Älä salli minun joutua häpeään

8.10.2020

Älä salli minun joutua häpeään

Suomennettu hartaudesta: Do not let me be put to shame (Charlyne Cares Devotion 7.10.2020)

Sinun puoleesi, Herra, minä ylennän sieluni. Jumalani, sinuun minä luotan. Älä salli minun joutua häpeään, älkööt viholliseni saako riemuita minusta. Ei yksikään, joka sinua odottaa, joudu häpeään. Häpeään joutuvat ne, jotka ovat syyttä uskottomia.
Ps 25:1-3 (Raamattu kansalle)

Huutaako sydämesi näin tänään? “Herra, älä anna minun joutua häpeään. Laitan kaiken toivoni ja luottamukseni Sinuun ja tiedän, että vain Sinä voit puolustaa minua.” Lue tänään osana hartauksiasi Psalmi 25. Se on yksi lempipsalmeistani. Kun luet tätä Psalmia, tee siitä henkilökohtainen huutaessasi avuksi Herraa. Hän on sinun turvapaikkasi; huuda Häntä avuksi ja luota sitten Häneen, että sulillaan hän suojaa sinua, hänen siipiensä alla sinä saat turvan (Psalmi 91).

Herra, sinuun minä turvaan, älä salli minun ikinä joutua häpeään. Vapauta minut vanhurskaudessasi… Herra, älä salli minun joutua häpeään, sillä sinua minä huudan avukseni…
Ps 31:1, 17 (Raamattu kansalle)

Kun erosin Bobista, minusta tuntui siltä että otsassani oli vilkkuva punainen “E” (eronnut), joka näytti kaikille, että olin epäonnistunut vaimona ja puolisona. Tunsin syyllisyyttä ja häpeää. Kamppailetko niiden tunteiden kanssa tänään? Voit olla varma, että myös puolisosi tuntee syyllisyyttä ja häpeää, näet sitä tai et. Kuulemme monesti miehiltä ja naisilta, että heidän puolisonsa ei edes tule kotiin hakemaan lapsia. Se on syyllisyyttä ja häpeää.

Kun olin yksin yön pimeimpinä tunteina, käännyin aina Jumalan Sanan puoleen, sillä Hän puhui minulle usein Raamatun kautta. Monet eri raamatunkohdat lohduttivat minua, kun olin yksin, kaikissa niissä olosuhteissa ollessani eronneena, ja olin vastuussa kolmesta lapsestamme. Rukoilen, että tänään nykyisistä olosuhteistasi huolimatta käyttäisit aikaa lukeaksesi Jumalan Sanaa, jotta saisit Hänen parantavaa kosketusta, Hänen voimaa ja Hänen suuntaohjeitaan elämällesi.

Sinun täytyy muistaa, että rakas miehesi tai vaimosi on sokaistunut, eksynyt ja kuuro moraalisille ja hengellisille arvoille siihen pisteeseen asti, ettei hän kuuntele Pyhää Henkeä vaikka olisi uskovainen. Rukoilen, että kirjoitat päiväkirjaan tai tietokoneelle “reema”-raamatunkohdat, kun Pyhä Henki puhuu sydämeesi. Haluan jakaa erään raamatunkohdan, jonka Herra antoi minulle monta vuotta sitten, joka on edelleen todella tärkeä minulle. Rukoilen, että se poistaa pelkosi ja kasvattaa uskoasi Herraan:

Häpeään, pahasti häpeään joutuvat kaikki, jotka vihaavat sinua. Ne, jotka sinua syyttävät, tuhoutuvat, häviävät olemattomiin. Hakemallakaan et heitä enää löydä, niitä, jotka taistelivat sinua vastaan. Tyhjiin katoavat, olemattomiin ne, jotka sotivat sinua vastaan. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: “Älä pelkää, minä autan sinua.”
Jes 41:11-13

Onko sinulla aito halu olla enemmän Kristuksen kaltainen joka päivä? Pistätkö toivosi Herraan ja päätätkö elää Hänen Sanansa totuuden mukaan? Kiitä Herraa hengellisestä kasvustasi ja ylistä Häntä. Sinun tulee huutaa apua, janota Hänen tahtoaan ja Hänen tietään elämällesi,“Ohjaa minut Sinun totuuteesi ja opeta minulle Sinun tiesi.”

Herra, ilmoita minulle tiesi, opeta minulle polkusi. Johdata minua totuudessasi ja opeta minua, sillä sinä olet Jumala, minun pelastajani. Sinua minä odotan kaiken päivää.
Ps 25:4-5

Meidän tulee tunnustaa syntimme Herran edessä. Hän näkee ja tietää kaiken. Hän ei siunaa sinua tai vastaa rukouksiisi, jos sinulla on piilossa olevia syntejä elämässäsi. Pyydä Herraa tutkimaan sydäntäsi ja paljastamaan piilotetut alueet, jotka tarvitsevat muutosta elämässäsi, ennen kuin aviomiehesi tai vaimosi tulee kotiin.

Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.
Ps 139:23-24

Rukoilen, että kuljet luottavaisesti ja tiedät, että Herra hoitaa olosuhteesi tuodakseen ylistystä ja kunniaa Hänen nimelleen. Anna Jumalan olla Suojelijasi ja Puolustajasi, kun Hän suojelee nimeäsi ja mainettasi. Pidä katseesi kiinni Herrassasi, usko ja luota Herran, sinun Jumalasi voimaan. Jumala vihaa eroa ja Hän haluaa sinulle, rakkaalle aviomiehellesi tai vaimollesi, ja avioliitollesi parasta!

Varjele minun sieluni ja vapauta minut. Älä salli minun joutua häpeään, sillä sinuun minä turvaan. Nuhteettomuus ja oikeamielisyys varjelkoot minua, sinuun minä panen toivoni. Jumala, lunasta Israel kaikista ahdistuksistaan.
Ps 25:20-22 (Raamattu kansalle)

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.