Ei peruuttamattomasti rikki

6.11.2019

Ei peruuttamattomasti rikki

Suomennettu hartaudesta: Not irretrievably broken (Charlyne Cares Devotion 4.11.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Kolmisäikeinen lanka ei helposti katkea.
Saarn 4:12 (Raamattu kansalle)

Ystäväni soitti minulle yhtenä päivänä ja sanoi, että hänen uusi autonsa oli taas rikki, kolmannen kerran. Hän oli turhautunut ja pettynyt, mutta päätti toistuvasti viedä sen korjaukseen. Kysyin häneltä, miksi hän ei vain vaihtaisi autoa toiseen. Hän sanoi ei, “Minä aion korjata sen, se on hyvä auto.” Samalla tavalla poikani mursi kätensä jalkapalloa pelatessa, ja hän oli kovissa tuskissa ja pelkäsi, ettei pystyisi enää koskaan käyttämään kättään täydellisesti. Onneksi kirurgi sai kipsattua hänen kätensä ja se parani muutamassa kuukaudessa. Tänään hän on täysin toipunut ja kipu on vain hämärä muisto.

“Rikki” on sana, jota käytämme usein. Se voidaan määritellä näin: “särkynyt tai ei toimi kunnolla”. Ystäväni päätti, ettei hän vaihda rikkinäistä autoaan uudempaan merkkiin ja malliin, vaan hän antoi mieluummin mekaanikon korjata sen. Samalla tavalla poikani päätti antaa kirurgin korjata murtuneen käden, sen sijaan että olisi elänyt jatkuvassa kivussa.

Kun avioliittoni alkoi hajoamaan, halusin epätoivoisesti korjata sitä, mutta en rehellisesti sanottuna tiennyt miten tai kenen puoleen kääntyä. Aviomieheni oli varma siitä, että se oli “peruuttamattomasti rikki”. Surullista kyllä, minä en reagoinut asianmukaisesti, vaan sanoin ja tein asioita, jotka pahensivat tilannetta. Vaikka hyväksyin raamatunjakeen “Laskekaa aseenne ja tietäkää, että minä olen Jumala.” (Ps 46:10 Raamattu kansalle), jatkoin kamppailua irti päästämisen kanssa ja että antaisin Jumalan ottaa ohjat käsiinsä. Itkin toistuvasti Herralle, että Hän herättäisi kuolleista avioliittoni kuivat luut (Hes 37:4) ja muuttaisi aviomiestäni. Enpä osannut aavistaa, että Jumala halusi muuttaa MINUA.

Niinpä alkoi itsensä muuttamisen kivulias prosessi, kun Herra alkoi korjaamaan minussa olevia rikkinäisiä kohtia. Nuo rikkinäiset palaset ovat usein estäneet minua tulemasta sellaiseksi vaimoksi, äidiksi ja naiseksi, jollaiseksi Jumala on minut kutsunut. Matka on ollut haastava, mutta Herra on luvannut olla “lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.” (Ps 34:18). Minussa on edelleen työ kesken ja jatkan katseeni kiinni pitämistä Jumalassa. Hän on opettanut minulle, kuinka nöyrtyä, kuinka osoittaa armahtavaisuutta ja kuinka rukoilla ihmisten puolesta, jotka ovat satuttaneet minua ja torjuneet minut.

Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus.
Ef 4:31

Sen lisäksi opin, kuinka rakastaa sitä, joka ei ole rakastettava ja antamaan anteeksi sen, mikä on anteeksiantamatonta. Herra on ollut uskollinen ja on antanut apukeinoja kuten Rejoice Marriage Ministryn ja ihmeellisiä rukoustaistelijoita, jotka ovat ympäröineet minut odotukseni aikana. Uskon, että Jumala tietää, kuinka korjata rikkinäiset kohdat sinussa ja puolisossasi – sinun täytyy vain päästää irti ja antaa se Hänelle.

Minä hyvitän teille ne vuodet, jolloin sadon söivät sirkat ja niiden toukat, vaeltajasirkat ja kalvajasirkat, tuo suuri sotajoukko, jonka lähetin teidän kimppuunne. Te saatte syödä ja tulette kylläisiksi, te ylistätte Herraa, Jumalaanne, joka on tehnyt ihmeellisiä tekoja teidän hyväksenne. Minun kansaani ei enää koskaan pilkata.
Joel 2:25-26

Sharon
Florida, USA
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.