Armoa armon päälle

20.1.2021

Armoa armon päälle

Suomennettu hartaudesta: Grace upon grace (Charlyne Cares Devotion 18.1.2021)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Jouduin kauheaan tilanteeseen aviomieheni takia ja siihen liittyi myös toinen nainen. Puhelinsoittoja, jotka halvensivat minua. Sain pidettyä suuni kiinni häväistyksen, torjutuksi tulemisen ja kivun keskellä. Rukoilin armoa, etten kuolisi tai sanoisi/tekisi jotakin, joka olisi epäkunnioittavaa Jumalaani kohtaan. Maailma olisi hurrannut minulle… sanonut, että minulla on täysi oikeus maksaa takaisin samalla mitalla. Että minulla olisi kaikki oikeus vähätellä ja tasoittaa tilanne. Jumalan Sana kuitenkin sanoo, ettemme ole tästä maailmasta eikä taistelumme ole verta ja lihaa vastaan. Taistelumme on hengellistä, joten meidän tulee taistella Jumalan Sanalla rukouksessa.

Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.
Ef 6:12

Toivon, että voisin sanoa, että hoidin tilanteen rakkaudella ja myötätunnolla. Selvisin kauheasta tuskan yöstä. Mutta seuraavana päivänä, kun ajattelin ja ajattelin kipua ja häpeää ja kun aviomieheni satutti minua taas, annoin ylpeyden kasvaa sisälläni. Aloin etsimään naisen puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta, mitä tahansa, miten voisin saada hänet kiinni ja sanoa hänelle muutaman sanan. Olen varma, että sieluni vihollinen kuiski korvaani ja ylpeydessäni kuuntelin. Omavanhurskas henkeni alkoi pulputa. Rukoilin “Jumala, auta minua… Jos et pysäytä minua, aion toimia pahasti.” Hän pysäytti minut. En löytänyt minkäänlaisia yhteystietoja.

Sitten sain toisen puhelinsoiton aviomieheltäni, juuri kun olin etsimässä naista sosiaalisesta mediasta. Mieheni pyysi anteeksi minulta, juuri kun olin lähettänyt naiselle viestin, joka ei selvästikään osoittanut Jeesuksen rakkautta. Viesti ei sisältänyt kirosanoja tai valheita, mutta se oli ylpeyden motivoima ja se teki siitä väärän. Jeesus pysyi hiljaa ja Jumala taisteli hänen puolestaan. Ylpeys sanoi minulle “Sinä olet hänen vaimonsa… kuka tuo nainen kuvittelee olevansa… sinulla on oikeus taistella perheesi puolesta… aiotko antaa ihmisten jatkaa kohdella sinua huonosti…” ja lankesin siihen. Siinä hetkessä, kun aviomieheni pyysi anteeksi, tunsin korjaavan kuiskauksen hengessäni.

Ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa.
1 Kor 13:5

Tiesin, että tein väärin ja Jumala kuiskasi “ylpeys”. Menin polvilleni katuvana. Olin niin häpeissäni ja pahoillani ja kuulin toisen äänen. Äänen, joka tuomitsi minua. Se sanoi minulle “Sinä et ole muuttunut, sinun pitää edelleen saada viimeinen sana, mokasit sen, olet omavanhurskas syntinen, hyödytön.” Surin ja huusin tuskassani taas kerran ja siinä hetkessä Isäni sanoi minulle “Minun armoni riittää”. Jumalan armo riittää, Hänen rakkautensa ja ohjauksensa on lempeää ja armollista. Tiedän, että minun täytyy käsitellä käyttäytymiseni seuraukset ja minulla/meillä on korkeampi standardi. Jumala on kuitenkin kanssani ja Hänellä on viimeinen sana.

Mutta hän on vastannut minulle: “Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima.
2 Kor 12:9

Jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa niin kuin isä omaa lastaan.
Sananl 3:12

Joinakin päivinä minuun sattuu niin paljon, että tuntuu kuin sydämeni olisi kurkussani ja olen tukehtumaisillani siihen. Selviän päivistäni rukouksesta toiseen, anon voimaa tehdäkseni Hänet ylpeäksi ja Hän muistuttaa minua, että Hän on jo ylpeä, koska minä olen Hänen ja Hän on minun. Olen rakastettu; Hän laulaa minulle. Ja minä muutun pikkuhiljaa, armoa armon päälle.

 Jumalani, sinun apuusi minä luotan. Enhän luota turhaan, ethän anna vihollisilleni sitä riemua, että he voittavat minut!
Ps 25:2

Joten rakkaat veljeni ja sisareni Kristuksessa, hengittäkää, rukoilkaa, olkaa ystävällisiä itsellenne, valmiina tottelemaan Pyhää Henkeä ja hyväksymään Jumalan ojennusta. Jumalan maailmassa kukaan ei epäonnistu; me vain teemme testin aina uudestaan kunnes onnistumme, ja Hän on aina valmiina auttamaan. ÄLÄ anna vihollisen lyödä sinua; kerro Hänelle Jumalan armosta. Sano hänelle, että sinä olet rakastettu ja todiste löytyy naulanjäljistä.

Siunauksin,
Patty
New Mexico

Rejoice Marriage Ministries