12 päivää rukouksia aviomiehen puolesta

12.1.2018

12 päivää rukouksia aviomiehen puolesta

Suomennettu sivulta:
12 Days of Praying for Your Husband
Rejoice Marriage Ministries

PÄIVÄ 1
HENGELLINEN KASVU

Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.
2 Piet 3:18

Herra, rukoilen, että mieheni kasvaisi Sinun ihmeellisessä rakkaudessasi, ja että Hän saisi lisää viisautta, tietoa ja harkintakykyä. Anna hänelle halu oppia tuntemaan Sinut henkilökohtaisesti ja seurata Sinua ikuisesti. Herra, jos hänellä ei ole henkilökohtaista suhdetta Sinuun, rukoilen, että tavoittelisit häntä. Anna hänelle yöllä unia tai näkyjä, ja käännä hänet pois kaikista vääristä ihmissuhteista tai pahoista teoista ja pehmennä hänen kovettunut sydämensä eläväksi sydämeksi. Anna aviomiehelleni palava halu lukea Jumalan sanaa päivittäin. Herra, tee hänestä kotimme hengellinen johtaja, joka rukoilee minun, lasten ja eksyksissä olevien läheisten puolesta. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 2
TARKOITUS

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte.
Jer 29:11-13

Herra, rukoilen, että annat aviomiehelleni tarkoituksen. Rukoilen, että mieheni etsisi Sinun tahtoa elämälleen. Anna miehelleni viisautta tunnistaa, milloin Sinä puhut hänelle, ja anna hänelle korvat kuulemaan, mitä Sinä sanot. Rukoilen, että Hän tottelisi sitä, mitä Sinä sanot. Rukoilen, että hän kutsuisi Sinua avukseen elämänsä suuntaa varten. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 3
REHELLISYYS

Kunnon miestä ohjaa rehellisyys, omaan vilppiinsä kavala kaatuu.
Sananl 11:3

Herra, minä rukoilen, että aviomieheni olisi rehellinen kaikessa, mitä hän tekee. Anna hänelle halu olla kunnon mies kaikissa hänen työ- ja yksityisasioissaan. Herra, auta miestäni olemaan sanansa mittainen mies. Anna miehelleni rohkeutta olla rehellinen, vaikka kustannukset olisivat korkeat. Anna hänen elää rehellistä elämää ja puhua vain totuutta. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 4
SYNTI

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet, ja syystä sinä minut tuomitset.
Ps 51:3-6

Herra, rukoilen, että aviomieheni etsisi Sinua elämänsä Herraksi. Rukoilen, että hän katuisi tekemiään syntejä, ja että Sinä puhdistaisit hänet kaikesta saastasta ja epäjumalista. Kiitos, Jeesus, kun kuolit ristillä ja voitit kuoleman mieheni sekä kaikkien syntisten puolesta. Herra, anna miehelleni sydän, joka haluaa seurata Sinua. Rukoilen, että hänellä olisi pehmentynyt sydän, johon sattuisi, kun hän särkee Sinun sydämesi. Ohjaa hänen askeleitaan pakenemaan ja juoksemaan pois synnin houkutuksista. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 5
HAUREUS

Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen. Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa! 
1 Kor 6:18-20

Herra, minä rukoilen, että Sinä pitäisit aviomieheni puhtaana. Poista kaikki ihmiset tai asiat hänen elämästään, jotka houkuttelevat häntä siveettömyyteen. Rukoilen, että mieheni silmät katselisivat vain minua. Anna hänelle muistoja yhteisistä ajoistamme ja anna hänen elää niissä muistoissa. Rukoilen, että hän haluaisi minua, ei ketään muuta. Pidä aviomieheni puhtaana päivittäisissä ajanvietteissään. Poista häneltä halu etsiä seksuaalista mielihyvää mistään ulkopuolisista lähteistä. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 6
PELKO

Ahdingossani minä huusin Herraa. Hän kuuli ja avasi tien. Kun Herra on minun kanssani, en minä mitään pelkää. Mitä voisivat ihmiset silloin? Kun Herra on minun kanssani, hän tuo minulle avun, ja pelotta katson vihollisiani.
Ps 118:5-7

Kun pelko minut valtaa, minä turvaudun sinuun. Sinun sanaasi, Jumala, minä ylistän, sinuun minä luotan, en pelkää mitään. Mitä voi minulle kukaan kuolevainen?
Ps 56:4-5

Herra, rukoilen, että se pelko, joka valtaa aviomieheni mielen, korvautuisi rauhalla, jonka vain Sinä voit antaa. Rukoilen, että pelko epäonnistumisesta, tulevaisuudesta tai minun tai muiden reaktioista ei enää hallitsisi mieheni mieltä. Poista häneltä kaikki pelko, ahdistus ja huoli, ja anna hänen sydämeensä ja mieleensä rauha, jonka hän tunnistaa tulevan vain Sinulta. Rukoilen, että kun mieheni painaa päänsä tyynyyn tänä iltana, niin hän katsoisi Sinua ja tajuaisi, että todellinen rauha tulee silloin, kun kuulumme Sinulle. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 7
HENGELLINEN TAISTELU

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: “Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.” Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Ps 91:1-4

Herra, opeta minua taistelemaan tätä hengellistä taistelua, joka on tullut elämäämme varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan avioliittomme ja perheemme. Herra, muistuta minua joka päivä laittamaan perheeni ylle Jumalan taisteluvarustus. Herra, minä päätän puhua Jumalan sanaa taistellakseni vihollista vastaan. Kiitos suojeluksestasi ja siitä, että opetat minua taisteluun. Sinä olet voimani, kallioni, turvapaikkani, kulmakiveni, kilpeni ja vapauttajani elämässäni ja perheessäni. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 8
KOTIMME JOHTAJA

Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen.
Ef 5:25-26

Miehet, rakastakaa vaimoanne, älkää kohdelko häntä tylysti.
Kol 3:19

Herra, anna aviomiehelleni halu olla kotimme hengellinen johtaja niin kuin Sinä haluat hänen olevan. Rukoilen, että hän haluaisi asua kotonamme ja olla aviomieheni. Paranna hänen sydämensä kaikista menneistä kivuista, jotka saavat hänet vetäytymään aviomiehenä. Rukoilen, että kaikki ulkopuoliset halut, jotka saavat hänet haluamaan jotakin tai jotakuta muuta kuin minua, kaikkoaisivat. Anna miehelleni päättäväisyyttä taistella avioliittomme puolesta ja kun vihollinen yrittää viedä sen meiltä, anna mieheni rynniä helvetin porteille. Jokainen ase, joka on taottu meitä vastaan, on tehoton. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 9
TALOUS

Yksikään palvelija ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän on liittynyt toiseen, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.
Luuk 16:13

Herra, minä rukoilen, että aviomieheni olisi hyvä taloudenhoitaja niille rahoille, joita Sinä annat hänelle. Rukoilen, että hän haluaisi edistää Sinun työtäsi saamillaan rahoilla. Rukoilen, että mieheni haluaisi pitää huolta perheestään saamillaan tuloilla. Herra, rukoilen rauhaa minun ja mieheni välillä oleviin kiistoihin raha-asioissa. Rukoilen itselleni viisautta siihen, mitä tehdä aviomieheni kanssa niissä talousasioissa, jotka vaativat oikeudenkäyntiä. Tee meistä yksimielisiä avioliittomme talousasioissa. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 10
OPPIVAISUUS

Herran pelko on viisauden koulu, kunnian tie käy nöyryyden kautta.
Sananl 15:33

Ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askelensa.
Sananl 16:9

Herra, anna aviomiehelleni oppivainen henki. Rukoilen, että hän etsisi Sinua jokaisessa tekemässään päätöksessä. Lähetä mieheni elämään muita miehiä, jotka voivat auttaa ohjaamaan hänen askeleitaan Sinun tahtosi ja tiesi mukaan. Kun mieheni on väärässä, auta hänen sydäntään haluamaan myöntää se. Poista ylpeys mieheni elämästä. Avaa hänen silmänsä näkemään ja kuulemaan Sinun tahtosi hänelle. Poista ne miehet ja ystävät mieheni elämästä, jotka antavat vääränlaisia neuvoja. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 11
HOUKUTUS

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.
Room 12:2

Herra, auta aviomiestäni vastustamaan niitä houkutuksia, joita hän kohtaa joka päivä. Anna hänen muuttua Sinun voimallasi ja tulla uudeksi luomukseksi Kristuksessa. Rukoilen, ettei hän enää asettaisi itseään tilanteisiin, joissa hänellä on houkutus käyttäytyä väärin. Anna hänen ymmärtää, että sinä valmistat poispääsyn niistä. Hänen ei tarvitse antaa periksi silmien himolle, maailman tapojen himolle tai elämän ylpeydelle, joita hän kohtaa päivittäin. Herra, pelasta hänet syntisestä elämäntyylistä, joka saattaa houkutella häntä päivittäin. Rukoilen, että kaikki sielun siteet katkeaisivat kaikista edellisistä vääristä ihmissuhteista. Tätä rukoilen Jeesuken nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 12
MENNEISYYS

En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.
Fil 3:12-14

Herra, vapauta aviomieheni menneisyydestä, joka vainoaa häntä. Rukoilen, että eheyttäisit kaiken rikkinäisyyden. Jos hänellä on kipeitä muistoja lapsuudestaan, paranna hänen särkynyt sydämensä. Anna minulle kykyä antaa anteeksi miehelleni se, miten hän on loukannut minua menneisyydessä. Rukoilen, että aviomieheni katsoisi Sinuun, niin että hän voisi antaa anteeksi kaikille, jotka ovat satuttaneet tai haavoittaneet häntä elämänsä aikana. Rukoilen, että korvaisit kaiken anteeksiantamattomuuden, vihan, katkeruuden tai kivun aviomieheni menneisyydestä Sinun pyyteettömällä rakkaudellasi. Herra, kosketa ja paranna hänen sydämensä kokonaan. Kiitän Sinua siitä, että mikään ei ole liian vaikeaa Sinulle. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.