Älä ikinä, ikinä, ikinä luovuta!

7.1.2022

Älä ikinä, ikinä, ikinä luovuta!

Suomennettu hartaudesta:
Never, never, never give up!
Charlyne Cares Devotion 7.1.2022

Herra on hyvä sille, joka panee toivonsa häneen, sille, joka häntä etsii. Hyvä on hiljaisuudessa toivoa apua Herralta.
Valit 3:25-26

Oletko lannistunut olosuhteidesi takia? Ehdotan, että palvot ja ylistät Herraasi. Tuntuuko sinusta, ettet pysty enää seisomaan avioliittosi puolesta, koska se on liian vaikeaa? Mene hakemaan Raamattusi ja ala lukemaan Psalmeja ääneen. Niin, lue Psalmeja, kunnes Pyhä Henki alkaa koskettamaan ja parantamaan haavoittunutta, torjuttua ja hyljättyä sydäntäsi. Älä ikinä, ikinä lopeta uskomista siihen, mitä Herrasi voi tehdä puolestasi!

Nyt Herra kutsuu sinua, hylättyä vaimoa, joka on toivonsa menettänyt. — Kuka voisi hylätä nuoruutensa vaimon, sanoo sinun Jumalasi. — Hetkeksi minä sinut jätin,
mutta suuressa rakkaudessani minä nyt haen sinut takaisin.
Jes 54:6-7

Kuulkaa minua, te jotka tunnette oikeuden, te joilla on minun lakini sydämessänne: — Älkää pelätkö ihmisten pilkkaa, älkää säikkykö heidän herjauksiaan!
Jes 51:7

Kun vuosia sitten kävin läpi avioliitto-ongelmiamme ja avioeroa, olisin sanonut “Sinä et ymmärrä! Et ymmärrä, miten minuun sattuu! Et ymmärrä olosuhteitani, maksamattomia laskujani ja lapsiani.” Kyllä minä ymmärrän. Mutta mikä suurempaa, Herra, sinun Jumalasi, ymmärtää kaiken, mitä olet käymässä läpi elämässäsi tänä vaikeana aikana. Hän tietää avioliitostasi, puolisostasi, lapsistasi ja niistä päätöksistä, joita sinun täytyy tehdä yksin.

Herra, kuopan syvyydestä minä huudan sinun nimeäsi. Kuule ääneni! Älä sulje korviasi, kun anon apua ja pelastusta. Sinä tulet luokseni, kun huudan sinua, ja sanot: “Älä pelkää.”
Valit 3:55-57

Rukoilin Bobin puolesta, että hän katuisi ja kääntyisi takaisin Herran luo. Olkoon se myös sinun rukouksesi tänään miehesi tai vaimosi puolesta. Oletko käsittelemässä oikeus- ja lakiasioita? Tiedän, että vaikka olisit eronnut, saatat silti joutua oikeustaisteluihin tai riitoihin raha-asioista tai muista asioista.

Herra, poista riidat nyt Jeesuksen nimessä. Anna Sinun yliluonnollista rauhaa tämän rakkaan odottavan puolison sydämeen ja hänen rakkaan puolisonsa sydämeen. Herra, herätä henkiin tämä kuollut avioliitto yhtäkkiä Jeesuksen nimessä. Aamen.

Herra, tuomitse ne, jotka ovat vetäneet minut tuomiolle! Taistele niitä vastaan, jotka minua vastaan taistelevat.
Ps 35:1

Saatat käydä läpi vaikeita aikoja muistakin syistä. Vihollinen aiheuttaa usein erimielisyyksiä ja ongelmia kaikkialla ympärilläsi. Tuntuuko sinusta, että elämäsi on kuin ote keskeltä Jobin kirjaa? Itse opin, että jos pidin katkeruutta, vihaa ja anteeksiantamattomuutta sydämessäni, niin silloin vain satutin ja tuhosin itseäni ja muita ympärilläni. Aviomieheni ja se toinen nainen eivät oikeastaan edes tienneet tai välittäneet. Anna Herran, sinun Jumalasi, olla se, jonka puoleen käännyt apua etsiessäsi.

Herra, sinä ajat minun asiaani, sinä lunastat minut. Kärsimäni vääryyden sinä näet, Herra. Hanki minulle oikeus. Sinä näet vihollisteni kostonhimon, kaikki heidän juonensa. Herra, sinä kuulet, kun he herjaavat minua, näet heidän juonensa. Vastustajani ivaavat minua, puhuvat pahaa kaiket päivät.
Valit 3:58-62

Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: “Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan” — näin sanoo Herra.
Room 12:19

Winston Churchill osoitti melkoista kestävyyttä toisen maailmansodan aikaan. Sodan jälkeen Oxfordin yliopisto kutsui Mr. Churchillin pitämään puheen valmistujaisseremoniassa. Hän nousi ylös, katsoi tiiviisti yleisöön ja aloitti: “Minulla on vain kolme totuutta kerrottavana teille tänään siitä hyveestä, joka tekee miehen. Aloitan sanomalla: Älä ikinä luovuta. Jatkan sanomalla: Älä ikinä, ikinä luovuta! Ja lopuksi sanon teille: Älä ikinä, ikinä, ikinä luovuta!” Sitten hän istui alas.

Jos minulla olisi tilaa jokaisessa hartaustekstissä, laittaisin tuon lainauksen jokaisen tekstin loppuun. Se on niin voimallinen lausunto ja totuus sinulle odottavana puolisona. Rukoilen sitä sinulle tänään; ettet ikinä, ikinä, ikinä luovuta puolisosi suhteen tai Herran, sinun Jumalasi, suhteen.

Ystäväsi, pastorisi tai neuvojasi ja jopa perheesi saattavat sanoa “Mene eteenpäin elämässäsi. Mitä oikein odotat? Olet liian nuori. Herralla on sinulle joku toinen, joka on parempi.” Pääset eteenpäin elämässäsi, kun rukoilet, että Herra, sinun Jumalasi, koskettaa ja muuttaa puolisosi sydäntä, niin että hänestä tulee uusi luomus Kristuksessa.

Pyydä Herraa antamaan sinulle sitä kestävyyttä, rohkeutta ja uskoa, jota tarvitset. Ala nyt lukemaan Psalmeja tänään. Aloita neljällä minun lempipsalmillani: Psalmi 34, Psalmi 37, Psalmi 51 ja Psalmi 91, sillä ne vahvistavat uskoasi ihmeelliseen, mahtavaan Jumalaasi. Kuvittele, jos minä olisin luovuttanut Bobin suhteen, missä olisinkaan? Ylistän Herraa niistä iankaikkisista tuloksista ja siunauksista, joita Herra on antanut perheellemme, koska päätin seurata Herran tahtoa ja tietä ikuisesti. Entä sinä?

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries