Älä horju odotuksessasi

23.5.2020

Älä horju odotuksessasi

Suomennettu hartaudesta: Don’t waver in your stand (Charlyne Cares Devotion 22.5.2020)

Karmelinvuorella Elia kääntyi kansan puoleen ja sanoi: “Kuinka kauan te horjutte puolelta toiselle? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä, jos taas Baal, seuratkaa sitten häntä!” Kansa ei vastannut hänelle mitään.
1 Kun 18:21

Kuinka usein mietit, pitääkö sinun oikeasti odottaa avioliittosi eheytymistä? Oletko odottanut mutta tullut yksinäiseksi, uupuneeksi, kahtaalle horjuvaksi ja menettänyt toivosi? Rukoilen, että luet 1. Kuningasten kirjasta luvun 18 tänä viikonloppuna. Rukoilen, että Pyhä Henki koskettaisi sinua ja saisit uuden toivon Herrasi Jumalan voimasta.

Mieltään muuttelevia minä vihaan, mutta sinun lakiasi rakastan. Sinä olet minun suojani ja kilpeni, sinun sanaasi minä panen toivoni. Kaikotkaa, pahantekijät! Minä tottelen Jumalani käskyjä.
Ps 119:113-116

Jumala lähetti Elian puhumaan taas totuutta Ahabille ja tottelemattomalle Israelille. Obadja oli harras uskovainen, mutta kun Elia kehotti häntä kertomaan Ahabille, että Elia oli tullut puhumaan tälle, hänkin pelästyi niin että ajatteli tulevansa tapetuksi. Obadja kuitenkin totteli sitten Eliaa, Jumalan profeettaa. Sinä saatat pelätä kaikkea tänä päivänä, mutta Herran totteleminen ja rakastaminen on parempaa kuin uhri.

Silloin Samuel sanoi: — Kumpi on Herralle mieleen, uhrit vai kuuliaisuus? Kuuliaisuus on parempi kuin uhri, totteleminen parempi kuin oinasten rasva.
1 Sam 15:22

Sinulla on valinta joka päivä. Aiotko seurata Herraa Jeesusta Kristusta? Aiota luovuttaa tahtosi, ajatuksesi, ideasi ja elämäsi Herralle vai päätätkö tehdä asiat omalla tavallasi? Mitä Herra puhuu sinulle? Kuunteletko ja totteletko? Oletko unohtanut lupaukset ja merkit, jotka Herra on antanut sinulle?

Jos kerran yhteys Kristukseen rohkaisee ja hänen rakkautensa suo lohdutusta, jos Henki meitä yhdistää ja jos tunnemme hellyyttä ja myötätuntoa toisiamme kohtaan, niin tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli. Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne.
Fil 2:1-3

Herra haluaa ottaa tämän koettelemuksen elämässäsi ja kääntää sen hyväksi Hänen kunniakseen. Hän haluaa parantaa ja eheyttää avioliittosi, sillä Jumala loi avioliiton. Hän vihaa eroa ja tietää avioeron vakavat seuraukset, jotka voivat jatkua vuosia, varsinkin lastesi elämissä. Kuunteletko perheesi ja ystäviesi mielipiteitä vai kuunteletko Herraa?

Näin sanoo Herra: Minä olen luonut kaiken. Minä päätän ja toteutan kaiken tahtoni mukaan, sillä minä olen Herra. Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle. Minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et mitään tiedä.
Jer 33:2-3

Päätätkö luottaa Herraan tietäen, että Hän antaa sinulle viisauden, ymmärryksen ja harkintakyvyn Pyhän Hengen voimassa? Älä ikinä unohda rukouksen voimaa ja muista puhua Herralle päivittäin, pitkin päivää. Se on todellakin yksi niistä salaisuuksista, kuinka tämän hengellisen matkan saa kuljettua Herran kanssa.

Elia haastoi 450 Baalin profeettaa Karmelinvuorella, että heidän tulisi päättää, seuraisivatko he Jumalaa vai Baalia kutsumalla tulen alas taivaasta. Baal ei vastannut heidän rukouksiinsa, mutta Elia rukoili ja Jumala vastasi hänen rukoukseensa! Se johti hengelliseen herätykseen ja päätti kansaa koetelleen kuivuuden. Elia käytti rukouksen, uskon ja luottamuksen aseita. Herra vastasi hänen rukouksiinsa voimalla. Usko, että Herrasi voi tehdä saman sinulle!

Ruokauhrin aikaan profeetta Elia astui kansan eteen ja sanoi: “Herra, Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala! Tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen palvelijasi ja olen tehnyt kaiken tämän sinun käskystäsi. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa oppisi, että sinä, Herra, olet Jumala! Vastaa ja käännä heidän sydämensä taas puoleesi!”  Silloin Herran tuli iski alas. Se söi polttouhrin ja puut sekä alttarin kivet ja mullan ja nuoli ojasta veden.  Kun kansa näki tämän, kaikki heittäytyivät kasvoilleen ja huusivat: “Herra on Jumala! Herra on Jumala!” 
1 Kun 18:36-39

Rakastan tätä Elian rukousta. Olkoon tämä rukouksemme kaikille puolisoille ja lapsille, jotka ovat valinneet toisen jumalan kuin Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumalan, joka lähetti ainoan poikansa Jeesuksen Kristuksen, joka vuodatti verensä ja kuoli ristillä kaikkien syntisten puolesta. Jeesus nousi kolme päivää myöhemmni ja Jumala jätti meille Pyhän Hengen! Lopeta epäröiminen, usko Jumalan voimaan aina ja kaikissa olosuhteissa!

Herra, puhu rakkaalle lapsellesi, jota Sinä rakastat niin paljon. Hän seisoo muurinaukossa puolisonsa sydämen muutoksen puolesta, ja jotta hänen avioliittonsa heräisi kuolleista, eheytyisi, ja heidän rakkautensa syttyisi uudelleen ja rakentuisi uudelleen lujalle kalliolle Jeesuksessa Kristuksessa. Herra, auta häntä, että hän lakkaisi kuuntelemasta muiden ihmisten mielipiteitä ja kuuntelisi vain Sinua. Pyhä Henki, paljasta Jumalan mahtava voima eri tavoin, jotta jokainen hänen ympärillään tietäisi, että Sinä, oi Herra, olet Jumala. Herra, anna hänen rakkaan puolisonsa pelätä Jumalaa ja totella Sinun ääntäsi, nyt, yhtäkkiä! Pyhä Henki, pehmennä ja käännä hänen rakkaimpansa sydän takaisin Sinun luoksesi ja eheytä sitten heidän avioliittonsa Sinun kunniaksesi. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.