Etkö pelännyt elää tuhlaajana?

6.10.2019

Etkö pelännyt elää tuhlaajana?

Suomennettu hartaudesta: Did you have no fear while living as a prodigal?

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Se on pelottavaa, mutta periaatteessa ei. Jotakin saattaa tapahtua, niin kuin Herra yritti kiinnittää minun huomioni, ja saatoin jollain tavalla ajatella tekosiani, mutta todellista sydämen muutosta ei tullut. Seuraavana päivänä elämäni oli taas samanlaista ajanhukkaa kuin ennenkin.

Yksi tapaus todella sai minut pysähtymään ja ajattelemaan. Olin eronnut ja asuin ja tein töitä 160 km:n päässä perheestäni. Yhtenä iltana olin yksin kotona ja minulle tuli pahat vatsakivut. Illan edetessä kipu kasvoi niin kovaksi, että olin kaksinkerroin. Koin ääretöntä kipua ja luulin kuolevani. Yksin ja ilman lääkäriä en halunnut mennä päivystykseen.

Sinä iltana en soittanut sille toiselle naiselle, soitin Charlynelle. Sanoin olevani sairaana ja että olin laittanut pöydälleni valmiiksi vakuutuskortit ja muut paperit, joita hän tarvitsisi, jos kuolisin. Klassiseen tapaansa Charlyne olisi vapaaehtoisesti ajanut kahden tunnin ajomatkan luokseni, vaikka kello oli yli 11 illalla arkipäivänä. Kieltäydyin siitä, ja Charlyne sanoi rukoilevansa puolestani. Jätin siksi yöksi oven lukitsematta ja nukuin alakerran sohvalla, jotta minun ruumistani ei tarvitsisi kantaa alas kapeita portaita toisen kerroksen makuuhuoneesta.

Monet odottavat puolisot ovat kokeneet vakavaa sairautta eläessään yksin. Tiedät jotakin siitä pelosta ja epätoivosta, jota yritän kuvailla. Siinä on kuitenkin ero, koska sinulla on Pyhä Henki lohduttajanasi. Minä makasin tuolla sohvalla pimeässä ja pahemmissa kivuissa kuin osasin kuvitella ja ajattelin “Miksi Jumala edes haluaisi auttaa minua kaiken sen jälkeen, mitä olen tehnyt ja miten nyt elän?” Tunnustin Jumalalle omat tekoni ja tein Hänelle taas yhden valheellisen lupauksen.

Seuraavana aamuna heräsin puhelinsoittoon. Charlyne soitti tarkistaakseen tilani. Hän sanoi, että oli valvonut suurimman osan yöstä ja rukoillut puolestani. Minulla ei ollut enää kipua. Sen sijaan että olisin täyttänyt kaikki lupaukset, jotka olin tehnyt Jumalalle edellisenä iltana, ja olisin mennyt takaisin aviovaimoni luokse, joka oli rukoillut minut pois taas yhdestä kriisistä, sinä päivänä käänsin taas selkäni hänelle ja jatkoin onnellisuuden etsimistä synnistä. Sitä ei kuitenkaan ikinä löydy, ei minulle eikä sinun tuhlaajapuolisollesi.

On järjetöntä ja väärin rukoilla sairautta tai hätää tuhlaajallesi. Sen tekeminen on vähän niin kuin menisi ihotautilääkärille sydänvian takia. Älä yritä rukoilla “iho-ongelmia” kuten pinnallista itsekkyyttä rakkaasi elämään, vaan tajua, että hänellä on “sydänongelma”. Miten sinun pitäisi rukoilla? Rukoile, että puolisosi tekisi parannuksen teoistaan.

Rukoilen, että voit oppia tästä kokemuksesta sen, että ennen kuin puolisosi kokee vilpitöntä surua ja tekee parannuksen (kääntyy pois) siitä, mitä on tehnyt, mikään muu ei tehoa. Joku muutos saattaa kestää muutaman päivän tai viikon, mutta avioliittosi todellinen eheytyminen alkaa vasta, kun puolisosi sydän särkyy (Pyhän Hengen voimasta, ei sinun) siitä, mitä hän on tehnyt perheelleen ja Jumalalle. Kun Jumala särkee puolisosi sydämen, edes lauma villihevosia ei voi pidellä häntä pois sinun luotasi. Oletko valmis?

Minä otan teidät vieraiden kansojen keskeltä, minä kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte, minä puhdistan teidät kaikesta saastastanne ja epäjumalienne kaikesta iljettävyydestä. Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan… Te muistatte silloin tekonne ja toimenne, jotka eivät olleet hyviä, ja te inhoatte itseänne syntienne ja iljettävien tekojenne tähden. En minä teidän tähtenne tee sitä minkä teen, sanoo Herra Jumala, se teidän tulee tietää. Hävetkää, muistakaa vaellustanne ja hävetkää, israelilaiset!
Hes 36:24-27, 31-32

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ

Lisää vastauksia kysymyksiin löydät Bobin uudistetusta kirjasta The Prodigal’s Perspective.