jonka sai äidiltä tämän tullessa kotiin viikattujen pyykkien luokse ja siistiin taloon.

Mutta kesää oli jo kulunut ja Emma oli uupunut. Hänen pikkuveljensä ja -siskonsa valittivat siitä, mitä oli lounaaksi. Talo näytti sotkuisemmalta joka päivä ja nurmikko kaipasi useammin leikkaamista. Tämä kaikki sai Emman kärttyiseksi – itsensä kanssa, veljen ja siskon kanssa, jopa äidin kanssa. Emma näki valtavan korillisen pyykkiä, joka odotti viikkaamista. Hän vain pudisteli päätään ja meni makaamaan huoneeseensa.

“Herra”, hän sanoi. “Minä olen niin väsynyt. Olen yrittänyt tehdä hyvää työtä äidille ja tiedän, että hän arvostaa sitä, mutta näiden jokapäiväisten vastuiden hoitaminen väsyttää minua. En jaksa enää olla se, jonka pitää saada kaikki asiat tehdyksi. En jaksa koko tätä juttua meidän perheessämme, kun isä ei ole täällä auttamassa, äidin pitää tehdä töitä ja minun pitää hoitaa asioita, kun hän on poissa. Se on liian raskasta, Herra.”

Sydämessään hän kuuli:

Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.
Matt 11:28-30

Emma mietti tätä raamatunkohtaa mielessään, toistaen sitä itselleen uudestaan ja uudestaan. Hän tunsi rentoutuvansa. Pikkuhiljaa hän tunsi olonsa rauhallisemmaksi, positiivisemmaksi ja levänneemmäksi. Hänestä tuntui siltä niin kuin hän olisi ollut Jeesuksen rakastavassa sylissä, ja että Hän olisi ottanut kaikki hänen taakkansa. Emma tunsi rauhaa.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.
Fil 4:6-7

Emma kuuli takaoven kolahduksen veljen ja siskon tullessa takaisin kirjastosta. “Emma”, he huudahtivat hänelle. “Mummo kävi hakemassa meidät ja ostimme lounasta. Se on sinun lempparia.”

Mummo halasi Emmaa tullessaan keittiöön. “Ajattelin, että pieni tauko olisi paikallaan”, hän vinkkasi Emmalle. “Entä jos vien teidät kaikki uimaan iltapäivällä?” Ajatus iltapäivästä kellumassa lautalla ja makoilemassa auringossa kuulosti mahtavalta. Ja vaikka Emma tiesi, että siitä seuraisi taas yksi korillinen pyykkiä, hän näytti Jumalalle pikaisesti peukkua ja kuiskasi “Kiitti!”

Sinä katat minulle pöydän vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen. Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.
Ps 23:5-6

Kim
Odottava puoliso Nebraskassa
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää lapsille tarkoitettuja hartaustekstejä TÄÄLTÄ