Eksyttäjän juonet

18.1.2019

Eksyttäjän juonet

Suomennettu hartaudesta: Tricks of the deceiver (Charlyne Cares Devotion 18.1.2019)

Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa. Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.
Ilm 12:7-9

Tiesitkö, että Saatana haluaa johdattaa koko maailman harhaan? Yksi hänen vahvimmista aseistaan ihmisiä vastaan on harhaanjohtaminen. Saatana on eksyttäjä ja kaikkien valheiden isä.

Saatanan suunnitelma seurakuntaa ja perhettä vastaan on lannistaa, erkaannuttaa ja hajottaa. Hän haluaa varastaa, tappaa ja tuhota jokaisen ihmisen, avioliiton, perheen ja seurakunnan.

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän. 
Joh 10:10

Saatana käytti petkuttamista Eevan houkuttelemisessa, ja hän käyttää samaa metodia vielä tänäkin päivänä. Eksyttäjää voidaan kuvailla näin: Joku, joka johtaa muita harhaan. Näetkö nyt, kuinka sinun pitää varoa vihollisen eksytysasetta?

Puolisosi on johdettu harhaan, houkuteltu pois ja hän on sokea totuudelle ja oikealle ja väärälle. Ehkä niin on käynyt sinulle. Saatana käyttää eksyttämistä joka päivä kaikkia ihmisiä vastaan, myös kristittyjä. Muista siis tämä voimallinen raamatunkohta:

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset. Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät. Hänen on valta iankaikkisesti. Aamen.
1 Piet 5:8-11

Yksi mies kirjoitti meille ja kertoi oman kokemuksensa siitä, miten hän oli sokaistunut. Hän selitti, kuinka valehteleminen vaimolle oli pahempaa kuin uskottomuus. Se painoi häntä, mutta hän ei silti lopettanut valehtelemista. Vaimo sai tietää totuuden. Mies teki parannuksen ja pyrkii nyt olemaan sellainen aviomies, jonka vaimo ja lapset ansaitsevat. Hän myöntää itse olleensa kaiken takana ja syyllinen siihen, että satutti kaikkia muita niin paljon omilla valheillaan. Nyt hän on se, joka pysyy pystyssä ja rukoilee.

Siinä taas yksi syntinen, joka pelastui Jumalan ihmeellisestä armosta. Älkäämme ikinä epäilkö sitä voimaa, miten Herra koskettaa ja muuttaa elämiä. Jumala vastaa rukouksiimme ja syntiset katuvat. Saatana voitetaan joka päivä, kun syntiset kääntävät sydämensä Herran puoleen katuvina ja pelastusta varten. Rukoilethan heidän puolestaan.

Kuinka moni lähimmäisistäsi on langennut synnin ansaan Saatanan pettävien ja houkuttelevien temppujen ja juonien takia? Vihollinen haluaa meidän epäilevän Jumalaa ja Hänen voimaansa. Saatana ei halua meidän muistavan, kuka taivaallinen Isämme on, ja mitä Hän on tehnyt ja mihin Hän pystyy.

Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
2 Kor 11:3

Mitä Sana sanoo? Jumalan kansa tuhotuu, sillä he eivät tunne Häntä (Hoos 4:6). Minä tein syntiä, kun uskoin paholaisen valheisiin, petkutuksiin ja maailman houkutuksiin. Puolisosi on myös joutunut harhaan, huiputettu, ja hän on langennut maailman synteihin. Hän ei ole sitoutunut avioliittoonsa, ja ottaa vain vähän tai ei ollenkaan vastuuta perheestään, mielialastaan, vihastaan, pahoinpitelyistä, alkoholista tai muista riippuvuuksista. Jumalan “totuudet” vapauttavat sinut ja puolisosi eksyttäjältä, Saatanalta.

Niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia. Ehkäpä Jumala antaa heidän mielensä muuttua, niin että he tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät Paholaisen ansasta, johon tämä on heidät vanginnut pakottaakseen heidät tahtoonsa.
2 Tim 2:25-26

Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: “Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.”
Joh 8:31-32

Sinun täytyy olla herkkänä Pyhän Hengen voimalle. Opettele kuuntelemaan Pyhän Hengen kutsua ja ojennusta. Opit tunnistamaan Hänen lempeän äänensä, jotta Hän voi puhua sinulle päivittäin, ohjaten sinua vanhurskauden tiellä.

Älä unohda sitä hintaa, jonka Jeesus Kristus maksoi Golgatalla, vuodatti verensä ja kuoli ristillä. Hän kukisti Saatanan, joka hävisi sodan, kun Jeesus Kristus nousi kuolleista! Älä unohda, että Saatanan täytyy paeta luotasi, kun puhut Jeesuksen nimeä. Älä ikinä eksy, vaan opi tunnistamaan vihollisen juonet joka päivä Pyhän Hengen avulla. Herramme on suurempi!

Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
1 Joh 4:4

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.